Skip to main content
Ingrijire Personala

Top cele mai bune ceasuri barbatesti

15 februarie 2023One Comment

Foarte puțini oameni cunosc despre faptul că, la început, ceasurile de mână erau purtate exclusiv de femei, în timp ce bărbații foloseau ceasul de buzunar. Primii bărbați care au purtat ceasurile pe mână au fost soldații, atunci când era importantă sincronizarea tacticilor în timpul războiului, fără să fie auziți de inamici.
În prezent, însă, ceasul este un accesoriu indispensabil din viața de zi cu zi a unui bărbat. Bărbații îl apreciază ca pe un obiect care completează ținutele și le redă o frumusețe aparte. Mai mult decât atât, pe piață există o diversitate mare de modele pentru fiecare stil ales: sport, casual, elegant, care ajută bărbații în acest sens.
Dacă, în prezent, ești în căutarea unui ceas pentru bărbați, probabil ai observat că procesul este unul complex. Acest lucru se întâmplă din cauza diversității. Există ceasuri cu diferite mecanisme: quartz, mecanic sau pe baterii. Cu display-uri diferite: analog, digital sau mix și din toate acestea tu trebuie să alegi un singur ceas.
Pentru a-ți ușura viața și pentru a te ajuta să alegi ceasul potrivit personalității și preferințelor tale, noi am realizat o cercetare în care am inclus informația necesară și produsele din care poți alege.

Top 7 ceasuri barbatesti

Ceas automatic pentru barbati

Cel mai bun ceas automatic pentru bărbați cu curea din piele.

Ceas automatic pentru bărbați -Păreri

Acest ceas automatic cu mecanism vizibil este o soluție foarte elegantă și este îndrăgită de pasionații de fashion. Poate fi utilizat la mai multe tipuri de ținute și este considerat un produs versatil.
Ceasul este automatic ceea ce atrage numeroși pasionați de ceasuri, care preferă mecanismele automatice, deoarece le consideră adevărate piese de arta. În plus, acest ceas se va auzi ticăind de la mână, dând un plus de stil și rafinament purtătorului.
Cureaua acestui ceas este realizată din piele naturală pentru a completa eleganța și rafinamentul său. În momentul în care cureaua se deteriorează este foarte ușor de schimbat. Inchiderea este clasică, iar cureaua este ajustabilă.

Ceas barbati Casio cu brățara metalică

Cel mai bun ceas pentru bărbați cu brățară metalică Casio.

Ceas pentru bărbați Casio -Păreri

Gigantul brand japonez Casio (Kashio) a reușit să devină unul dintre liderii pieței globale la producerea electronicelor. Acest ceas definește bărbații brutali, care cunosc importanța accesoriilor pentru orice look. Ceasul de la Casio s-ar potrivi de minune unui outfit în stil casual, datorită brățării din inox. Elementele metalice permit purtarea ceasurilor chiar și cu îmbrăcăminte de tip sport.
Tipul de mecanism al acestor ceasuri este quartz, aspect ce-i poate explica în totalitate prețul, fără să analizăm calitatea. Astfel de mecanisme sunt totuși mai ieftine în comparație cu cele mecanice, dar cu mult mai complexe și mai calitative decât cele clasice.
Aceast ceas atrăgător are forma carcasei rotundă, cu cadranul de un albastru închis. Sistemul de închidere este foarte simplu, datorită cataramei de tip fluture, care vă va lua foarte puțin timp să o închideți. Funcții principale cu care este dotat ceasul pentru bărbați Casio sunt: arată ora, minut, secunda, afișează data, are cronometru, cronograf și indică nivelul rămas al bateriei.

Ceas de lux pentru bărbați Emporio Armani

Cel mai bun ceas pentru bărbați clasic, de la Emporio Armani.

Ceas bărbați de lux Emporio Armani -Păreri

Produsele brandului Emporio Armani sunt considerate scumpe și luxoase. Această caracteristică le este dată de prețul lor și de calitatea materialelor. Emporio Armani este proiectat de însuși Giorgio Armani, vizând în special persoanele cu vârsta cuprinsă între 20-30 de ani. Acest obiectiv față de tineri și adulți face modelele la modă, moderne și de ultimă oră.
Ceasurile confecționate bucură o mulțime de clienți, care rămân fideli și satisfăcuți de calitate. Acest model de ceas este în stil clasic, datorită designului și a mecanismului de tip mecanic. Pentru a demonstra un alt nivel al performanței, prin cadranul ceasului se observă mecanismul acestuia, detaliu ce face ceasul absolut unical.
Cureaua ceasului este realizată din piele naturală, pentru a reda și mai bine stilul clasic. Geamul este realizat din cristal mineral, care face ceasul rezistent la lovituri. În interiorul cadranului este inclus logo-ul firmei și inițialele ,,GA”, iar cu litera tipare sunt marcate ,,Emporio Armani” și ,,Mecanico”

Ceas de barbati digital Calvin Klein

Cel mai bun ceas pentru bărbați digital, cu curea din silicon.

Ceas bărbați digital Calvin Klein -Păreri

Acest model de ceas pentru bărbați este produs de cunoscutul brand Calvin Klein. Firma realizează ceasuri pentru diferite stiluri începând cu cele clasice și terminând cu cele sport. Amănuntele acestui ceas tind spre o notă în stil casual, pentru a reda tendințele minimaliste și moderne.
Majoritatea ceasurilor Calvin Klein pot fi considerate unisex și acest model nu este o excepție. Acest exemplar poate fi purtat atât de bărbați, cât și de femei, un aspect foarte avantajos pentru cupluri.
Ceasul are cureaua din silicon, un material foarte maleabil și plăcut la atingere. Culoarea acestuia este albă și se combină perfect cu ecranul de un albastru deschis. Pentru a reda trăsăturile un pic retro, cifrele de pe display sunt afișate cu cifre arabe mari, care sunt simplu de descifrat.

Ceas pentru bărbați vintage Casio

Cel mai bun ceas bărbați rezistent la apă vintage.

Ceas bărbați rezistent la apă Casio -Păreri

Amatorii de obiecte, accesorii vintage sau retro vor aprecia cu siguranță acest ceas. Designul acestui ceas s-a teleportat din ultimii ani ai secolului XX, fiind apreciat și căutat chiar și în zilele noastre. Rebelii, care preferă accesoriile diferite de cele în trend, cu siguranță s-ar bucura de un astfel de cadou.
Ceasul este în totalitate realizat din metal, astfel are o culoare argintie. Forma carcasei este dreptunghiulară și de culoare negru. Cifrele afișate sunt arabe, detaliu ce reda stilul retro și mai accentuat.
Principalele funcții ale acestui ceas sunt: afișează ora/minutele, are cronometru, alarmă, afișează calendarul actualizat până în 2099. Ceasul este unisex, astfel poate fi un cadou perfect atât femeilor, cât și bărbaților iubitori de obiecte vintage.

Ceas bărbați elegant auriu Guess

Cel mai bun ceas elegant pentru bărbați de la Guess.

Ceas bărbați elegant Guess -Păreri

Primul cuvânt asociat firmei Guess, care-ți vine probabil în cap, este lux. Anume acest cuvânt descrie toate produsele celebrului brand. Acest cuvânt li se atribuie și clienților, atunci când achiziționează accesoriile, hainele, gențile realizate de aceștia.
Acest ceas de la Guess transmite lux, rafinament și eleganță. Probabil doar cei mai curajoși bărbați îndrăznesc să achiziționeze acest tip de ceas. Pentru că, pentru a achiziționa un ceas auriu, trebuie curaj, gust și stil. Acest tip model combinat greșit poate distruge tot aspectul creat.
Accesoriul este creat 100% din inox (oțel inoxidabil), lucru ce-l face rezistent în timp și la lovituri. Mecanismul din care este realizat îi redă durabilitate, fiind de tip quartz. Forma ceasului este rotundă, cu cifre arabe și linii. Acesta cu siguranță va fi apreciat de un iubitor al brandului Guess, logo-ul cărui este scris pe față și pe verso.

Ceas bărbați mecanic Fossil

Cel mai bun ceas bărbați mecanic de la Fossil.

Ceas bărbați mecanic Fossil -Păreri

Brandul Fossil s-a poziționat pe piață ca un producător de ceasuri bune, atent la toate detaliile accesoriilor. Firma crează ceasuri distinctive, inovatoare, pentru care folosește cea mai performantă tehnologie. Astfel, dacă vei opta pentru un ceas fabricat de brandul Fossil poți avea încredere deplină.
Poți fi sigur de calitatea acestui ceas, pentru că este creat din cel mai dur material, care va oferi rezistență în timp, oțel inoxidabil. Mecanismul ceasului este pus la vederea purtătorului, pentru a reda un design și mai deosebit. Aspectul ceasului este foarte atrăgător și din interior, având la bază un mecanism de tip mecanic.
Sistemul de închidere a clapetei este dintre cele mai simple, de tip fluture. Astfel, vei putea închide singur brățară, fără a avea nevoie de ajutorul cuiva.

De ce am tinut cont

Tip

Cand este ales un ceas va trebui sa alegi dintre toate tipurile pe care poți să le cumperi. Sunt mai multe tipuri principale de ceasuri: analogice, digitale și mixte.

 • Un ceas analogic arată ora și ziua cu numere, semne sau cifre romane. Ceasurile digitale sunt cele care afișează timpul în forma numerică, pe un ecran LCD sau pe unul LED. Ceasurile de tip mix combină ceasurile digitale și analogice într-unul singur.
 • Ceasurile analogice intra în categoria ceasuri tradiționale și sunt potrivite atât pentru ocaziile de afaceri, cât și pentru ocaziile formale. Ceasurile digitale sunt cele mai casual.
 • Ceasurile digitale și analogice sunt practice, pentru că pot să fie purtate în fiecare zi și sunt totodată potrivite pentru muncă, însă nu sunt recomandate la ocaziile formale.

Materiale

Ceasurile sunt accesorii pentru care tipul de material contează foarte mult. Carcasa și cureaua au materialele în funcție de brand, stil, tip și prețul pe care ceasul îl are. Carcasa sau partea în care se află tot mecanismul ceasului pot să fie din plastic, metal așa cum sunt alama, oțelul inoxidabil sau titanul.
Curelele pot să fie realizate din toate materialele de la cele metalice, până la cele cum ar fi pânză, pielea reală, falsă și pielea exotică.
În funcție de materialul din care sunt confecționate ceasurile, ele pot fi mai rezistente și mai puțin rezistente, totul depinzând de calitatea acestora. Metalele prețioase și metalele normale rezistă mult mai bine decât plasticul și materialele sintetice.

Mecanism

Există mai multe tipuri de funcționare ale ceasurilor dintre care poți alege. Printre cele mai bune tipuri de mecanism se numără:

 • Mecanism quartz – sunt mai scumpe decât cele cu baterii, însă sunt cele mai precise. Ele au nevoie de întreținere redusă, pe lângă înlocuirea bateriei ocazională, însă nu sunt apreciate de colecționari din cauza faptului ca sunt foarte simpe.
 • Mecanism mecanic – acestea trebuie potrivite manual sau se vor potrivi singure pe tot parcursul zilei, conform mișcărilor purtătorului. Aceste ceasuri sunt scumpe, sunt luxoase și sunt foarte apreciate de colecționari, datorită complexității designului lor.

Funcții

Un ceas poate avea următoare funcții importante:

 • Indicarea datei;
 • Temperatura exterioară;
 • Ritmul cardiac;
 • Setarea orelor pe zone;
 • Rezistență la apă;
 • Cronometru;
 • Alarmă;
 • Calendar
 • Indicarea presiunii atmosferice.

Stil

Poți cumpăra ceasuri special concepute pentru sport, pentru muncă, evenimente formale sau ținute casual. Locul în care porți ceasul este factorul care determină stilul pe care vrei să-l cumperi.
Dacă folosești ceasul la înot, alergare sau dacă vrei anumite caracteristici suplimentare ce se referă la frecvența cardiacă, este recomandat să alegi un ceas sport pe care sa îl porți pentru a lucra, la evenimente formale sau la costume.
Dacă vrei un ceas pe care să-l porți zilnic, atunci poți opta pentru unul casual. Dacă ai nevoie de ceas pentru alte ocazii, de la muncă și până la viața de zi cu zi, poți merge pe ideea unui ceas elegant.

Preț

Un ceas mai scump este un ceas care va rezista foarte mult timp. În sensul acesta, recomandarea noastră este de a cumpăra un ceas cu prețul mediu sau mare, de care să te bucuri o perioadă îndelungată fără să ai nevoie de reparații.

Intrebari frecvente

Cum depozitez corect ceasul?

În zilele când nu porți ceasul, acesta nu trebuie să fie expus la razele solare. Acest lucru generează uzură și decolorează cadranul.
În cazul în care ceasul automat are diverse funcții complicate este recomandat și un dispozitiv special de întoarcere, astfel încât să nu mai fie nevoie să configurezi funcțiile individuale, un proces care de cele mai multe ori este complex.

La ce activități pot folosi un ceas automat?

Ceasul automat este compatibil cu activități precum: ciclismul montan, tenisul, golful sau chiar activități sportive mai intense, la care ai nevoie de un ceas cu quartz.
Atunci când au loc vibrații foarte puternice pe teren accidentat sau lovituri, cum se întâmplă la meciurile de golf, toate activitățile în care încheietura mâinii este cea care execută o mișcare bruscă și puternică, pot fi dăunătoare pentru rotițele angrenajului din interior.

Cum fixez ora la un ceas analogic?

Pentru a fixa ora este necesar să desfiletezi protecția specială amplasată pe remontoar, atunci când există. Se va scoate remontoarul în exterior și va trebui răsucit în sensul acelor de ceas, până în momentul în care ceasul arată ora dorită. Ulterior, remontoarul trebuie împins înapoi în poziția inițială.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune ceasuri bărbătești, am folosit informatii din urmatoarele surse:

 • https://blog.tessuti.co.uk/what-is-the-difference-between-emporio-armani-and-armani-exchange/
 • https://bespokeunit.com/watches/calvin-klein/
 • https://www.fossilgroup.com/
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Join the discussion One Comment

Leave a Reply