Skip to main content
Ingrijire Personala

Cele mai bune anticearcăne – creme, seruri sau plasturi

15 februarie 2023No Comments

Uneori, pentru a avea parte de o dimineață perfectă, este destul să ne trezim, să ne privim chipul în oglindă și să ne bucurăm de un look fresh. Cu toate acestea, deseori, din diverse motive, atât femeile, cât și bărbații se confruntă cu problema cearcănelor sau pungilor de sub ochi.

Având zona ochilor deshidratată și ușor inflamată, preocuparea principală de dimineață devine căutarea unui remediu pentru a scăpa de cercurile inestetice. Sunt cunoscute un șir de remedii naturiste și trucuri în lupta cu pungile de sub ochi, însă cea mai eficientă și rapidă metodă rămâne a fi utilizarea unui anticearcăn, fie acesta sub formă de cremă, ser sau corector. Anticearcănele, datorită unui complex de ingrediente și vitamine, dar și unei acoperiri mari, vă pot salva, în regim de urgență, de edemele nedorite.

Top 7 cele mai bune anticearcăne

Crema anticearcăn Gerovital Luxury

Cea mai bună cremă de ochi anticearcăne.

Crema Gerovital Luxury -păreri

Această cremă de ochi anticearcăn aparține brandului românesc Gerovital, cunoscut în întreaga lume pentru faptul că a lansat primul produs împotriva îmbătrânirii. Crema face parte din gama Gerovital Luxury, care, în ultimii ani, și-a demonstrat eficiența și beneficiile în urma utilizării. Anticearcanul se remarcă prin ingrediente active ca scualanul vegetal și ceara de albine, care ajută la regenerarea, hrănirea și hidratarea pielii din jurul ochilor.

Pentru obținerea unor rezultate vizibile, dar și de durată, se recomandă ca anticearcănul Gerovital Luxury să fie aplicat zilnic, atât dimineața, cât și seara, de regulă, după crema de îngrijire a tenului. Trebuie de menționat faptul că această cremă anticearcăn este testată dermatologic și s-a dovedit că se potrivește pentru toate tipurile de ten. Anticearcănul dat trebuie să facă parte din ritualul de îngrijire a persoanelor, care doresc, în regim de urgență, să-și camufleze pungile de sub ochi.

Corector pentru imperfecțiuni anticearcăn Lancome

Cel mai bun corector pentru imperfecțiuni.

Corector pentru imperfecțiuni Lancome -păreri

Corectorul Lancome reușește să uniformizeze tonul pielii, conferindu-i un aspect natural. Chiar dacă are o textură cremoasă ușoară și lejeră, gradul său de acoperire este unul mare. Indiferent dacă îți plac machiajele mai complexe sau cele bazate pe naturalețe, corectorul de la Lancome schimbă, în întregime, aspectul feței, dat fiind faptul că camuflează micile imperfecțiuni și estompează cearcănele, iluminând zona din jurul ochilor.

Pe lângă faptul că anticearcănul dat este rezistent la apă, acesta mai are și factor de protecție solară 30, ceea ce determină protecția zonei sensibile din jurul ochilor. Este de remarcat că acest corector este testat atât dermatologic, cât și oftalmologic, ceea ce înseamnă că produsul este unul sigur în utilizare, și nu determină disconfort sau reacții adverse.

Ser anticearcăn Estee Lauder Advanced Night Repair

Cel mai bun ser anticearcăn lichid.

Ser anticearcăn Estee Lauder – păreri

Serul cu efect reparator asupra zonei sensibile a ochilor aparține brandului Estee Lauder, care este recunoscut, la etapa actuală, drept lider în industria cosmetică și de îngrijire a pielii. Având la baza sa tehnologia exclusivă ChronoluxCB™, acest ser oferă pielii din jurul ochilor hidratare, calmare și luminozitate, aspecte care, de regulă, sunt perturbate din cauza oboselii, stresului, poluării și vârstei. Acest ser anticearcăn lichid determină regenerarea pielii chiar și în timpul nopții, ceea ce face ca să fie unul dintre cele mai bine vândute produse ale acestui brand.

Pentru obținerea unor rezultate vizibile și de durată se recomandă ca serul să fie aplicat de două ori pe zi, dimineața și seara pe pielea curată din jurul ochilor. Serul Estee Lauder face parte din clasa de cosmetică Luxury, având la baza producerii sale tehnologiile inovatoare și un șir de ingrediente active.

Cremă anticearcăn Clinique

Cel mai bun anticearcăn iluminator.

Crema anticearcăn Clinique – păreri

Această cremă-corector iluminatoare, la fel ca și restul produselor de îngrijire ale brandului Clinique, este extrem de apreciată datorită faptului că nu conține parfum, devenind potrivită, astfel, și pentru cea mai sensibilă piele. Datorită complexului său de ingrediente active cu vitamina C, crema Clinique are un efect imediat de reducere a cearcănelor, cauzate de stres, vârstă, oboseală sau alți factori.

Gama, din care face parte produsul dat, a fost creată de către medici dermatologi și a fost supusă diverselor teste alergenice, demonstrându-se astfel faptul că se potrivește pentru toate tipurile de piele. Crema de ochi anticearcăne se aplică dimineața și seara pe pielea curățată în prealabil. Textura ultra-ușoară a cremei iluminează cercurile întunecate de sub ochi indiferent de tipul și tonusul tenului. Aplicarea cremei-corector devine plăcută și confortabilă datorită aplicatorului cu vârf metalic, care, prin masare, determină un efect răcoritor și reduce edemele.

Anticearcăn profesional lichid Mac

Cel mai bun corector anticearcăn lichid.

Anticearcăn MAC – păreri

Minunatul corector lichid aparține companiei MAC, care este considerată un brand profesional și lider mondial în materie de makeup. Necătând la faptul că are o consistență fluidă extrem de ușoară, corectorul oferă o acoperire mată între medie și mare. Poate fi aplicat pe pielea din zona ochilor cu ajutorul unui burete sau unei pensule destinate fondului de ten, iar în lipsa acestora, prin tapotare cu degetele putem întinde și uniformiza corectorul.

Alegând și aplicând nuanța cea mai potrivită pentru tenul dumneavoastră, corectorul arată foarte natural pe pielea din jurul ochilor. Acest corector lichid acoperă, cu ușurință, pungile de sub ochi sau alte imperfecțiuni ale tenului, care vă creează disconfort. Un aspect important se referă la faptul că nu încarcă pielea, dar o lasă netedă și plăcută la atingere. Deci, pentru persoanele care se confruntă cu problema cearcănelor, acest corector este o adevărată salvare.

Crema anticearcăn pentru bărbați L’Oreal

Cel mai bun anticearcăn pentru bărbați de la L’Oreal.

Anticearcăn L’Oreal pentru bărbați – păreri

Gelul de ochi de la L’Oreal Paris face parte din linia cosmetică Men Expert, dezvoltată pentru bărbați. Datorită bilei metalice cu care este prevăzut, aplicarea gelului anticearcăn este extrem de ușoară, confortabilă și relaxantă. Acest gel pentru cearcăne conține substanțe active ca vitamina C și extract de Guarana, care reprezintă o sursă naturală de cofeină.

Gelul destinat zonei sensibile a ochilor combate și tratează semnele de oboseală ale pielii precum sunt cearcănele, petele pigmentare și pierderea elasticității. Produsul se poate aplica dimineața și seara sau de mai multe ori, în caz de necesitate, cu condiția că pielea a fost în prealabil curățată. Pentru obținerea unor rezultate vizibile și de durată se recomandă utilizarea gelului în mod regulat. Este de remarcat că acest anticearcăn L’Oreal nu conține nici parfum și nici ulei, din acest motiv acesta nu lasă urme, nu se lipește, și se absoarbe rapid.

Plasturi anticearcăne Gold Snail

Plasturi anticearcăne – păreri

Plasturii brandului coreean Gold Snail, actualmente, sunt un must-have în rutina de îngrijire a zonei sensibile a ochilor. Acționând în profunzime și hidratând intensiv, plasturii diminuează rapid liniile fine și cearcănele de sub ochi. Acești plasturi au fost creați pe bază de aur 24K și extract de melc, componente care, în combinație, hidratează, hrănesc și oferă un efect de regenerare a pielii din jurul ochilor. În timp ce extractul de melc oferă fermitate și elasticitate acestei zone delicate, aurul păstrează pielea tonifiată și luminoasă.

Fiind testați dermatologic și fără coloranți, acești plasturi se potrivesc pentru toate tipurile de ten. Plasturii anticearcăne se aplică extrem de ușor pe pielea, în prealabil, curățată. Se poziționează sub ochi și se lasă să acționeze pentru 20-30 de minute, nu mai mult, iar după îndepărtare se masează acele zone pentru o mai bună absorbție. Astfel, se obține o revitalizare rapidă a zonei din jurul ochilor.

De ce am tinut cont

Tipuri de cearcăne

În tratarea și estomparea edemelor de sub ochi un loc deosebit de important îl ocupă stabilirea și evaluarea tipului său. Așadar, cearcănele pot fi delimitate în:

Pigmentate

Acest tip de cearcăne se prezintă sub formă de cercuri întunecate de culoare maronie. De regulă, ele pot fi camuflate cu ajutorul corectorului portocaliu, care se aplică pe cearcăne, iar după se acoperă cu un fond de ten.

Vasculare

Tipul dat se identifică prin culoarea albăstruie și, de cele mai multe ori, au tendința de a se umfla. Soluția în acest caz este utilizarea unei combinații formate din două culori și anume verde și portocaliu.

Structurale

Ele au o nuanță cenușie și se prezintă sub formă de pungi adâncite. În așa caz, indispensabilă devine folosirea unui corector alb sau neutru. Cel neutru va acoperi petele cenușii, iar cel alb le va ilumina.

Mixte

Aceste cearcăne reies din combinația a două sau mai multor tipuri menționate mai sus. Estomparea lor necesită aplicarea mai multor nuanțe de corector.

Prezența substanțelor active

Este foarte important ca, înainte de procurarea unui anticearcăn, să citiți eticheta produsului și să alegeți pe cel care conține cât mai multe ingrediente active ca:

  • Vitamina C – cunoscută, în special, datorită proprietăților sale antioxidante, stimulează producția de colagen și contribuie la regenerarea pielii. În plus, această vitamină estompează semnele provocate de stres și oboseală, conferindu-i pielii luminozitate.
  • Cofeina – aceasta are efect de stimulare circulatorie asupra zonei din jurul ochilor. Fiind unul dintre cele mai vechi energizante, cofeina poate reduce aspectul cearcănelor,
  • Acid hialuronic – acesta hidratează extrem de bine pielea din jurul ochilor, împiedicând astfel pierderea elasticității. Acidul hialuronic îi permite pielii să-și rețină apa în țesuturi, prevenind deshidratarea.
  • Ceramide – ele au un șir de beneficii asupra pielii. Acestea creează bariera de protecție împotriva mai multor factori externi și, de asemenea, netezesc pielea, făcând-o mai moale și mătăsoasă.

Textură

Pentru obținerea unui aspect perfect al pielii, alegerea corectă a texturii anticearcănului, prin intermediul căruia doriți să acoperiți o anumită zonă, joacă un rol cheie. În general, anticearcănele pot avea următoarele texturi:

Lichid

Anticearcănul lichid are o consistență fluidă și ușoară. Dat fiind faptul că este subțire, are o acoperire medie. Datorită texturii blânde se aplică ușor și rapid pe piele. Anticearcănele lichide se potrivesc pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea uscată și sensibilă.

Cremos

Anticearcănul sub formă de cremă are o consistență mai groasă, din acest motiv oferă o acoperire mai mare. Se poate aplica atât cu o pensulă pentru make-up, cât și cu degetele. Un anticearcăn cremă este alegerea potrivită pentru persoanele care doresc să camufleze petele sau cearcănele mai evidente din zona ochilor.

Culoare

Corectorul și stick-ul anticearcăn pot avea mai multe culori sau nuanțe, care, în caz că s-au ales corect în funcție de tipul și culoarea cearcănelor, vă pot masca, cu ușurință, zona dorită. Fiecare culoare a anticearcănului are o anumită funcție. Pentru camuflarea cearcănelor pot fi aplicate următoarele culori ale corectorului:

Verde

Corectorul de culoare verde poate fi utilizat cu scopul de a masca roșeața, inflamația sau o cicatrice de culoare roșie.

Galben

Corectorul de culoare galbenă este potrivit pentru a masca nuanțele de violet ale pielii. Așadar, este soluția perfectă pentru a corecta cearcănele de culoare violet din jurul ochilor.

Portocaliu

Nuanța de portocaliu a corectorului este folosită pentru a estompa petele de culoare albastră cauzate de vene. Totodată, această nuanță vă poate ajuta și în cazul cearcănelor albastre extrem de evidente.

Intrebari frecvente

Care este diferența dintre corector și anticearcăn?

Actualmente, corectorul și anticearcănul sunt două produse care vă pot ajuta să mascați imperfecțiunile de pe piele. Multe persoane nu văd și nu înțeleg care este diferența dintre ele, însă ele, totuși, diferă. Dacă anticearcănul sau, altfel spus, concealerul are o acoperire lejeră, atunci corectorul camuflează mai bine datorită texturii sale mai groase. O altă diferență ține de faptul că corectorul se aplică înaintea fondului de ten, iar anticearcănul peste acesta. Corectorul ajută la neutralizarea diferitor imperfecțiuni în funcție de culoare, iar anticearcănul oferă luminozitatea zonei de sub ochi.

Cum se aplică anticearcănul?

Înainte de a explica modalitatea de aplicare a anticearcănului, este necesar de menționat că acesta se găsește sub mai multe forme și texturi. Prin anticearcăn se poate avea în vedere atât o cremă de îngrijire pentru estomparea imperfecțiunilor din zona ochilor, un ser pentru tratarea pungilor de sub ochi, cât și un corector, care vă poate ajuta să camuflați cercurile închise. Dacă vorbim despre o cremă sau ser pentru ochi împotriva cearcănelor, atunci aplicarea acestora trebuie să fie pe pielea curățată în prealabil. Acestea pot fi aplicate cu degetele prin mișcări circulare până când produsul se va absorbi. Vorbind despre corectorul anticearcăn, trebuie de remarcat că acesta se aplică după ce s-a finalizat rutina de îngrijire și hidratare. Un aspect important se referă la faptul că trebuie folosit înaintea fondului de ten.

Cum alegem anticearcănul potrivit ?

Un anticearcăn, în primul rând, trebuie să fie ales în funcție de tipul pielii. De asemenea, dacă optăm pentru un anticearcăn cu nuanță diferită de culoarea naturală a pielii, trebuie să alegem pe cel care se combină cu tenul nostru, astfel încât să nu creeze senzația de mască.

Un alt aspect căruia trebuie să-i acordăm atenția noastră ține de formula pe care o are anticearcănul. În funcție de consistența lor, anticearcănele pot fi lichide sau cremoase. Dacă vă confruntați cu problema cearcănelor evidente, vi se recomandă să procurați un anticearcăn cu formulă cremoasă, dat fiind faptul că are o acoperire mai mare. În caz că doriți să uniformizați nuanța tenului și să oferiți luminozitate zonei ochilor, puteți folosi un anticearcăn lichid, care se aplică ușor datorită consistenței sale fluide.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply