Skip to main content
Ingrijire Personala

Cel mai bun aparat de masaj -Tipuri, păreri și recomandări

15 februarie 2023No Comments

De cele mai multe ori, după o zi grea de muncă sau după o săptămână încărcată cu diverse treburi și sarcini, ne simțim epuizați și copleșiți de oboseală. De vină, în mare parte, este rutina zilnică cu care ne confruntăm. Importantă, în acest sens, este conștientizarea necesității de a renunța, pentru câteva ore, la șirul de griji zilnice și treburi casnice pentru a ne oferi șansa de a ne relaxa. Un mod excelent de relaxare este, fără îndoială, masajul, care poate fi de mai multe tipuri și care implică diverse tehnici.

Dat fiind faptul că masajul într-un salon specializat poate fi o procedură destul de costisitoare, oamenii s-au obișnuit să caute alternative. Pe lângă aspectul material, o altă problemă poate fi și lipsa de timp necesar pentru a merge la un studiou de masaj. O alternativă pentru eliminarea stresului și oboselii, dar și pentru stimularea mușchilor, este aparatul de masaj. Acesta are un șir de efecte pozitive asupra corpului, dar și stării persoanei. Partea cea mai bună a aparatului de masaj constă în faptul că putem obține un efect terapeutic și relaxant în confortul propriei case.

Top 8 aparate de masaj

Aparat de masaj Shiatsu pentru picioare

Cel mai bun aparat de masaj pentru picioare.

De ce am ales acest aparat de masaj pentru picioare

Denumirea acestui aparat vine de la vechea terapie japoneză shiatsu, care presupune utilizarea palmelor și degetelor pentru a efectua presiune asupra unei anumite zone a corpului. Printr-o simplă plasare a picioarelor în husa sa internă, acest aparat servește pentru relaxarea și ameliorarea durerilor sau a oricărui alt tip de disconfort. Datorită funcției sale adiționale de încălzire , acest aparat de masaj Shiatsu reușește să îmbunătățească circulația sângelui.

Aparatul de masaj pentru picioare se remarcă printr-un afișaj digital programabil grație căruia puteți seta timpul pentru relaxarea și presoterapia ce va urma. Acesta include, în zona centrală, 5 butoane independente cu ajutorul cărora pot fi administrate setările și funcțiile.

Un important avantaj al acestui aparat de făcut masaj constă în faptul că husa internă este detașabilă, ceea ce oferă maximă comoditate în cazul igienizării sale. Cert este faptul că aparatul de masaj Shiatsu este o soluție inedită pentru picioarele obosite și rigide.

Aparat de masaj cervical

Cel mai bun aparat de masaj cervical, cu infraroșu.

De ce am ales acest aparat pentru masaj cervical

Acest dispozitiv de masaj aparține companiei Horigen, care este cunoscută pe piața internațională datorită calității înalte a produselor pe care le comercializează. La prima vedere, aparatul dat se remarcă prin designul său inteligent și ultra-comod în formă de U. Acesta acționează cu maximă precizie asupra zonelor afectate, reușind să amelioreze oboseala, durerea și alte tipuri de disconfort.

Un aspect important, care face ca acest aparat de masaj să se distingă de celelalte, ține de faptul că este potrivit nu numai pentru zona cervicală, ci și pentru alte zone corporale. Datorită greutății mici și formei compacte, și comode, acest aparat de masaj cervical este ultra-portabil, ceea ce servește pentru utilizarea atât în confortul propriei case, cât și la birou. Cu acest aparat de masaj cu infraroșu, starea de bine poate fi generată în doar câteva clipe de relaxare.

Aparat vibromasaj cu benzi

Cel mai bun aparat de vibromasaj cu benzi.

De ce am ales acest aparat vibromasaj cu benzi

Cu acest aparat de vibromasaj marca Timeless Tools, puteți avea parte de șirul larg de beneficii asupra corpului în confortul propriei case. Dispozitivul acționează sub formă de vibrații a căror intensitate poate fi ajustată în funcție de preferințele fiecăruia. Vorbind despre partea sa tehnică, este necesar de a menționa că este un aparat cu o rezistență înaltă datorită materialelor care stau la baza construcției sale și anume metalul cu platforma din cauciuc. Cele patru piciorușe, pe care le are în dotare, oferă stabilitate și siguranță în procesul de utilizare.

Cele mai importante beneficii vibromasaj sunt îmbunătățirea metabolismului și circulației sângelui, dar, și tonifierea corpului. Pe lângă faptul că antrenează și relaxează partea inferioară, datorită celor două benzi elastice, se poate lucra și asupra părții superioare. Cu acest aparat de vibromasaj, relaxarea este posibilă oriunde te-ai afla.

Aparat de masaj pentru gât Beurer

Cel mai bun aparat de masaj gât și umeri.

De ce am ales acest aparat de masaj pentru gât Beurer

Aparatul de masaj 3D Shiatsu aparține brandului german Beurer, care, la sfârșitul anilor ’90, era considerat a fi singurul producător de produse de încălzire din Germania. Utilizarea continuă a acestui aparat de masaj are un efect puternic de relaxare și stimulare musculară. Cele 8 capete rotative 3D ale aparatului de masaj reușesc să imite mișcările de presiune caracteristice terapiei japoneze Shiatsu.

Acest aparat luptă eficient cu durerile, oboseala și contracțiile musculare. Totodată, aparatul electric Beurer asigură un masaj intens pentru zona gâtului, cefei, umerilor și spatelui. Folosirea acestuia este extrem de ușoară și comodă datorită rotirii sale spre dreapta și stânga. Unul dintre avantajele principale ale acestui aparat de masaj constă în posibilitatea setării intensității prin intermediul celor 3 trepte de viteză. Setarea intensității devine facilă grație mânerelor practice de reglare manuală. Este de remarcat că acest aparat electric, prin intermediul vibrațiilor sale, reușește să îmbunătățească starea atât fizică, cât și emoțională, a persoanei.

Aparat de masaj cu electrostimulare

Cel mai bun aparat masaj cu impulsuri electrice.

De ce am ales acest aparat de masaj cu electrostimulare

Acest aparat pentru masaj cervical face parte din dispozitivele inteligente care oferă un set complex de beneficii corpului. Prin intermediul impulsurilor electromagnetice, acesta reușește să stimuleze diverse zone ale corpului uman. Luând în calcul toate efectele pozitive pe care le are asupra stării fizice, dar și emoționale, putem spune că acest dispozitiv se declară a fi un terapeut pe măsură.

Atrage atenția datorită designului său, dar și dimensiunii sale compacte, ceea ce-l face să fie ultra-portabil și să încapă, fără dificultate, în rucsacul, geanta sau poșeta de fiecare zi. Aparatul asigură trei moduri de masaj a căror intensitate poate fi schimbată în baza celor 15 trepte de viteză. Este de menționat că acest aparat are inclusă și funcția de încălzire, care îmbunătățește circulația sângelui și reduce tensiunea musculară. Așadar, acest aparat de masaj este soluția veritabilă în lupta cu stresul, oboseala și durerile din diferite zone ale corpului.

Aparat pentru masaj profesional

Cel mai bun aparat de masaj electric și profesional.

De ce am ales acest aparat de masaj cu vibrații

La prima vedere, acest aparat de masaj profesional în formă de pistol se evidențiază datorită unui design ergonomic. Punându-l în funcțiune, putem urmări activitatea unui motor puternic, care, însă, este ultra silențios. Fiecare dintre cele 5 capete ale pistolului 101 Pulse este destinat pentru masajul unei anumite zone corporale. Acesta acționează sub formă de mișcări de rotație, intensitatea cărora poate fi setată în baza celor 9 de trepte de viteză.

Acest aparat pentru masaj în formă de pistol stimulează și îmbunătățește circulația sanguină. Are un efect de fortificare a forței musculare și poate pregăti sau relaxa mușchii înainte și după un antrenament. Pe lângă faptul că luptă cu durerile și febră musculară, acest pistol pentru masaj previne celulita. Bateria mare constituie un avantaj important al acestui dispozitiv de masaj, dat fiind faptul că asigură activitatea acestuia timp de 8 ore de la încărcare. Doar setând o intensitate potrivită pentru aceste aparat, reușiți să vă asigurați o senzație maximă de relaxare.

Aparat pentru drenaj limfatic

Cel mai bun aparat drenaj limfatic picioare.

De ce am ales acest aparat de drenaj limfatic

Un astfel de aparat, în confortul propriei case, constituie o soluție minune pentru picioarele obosite și slăbite. Masajul efectuat cu acest aparat are un efect de presiune asupra zonei picioarelor. Se recomandă ca utilizarea acestui dispozitiv de drenaj limfatic să fie pe pielea uscată a picioarelor. Folosind o tehnologie avansată, aparatul pentru drenaj limfatic reușește, într-o ședință de tratament, să elimine toxinele și să determine procesul de detoxifiere.

Aparatul respectiv este recomandat mai ales persoanelor care doresc să-și modeleze corpul, celor care luptă cu kilogramele în plus sau tind să prevină celulita. Cu ajutorul acestui aparat de drenaj limfatic acasă este posibil de sprijinit și stimulat sistemul limfatic. Totodată, acesta este în stare să amelioreze durerile musculare care vă pot crea disconfort și senzații neplăcute. Pe lângă faptul că dispozitivul reușește să vă mențină picioarele tonifiate, acesta vă aduce o senzație de relaxare totală, atât fizică, cât și morală.

Dispozitiv de masaj capilar

Cel mai bun aparat pentru masaj capilar.

De ce am ales acest dispozitiv pentru masaj capilar

Aparatul pentru masajul capilar Lila Care, datorită capetelor sale de silicon de calitate superioară, reușește să mimeze, într-un mod excelent, degetele umane. Se remarcă prin designul său modern și ergonomic. Dimensiunea sa mică și compactă, dar și mânerul curbat, cu care este dotat, determină o utilizare ușoară și confortabilă. Acest dispozitiv, prin intermediul unor mișcări de rotație, garantează o experiență perfectă a masajului la nivelul scalpului. Unul dintre beneficiile principale ale utilizării acestui aparat de masaj capilar este stimularea și îmbunătățirea circulației sanguine.

Rezistența la apă fortifică și mai mult statutul său de soluție inovativă pentru sănătatea atât a scalpului, cât și a părului. Acest aspect permite utilizarea aparatului chiar sub duș sau în cada de baie. Pe lângă faptul că aparatul de masaj eliberează scalpul de dureri și rigiditate, acesta asigură o îngrijire deplină a podoabei capilare, dat fiind faptul că ajută la regenerarea și creșterea firelor de păr.

De ce am tinut cont

Tipuri

Înainte de a procura un aparat de masaj, este esențial să țineți cont de câteva caracteristici și tipul acestora. Putem deosebi următoarele tipuri de aparate pentru masaj:

Aparate de masaj shiatsu

Acest aparat determină masajul sau terapia japoneză Shiatsu, care presupune efectuarea unei presiuni, prin intermediul degetelor sau palmelor, asupra unei anumite zone corporale. Aparatele de acest tip au, de obicei, inclusă funcția de încălzire, care stimulează circulația sanguine.

Aparate de masaj cu vibromasaj

Presiunea este elementull cheie pentru tipul dat de aparate. Sunt, pe larg, utilizate în lupta și prevenirea celulitei. Prin intermediul presiunii efectuate, aparatul stimulează anumiți mușchi, ceea ce determină modelarea zonei respective.

Aparate de masaj anticelulitic

Datorită acestui tip de aparate, se reușește eliminarea excesului de apă din organism, ceea ce previne umflarea. Aparatul dat ajută la eliminarea toxinelor și, totodată, susține sistemul limfatic.

Aparate de masaj cu infraroșu

Acest tip de aparate determină o procedură de masaj lipsită de dureri. În cazul acestor aparate este utilizată lumina pentru a ameliora sau a trata durerile.

Nivel de intensitate

În funcție de efectul pe care doriți să-l obțineți, puteți opta pentru un anumit nivel de intensitate a unui aparat de masaj. Așadar, putem deosebi următoarele niveluri de intensitate:

Redusă

Optând pentru această treaptă de intensitate, utilizatorul aparatului poate obține efectul de calmare a durerii sau disconfortului dintr-o anumită zonă. Totodată, acest nivel determină îmbunătățirea circulației sanguine.

Medie

Acest nivel de intensitate este recomandat în utilizarea aparatelor cu scopul de a modela corpul, dat fiind faptul că contribuie la arderea grăsimilor. O astfel de intensitate setată vă oferă o tonifiere a mușchilor, dar și o stimulare a oaselor.

Înaltă

Pentru această treaptă de intensitate optează persoanele mai experimentate, de regulă, înainte sau după antrenament. În așa mod are loc creșterea rezistenței și îmbunătățirea densității oaselor.

Formă

Forma aparatului de masaj este un criteriu important ce trebuie să fie luat în vedere în caz că v-ați decis să-l achiziționați. Este esențial ca un asemenea aparat să fie comod în utilizare și în operarea comenzilor. Vorbind despre formele unui dispozitiv de masaj, putem deosebi următoarele:

Formă U sau căști

Această formă este considerată a fi cea mai comodă. Datorită design-ului său ergonomic și dimensiunii compacte, aparatele de masaj cu o astfel de formă pot fi folosite atât în confortul propriei case, cât și la locul de muncă. Forma dată permite încadrarea acestuia într-un ghiozdan sau geanta, pe care o purtați în fiecare zi.

Formă de pistol

Aparatele de masaj în formă de pistol sunt, de obicei, cele care acționează sub formă de vibrații și percuții. Pistolul de masaj luptă mult mai eficient cu crampele și spasmele musculare, dat fiind faptul că acționează mai intens și mai profund asupra pielii.

Formă de husă

Forma respectivă este caracteristică aparatelor de masaj pentru picioare. Încadrându-le în husa aparatului, picioarele vor fi supuse unei terapii de masaj profesionale. În așa mod are loc relaxarea tălpii, călcâiului și degetelor piciorului. Aparatul în formă de husă este soluția potrivită pentru picioarele rigide și obosite.

Intrebari frecvente

Cum acționează un aparat de masaj?

Un aparat de masaj acționează sub formă de presiune asupra unei anumite părți a corpului. Presiunea dată poate fi efectuată atât prin intermediul unor vibrații, cât și unor percuții. Utilizarea aparatului de masaj are un șir de beneficii asupra corpului. Acesta reușește să stimuleze zonele pe care se aplică. Aparatele de masaj pot ameliora, trata și preveni anumite dureri și boli. Pe lângă faptul că ajută la îmbunătățirea stări fizice, ele mai au impact pozitiv asupra stării emoționale. Putem spune că în acest proces intens de relaxare obținem o stare generală de bine.

Cum se pune în funcțiune un aparat de masaj?

Pentru a putea utiliza un aparat de masaj, trebuie mai întâi să-l conectați la rețea sau să verificați dacă bateria acestuia este încărcată. Următorul pas pentru pornirea aparatului de masaj constă în apăsarea butonului Pornire/Oprire. Imediat după pornire va fi necesar de a seta modul de masaj. De obicei, un aparat pentru masaj poate să conțină trei sau mai multe moduri de masaj, care trebuie să fie alese în dependență de zona corporală. Setarea intensității de masaj este următoarea treaptă asupra căreia trebuie să ne îndreptăm atenția.

De obicei, un aparat de masaj dispune de trei nivele de intensitate. Cert este, însă, că dispozitivul trebuie să pornească la intensitatea minimă și nicidecum la cea înaltă. În cazul în care aparatul dispune de funcția adițională de încălzire, o putem activa prin apăsarea tastei respective. La final, când doriți să întrerupeți masajul, trebuie să apăsați butonul Pornire/Oprire.

În ce cazuri se interzice folosirea aparatelor de masaj?

Este important să citim cu atenție instrucțiunile și recomandările privind utilizarea unui aparat de masaj. Majoritatea aparatelor pot fi utilizate de persoanele de peste 8-10 ani, însă doar fiind sub supraveghere. Nu se recomandă folosirea aparatelor de masaj în cazul femeilor însărcinate și celor care sunt în perioada post-natală. Utilizarea aparatelor este interzisă și în cazul persoanelor cu diverse tumori. De asemenea, se interzice aplicarea dispozitivelor de masaj în zona inimii și în zonele în care pielea este iritată. Este de menționat și faptul că nu se recomandă utilizarea simultană a mai multor aparate de masaj.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply