Skip to main content
Ingrijire Personala

Top 5 cele mai bune aparate de ras

15 februarie 2023No Comments

Aspectul îngrijit al bărbiei este un detaliu de apreciat la un bărbat, pentru că acest detaliu se observă de la primele interacțiuni. Aceasta dă dovadă că persoana pune accent pe igiena personală și are grija de sine. Îngrijirea bărbiei, totuși, este un proces migălos, de care trebuie să te atașezi serios, pentru a evita apariția iritațiilor, a rănilor și pentru a obține efectele așteptate.

Un instrument perfect în acest sens este aparatul de ras electric, care ales corect îți poate aduce rezultatele dorite, fără neplăceri. Acest dispozitiv reprezintă o modalitate rapidă și ușoară de a menține fața curată într-un timp scurt, cu puțin efort. Aparatele de ras electrice pot fi de mai multe forme și mărimi, cu capete flexibile, lame multiple și stații de autocurățare. Acestea se alimentează la rețea, iar acumulatorul poate dura până la 60 de minute și mai mult, aspect ce le fac portabile și ușor de manevrat.

Pentru a alege cel mai bun aparat de ras pentru tine trebuie să fii atent la autonomie, la modul de curățare, la tipul de utilizare (uscat/umed) și la complexitate.

Top 6 aparate de ras

Aparat de ras electric Philips

Cel mai bun aparat de ras electric cu cap rotativ.

Aparat de ras electric Philips -Păreri

Aparatul de ras electric este fabricat de cunoscutul brand Philips, care trezește încredere în utilizatori și este considerat numărul unu în domeniul îngrijirii personale. Modelul de aparat de ras de la Philips prezentat este apreciat de majoritatea bărbaților pentru calitatea lamelor, acestea sunt foarte ascuțite și-și îndeplinesc cu succes scopul de tăiere.

Autonomia aparatului ține mult timp, după părerea acestora, 60 de minute. Un alt aspect important este comoditatea de utilizare, oferit de acest aparat, datorită căruia calitatea bărbieritului este la cel mai înalt nivel. Acesta nu irită pielea, ci o face foarte netedă, astfel este potrivită chiar și pentru pielea sensibilă.

Aparatul de ras rotativ este dotat cu un senzor de presiune, care, dacă apeși prea tare, strălucește și te avertizează ca să eviți tăierile nedorite. De asemenea, aparatul se curăță foarte ușor, datorită periei încorporate în kit.

Aparat de ras pentru bărbați Braun

Cel mai aparat de ras umed și uscat de la Braun.

Aparat de ras pentru bărbați Braun -Păreri

Una dintre caracteristicile principale ce descrie acest aparat de ras este comoditatea în utilizare. Cu siguranță, atunci când vrei să-ți achiziționezi un dispozitiv pentru bărbierit, îți dorești ca acesta să fie ușor manevrabil, să-și îndeplinească bine scopul și să nu-ți dea prea multe bătăi de cap.

Acest aparat de ras electric de la Braun poate fi utilizat atât pe piele umedă, cât și pe piele uscată, fără a provoca iritații sau răni. Intensitatea acestuia poate fi personalizată, detaliu ce face aparatul și mai special. Cu o încărcătură de doar o singură oră, autonomia aparatului este suficientă pentru o săptămână întreagă.

Aparatul de ras electric de la Braun este rezistent la apă, astfel poate fi utilizat chiar și în duș. De asemenea, este lavabil și se curăță rapid sub jetul de apă, pachetul include și o perie de care poți să te folosești în acest sens.

Aparat de ras cu baterii Remington

Cel mai bun aparat de ras cu baterii de la Remington.

Aparat de ras cu baterii Remington -Păreri

Brandul Remington a creat acest aparat de ras special pentru a putea fi luat în diverse călătorii. Fiind funcționabil pe baterii, acesta nu este dependent de o sursă de curent, astfel poate fi utilizat oriunde îți este comod.
Având în vedere că este special conceput pentru voiaj, capul aparatului include o protecție specială, pentru a nu afecta lamele. Aparatul se așează foarte bine în mână, taie chiar și firele mai lungi și poate fi folosit în fiecare zi.

Designul aparatului este elegant, compact și ergonomic, ce nu-ți va da prea multe bătăi de cap în utilizare. Manevrarea acestuia este simplă, datorită dimensiunilor și greutății mici, ce-ți va permite să simți că tu în totalitate mânuiești procesul. De asemenea, este vândut la un preț foarte avantajos, având în vedere dotările de care dispune, nu este un produs de cea mai bună calitate, dar este compact, portabil și util.

Aparat de ras cu acumulator Braun

Cel mai bun aparat de ras cu acumulator.

Aparat de ras cu acumulator Braun -Păreri

Aparatul de ras de la Braun funcționează cu acumulator, are o triplă acțiune prin intermediul a trei elemente de tăiere care prind și redirecționează mai multe fire de păr pentru o performanță optimă și fără iritarea pielii. Stația de curatare indeparteaza 99,99% din microbi si este mai igienica decat o spalare obisnuita cu un jet de apa. Aparatul poate fi scufundat în apa de pana la 5 metri adancime si este dotat cu un afisaj LED care prezinta 4 niveluri de incarcare.
Acumulatorul acestui aparat se încarcă complet într-o oră și 45 minute, iar încărcarea scurtă suficientă pentru ras este de 5 minute. Aparatul are un mâner ergonomic, care vă va permite să-l manevrați cu ușurință, pentru a obține rezultatul dorit.

Aparat de ras profesional 3 în 1 Philips

Cel mai bun aparat de ras profesional cu acumulator.

Aparat de ras profesional Philips 3 în 1 -Păreri

Brandul Philips continuă să-și uimească clienții cu structuri inovatoare ale produselor sale. Acest aparat de ras electric este 3 în 1 și este apreciat de utilizatori pentru durata autonomiei acumulatorului de până la o oră. În cazul în care, ai uitat să pui aparatul la baza de alimentare, dar ai nevoie urgent să-l utilizezi, încărcarea pentru un bărbierit se realizează rapid, în maxim 5 minute.

Aparatul de ras electric Philips are capul rotativ, care permite urmărirea perfectă a conturului feței, datorită capetelor flexibile de 360​​°. Iar, trimmerul încorporat îți va permite să-ți conturezi mustața și perciunile. Datorită mânerului cauciucat, manevrarea aparatului devine simplă, fără să-ți obosească mâna.
Un lucru cu siguranță de apreciat la acest aparat de ras este baza specială pentru curățare, care este mult mai eficientă decât simpla spălare cu apă, pentru că igienizează și lubrifiază în doar 1 minut.

Aparat de ras și tuns Braun

Cel mai bun aparat de ras și tuns pentru barbă.

Aparat de ras și tuns Braun -Păreri

Braun este considerat un lider în inovația tehnică, fără exagerări, datorită performanțelor și produselor calitative, care stârnesc încredere. Acest aparat de ras electric poate fi utilizat atât pentru îngrijirea bărbii, cât și pentru tunderea părului. Este foarte confortabil să ai un produs 2 în 1, care este ușor de utilizat doar schimbându-i capetele.
Pentru o manevrare sigură și precisă, mânerul aparatului este ergonomic, iar panoul rotativ, îți permite foarte ușor să-ți setezi intensitatea dorită. Ulterior, este necesar să-ți alegi capătul potrivit, pentru a-ți crea forma bărbii sau pentru a-ți tunde părul.

La baza aparatului este un afișaj LED, care te atenționează dacă aparatul are nevoie de alimentare. Butonul de pornire a acestuia este din cauciuc, foarte ușor de apăsat. Aparatul este rezistent la apă, astfel îl poți utiliza chiar și duș sau îl poți curăța sub jetul de apă. Husa pentru depozitare este foarte confortabilă în călătorii sau pentru a nu permite accesul copiilor.

De ce am tinut cont

Tip

Aparatele de ras electrice pentru bărbați sunt livrate fie cu folie, fie cu lame de tăiere rotative. Fiecare tip de aparat de ras electric are adepții săi. Astfel, pe piață găsim următoare tipuri de aparate de ras electrice principale:

Mașină de bărbierit oscilantă/cu folie

Aparatele de ras electrice cu lamele oscilante sunt potrivite pentru persoanele care obișnuiesc să aibă o barbă scurtă, rară și să obțină un bărbierit fin. Pe lângă acestea, dacă pielea ta este sensibilă sau predispusă la iritații, atunci cea mai bună decizie ar fi să optezi pentru un aparat de tip oscilant, care este mai puțin dur.

Mașină de bărbierit rotativă

Aparatele de ras au trei sau patru capete flotante proiectate pentru a aluneca peste contururile feței, cu taietoare care se rotesc în spatele unor gratare fine. Acestea au tendința să fie mai silențioase și mai ușor de curățat decât aparatele cu oscilante. Acest tip de aparat de ras este potrivit persoanelor cu barbă mai lungă, care nu se bărbieresc în fiecare zi.

Alimentare

Mașină de bărbierit cu cablu sau cu baterii

O încărcare completă a bateriei poate dura de la 1 la 12 ore și ar trebui să dureze cel puțin șapte ședințe de bărbierit. Unele modele permit o încărcare de urgență de cinci minute, bună pentru un barbierit rapid. Cu aparatele de ras cu cablu, acest inconvenient dispare, pentru că aparatul va fi disponibil de fiecare dată când ai nevoie de el.

Dotări

Oprirea automată

Un încărcător care se oprește automat atunci când acumulatorul este încărcat complet este un avantaj. În unele cazuri trebuie să scoți stecherul de îndată ce aparatul de ras este încărcat complet sau supraîncărcarea poate reduce durata de viață a bateriei.

Avertizare pentru baterie redusă

Indicatorul de încărcare sau lumina care indică bateria consumată existentă pe unele modele te vor avertiza atunci când bateria este aproape goală.

Modul de curățare

Cele mai multe aparate de ras vin cu o mică perie de curățare. Unele modele pot fi clătite pentru a fi curate. Și unele au un sistem de autocurățare care pompeaza și dezinfectează lichidul printre lame.

Trimmer pentru par lung

Cele mai multe aparate de ras au aceasta caracteristică pentru tăierea mustăților sau a altor fire de păr lungi.

Preț

Prețurile pentru aparate de ras electrice variază mult. Un aparat de ras electric de calitate este mai scump. Investiția se merită, pentru că aparatul de ras va avea o durată de viață lungă. Din fericire toate brandurile mari au prețuri pentru toate buzunarele și nu trebuie să cumperi aparate de ras noname.

Intrebari frecvente

Cum se curăță un aparat de ras?

Curățarea și igienizarea aparatul vostru de ras este foarte importantă și nu trebuie de trecut cu vederea. Cu timpul, capătul aparatului se umple cu fire mici de păr, iar acest lucru poate duce la iritarea pielii și la slaba funcționate a acestuia.
Este foarte important să citiți instrucțiunile oferite pentru aparatul de ras, pentru că tipul de curățare diferă de la caz, la caz. Dacă aparatul de ras nu este rezistent la apă, atunci puteți să-l curățați cu peria, care de obicei este inclusă la pachet, nu puteți să-l spălați, pentru că de altfel deteriorați produsul. În cazul în care, aparatul de ras este rezistent la apă, atunci îl spălați cu ușurință sub jetul de apă. Și ultima, cea mai avansată metodă de igienizare, este stația specială pentru autocurățare, în care introduceți aparatul, iar acesta într-un timp scurt curăță și lubrifiază aparatul.

Când ar trebui să aleg un aparat cu folie?

Un aparat de ras cu folie este realizat dintr-o folie de metal subțire, curbată, care acoperă o lamă de tăiere. Când se deplasează înainte și înapoi, folia alunecă peste conturul feței în timp ce lama taie părul trecându-l prin folia perforată.
Filtrele de tip foarfece sunt minunate dacă ai o barbă mai scurtă și mai subțire și vrei să te bărbierești aproape în fiecare zi. Acest model este și pentru bărbați cu piele delicată și sensibilă, care sunt susceptibili la iritații, deoarece tind să fie mai puțin dure cu pielea. Dacă ai de pielea sensibilă, acorda o atenție deosebită tehnicii tale de bărbierire și folosește un produs delicat în acest proces.

Când ar trebui să aleg o mașină de ras rotativă?

O mașină de ras rotativă are trei sau patru capete rotunde care se deplasează cu ușurință într-o mișcare circulară în jurul zonelor de ras.
Aparatele de bărbierit rotative se potrivesc în general persoanelor cu barba ușor mai lungă, care nu doresc să se radă în fiecare zi. Acestea sunt, de asemenea, mai eficiente pentru bărbații cu o densitate medie a bărbii, cu pielea mai puțin sensibilă și cu barba deasa.

Ce să aleg? Un aparat de ras cu fir? Cu baterii sau cu acumulatori?

Aparatele de ras electrice pot fi alimentate de la rețea, funcționează cu baterii sau pot fi reîncărcabile, și opțiunea pe care o alegi ține de modul tău de viața.
Aparatele de bărbierit reîncărcabile sunt ideale pentru utilizarea în mișcare, oferind flexibilitatea și confortul pentru bărbierit oriunde, oricând. Totuși durata de viață a bateriei poate deveni un obstacol în cazul în care trebuie să fie încărcată prea frecvent. Există o serie de mașini de ras de călătorie cu acționare de la baterie, disponibile pe piață, acestea sunt excelente pentru utilizarea ocazională, dar nu sunt eficiente din punct de vedere al costului pentru un bărbierit constant, deoarece costul bateriilor este destul de mare.

Ce să aleg? Un apart umed sau uscat?

Bărbieritul uscat este foarte rapid și curat, astfel încât mulți bărbați preferă viteza și confortul aparatului de bărbierit electric uscat. Pe lângă utilizarea uscată, unele mașini de ras electrice pot fi de asemenea folosite umed, cu gel de ras sau spumă.
Sunt și aparate de ras care pot fi luate în dus, însă acestea sunt o alta categorie. Dacă vrei confort și viteza poți alege un aparat care funcționează uscat. Dacă vrei să te răsfeți și să folosești produsele preferate poți folosi unul umed. Noi îți recomandăm sa le combini și să iei un aparat care îndeplinește ambele funcții.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune aparate de ras, am folosit informatii din urmatoarele surse:

  • https://www.philips.com/global
  • https://www.menshealth.com/grooming/g21347829/best-electric-razor-men/
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply