Skip to main content
Ingrijire Personala

Top 5 Cele mai bune epilatoare

15 februarie 2023No Comments

De-a lungul vieții, corpul uman trece printr-o serie de transformări. La o anumită vârstă și fază de dezvoltare, apariția și creșterea părului în zonele nedorite devine o problemă majoră, mai ales pentru femei. Ele sunt cele care dau importanță acestui detaliu, considerând pielea netedă și catifelată drept un accesoriu de neînlocuit. O piele moale și plăcută la atingere creează, fără îndoială, imaginea și aspectul unei femei îngrijite.

Dorința continuă a femeilor de a menține și prelungi, pentru o perioadă cât mai îndelungată, efectul de netezire și catifelare a pielii le determină să caute alternative metodei de epilare clasice. Epilarea cu lama de ras, deși este cea mai simplă și accesibilă metodă de îndepărtare a părului, nu este deloc eficientă. Un dispozitiv excelent destinat uzului casnic, extrem de eficient, cu ajutorul căruia puteți obține rezultate vizibile și de durată, este, cu siguranță, epilatorul. Acesta reușește să îndepărteze complet firele de păr, smulgându-le de la rădăcină, ceea ce înseamnă că următoarele fire vor crește mai greu. Folosindu-l, obțineți un rezultat perfect și, cel mai important, de durată.

Top 5 cele mai bune epilatoare

Epilator Braun Silk-epil 9

Epilator Braun Silk Epil 9 -Păreri

Braun dispune de o gamă largă de epilatoare electrice, acesta, însă, la drept vorbind, este cel mai reușit și revoluționar model, care face față tuturor nevoilor de îndepărtare a firelor de păr nedorite. Este de menționat faptul că acest aparat epilator este dotat cu cap complet flexibil, ceea ce înseamnă că îndepărtarea părului devine mult mai ușoară. Acest epilator Braun este format din 40 de pensete, care au la bază și tehnologia MicroGrip, datorită căreia aparatul poate înlătura, chiar și, cele mai scurte fire de păr.

Epilatorul dat este 100% rezistent la apă, aspect care permite desfășurarea procesului de îndepărtare a părului sub un duș relaxant sau în cadă. Treptele de viteză, cu care este dotat epilatorul, permit ajustarea în funcție de preferințele utilizatorului. În afară de epilatorul propriu-zis, în conținutul pachetului intră și alte accesorii destinate îngrijirii pielii. Aceste accesorii asigură epilarea delicată atât a picioarelor și axilelor, cât și a unei zone mai sensibile, precum cea inghinală.

Epilator facial care smulge Braun

Epilator facial Braun -Păreri

Utilizând epilatorul facial Braun, părul facial nu mai reprezintă o problemă. Acest aparat 3 în 1 este primul în lume care îndeplinește mai multe funcții de îngrijire a aspectului pielii. Epilatorul Braun nu doar înlătură firele de păr inestetice și deranjante, dar curăță delicat și tonifică pielea prin intermediul masării.

Dimensiunea sa mică și compactă, dar și forma sa ergonomică determină o utilizare ușoară, ceea ce înseamnă că procedura de înlăturare a părului va fi rapidă și eficientă. Tot datorită dimensiunii sale mici este posibilă îndepărtarea părului din zonele mai greu accesibile. Capul epilatorului facial Braun este format din 10 microorificii și poate smulge din rădăcină, chiar și, firele de păr foarte fine și scurte.

Dat fiind faptul că acest aparat facial este 100% rezistent la apă, fie că doriți să epilați firele de păr vizibile de pe ten, fie că doriți să utilizați peria pentru curățare sau să stimulați pielea prin intermediul capului tonifiant cu microvibrații, toate aceste proceduri de îngrijire pot fi desfășurate direct în cada fierbinte și relaxantă.

Epilator Philips cu pensete și trimer pentru inghinal

Aparat epilator inghinal -Păreri

Fiind un produs marca Philips, acest aparat extrem de compact vă asigură o experiență de epilare confortabilă. Conceput cu mâner ergonomic în formă de S și fiind fără fir, epilatorul este ușor de utilizat și acționează cu maximă precizie. Pe lângă faptul că aparatul are capul de epilare extra lat cu o suprafață de prindere mare, în conținutul acestuia sunt incluse accesorii speciale cu ajutorul cărora poți să te bucuri de rezultate excelente chiar și în zonele delicate ale corpului.

Acest epilator este perfect pentru zona inghinală, dat fiind faptul că este dotat cu cap special de tundere prin intermediul căruia este posibilă îngrijirea delicată și stilizarea acesteia.

Datorită celor 32 de pensete și celor peste 70.000 de acțiuni de prindere a firelor de păr pe minut, epilatorul oferă o netezire impecabilă. Epilatorul este rezistent la apă și nu alunecă din mâini. Aceste aspecte devin importante în cazul utilizării aparatului epilator direct în cadă sau sub un duș plăcut și relaxant.

Aparat de epilat fără durere Braun Silk-Epil 5

Aparat de epilat Braun Silk Epil 5 -Păreri

Fiind conceput cu scopul de a înlătura firele de păr într-o manieră extrem de delicată, acest epilator marca Braun este varianta ideală pentru femeile cu pielea sensibilă a căror prag de durere este scăzut. Acest aparat este dotat cu funcția Senso Smart, datorită căreia epilarea părului este blândă și, practic, lipsită de durere. Cele 28 de pensete late și lungi, cu tehnologia MicroGrip, reușesc să prindă, printr-o singură trecere, până și cele mai fine și scurte fire de păr.

Priza antialunecare și rezistența acestui aparat la apă oferă o experiență de epilare confortabilă și relaxantă direct în cadă sau sub duș. Pentru femeile care sunt mai sensibile la durere sau celor care, anterior, nu au folosit un asemenea epilator electric li se recomandă să utilizeze aparatul în apă, din motiv că astfel pielea se relaxează. Este necesar de menționat că în conținutul acestui epilator sunt incluse diferite accesorii, fiecare din ele fiind indispensabilă în cazul unei anumite zone corporale.

Epilator Panasonic ES-EL8C-G503

Cel mai bun aparat epilator de la Panasonic.

Aparat epilator Panasonic -Păreri

Pielea netedă și mătăsoasă este dorința tuturor femeilor, dar și un obiectiv care poate fi ușor de atins datorită epilatorului Panasonic. Forma și dimensiunea mânerului acestui aparat determină utilizarea ușoară și confortabilă, astfel încât procesul de înlăturare a firelor de păr devine rapid și eficient.

Epilatorul marca Panasonic este format din două discuri, fiecare având câte 30 de pensete destinate prinderii eficiente a părului. Capul acestui epilator are o lățime de 32,4mm și acoperă o suprafață destul de mare a pielii, reușind să îndepărteze mai multe fire dintr-o singură trecere. Totodată, este necesar de remarcat că acest cap este flexibil și permite utilizarea epilatorului în zonele greu de accesat.

Avantajul acestui epilator constă în prezența sursei de lumină LED, datorită căreia sunt iluminate zonele corporale greu vizibile. Dacă, de regulă, majoritatea epilatoarelor sunt dotate cu două trepte de viteză, atunci aparatul Panasonic dispune de trei setări. Cele șapte accesorii incluse în set, cu siguranță, vă asigură o îngrijire excelentă.

De ce am tinut cont

Tipul de epilare

Înainte de a procura un epilator este esențial să ținem cont de tipul de epilare. Așadar, putem distinge următoarele două tipuri:

Epilare uscată

În cazul acestui tip de epilare probabilitatea apariției unor iritații este mai mare decât în cazul epilării umede. Înainte de epilarea uscată se recomandă ca pielea să fie bine curățată și exfoliată de particulele moarte. În cazul epilării în mediul uscat este interzis contactul cu apa, dat fiind faptul că, astfel, epilatorul poate fi defectat sau poate determina electrocutarea.

Epilare umedă

Aceasta micșorează riscul apariției unor iritații în procesul de înlăturare a firelor de păr. Ținând cont de faptul că apa înmoaie firele de păr și deschide porii, epilarea devine mult mai ușoară și eficientă. Epilarea în mediul umed este recomandată persoanelor care au pielea sensibilă și celor care se tem de durere. Epilatoarele destinate pielii umede se potrivesc și pentru utilizarea pe pielea uscată.

Trepte de viteză

Pentru a alege epilatorul potrivit este important să ținem cont de anumite aspecte tehnice. Unul din ele este viteza. Se recomandă să ne orientăm către epilatoarele dotate cu un număr mai mare de trepte de viteză. Vorbind despre viteză, este necesar să menționăm că putem întâlni epilatoare:

 • Cu o singură viteză – este o caracteristică tehnică a epilatoarelor ieftine. De regulă, aceste aparate nu sunt eficiente și comode în utilizare, dat fiind faptul că nu permit utilizatorului să se acomodeze, treptat, cu procesul de epilare;
 • Cu două viteze – sunt dotate, practic, majoritatea epilatoarelor de pe piață. Aceste aparate sunt recomandate începătorilor sau celor cu pielea mai sensibilă, dat fiind faptul că permite epilarea delicată prin intermediul primei trepte. A doua treaptă oferă o epilare rapidă și eficientă;
 • Cu trei viteze – sunt echipate epilatoarele de cea mai înaltă categorie. Aceste dispozitive oferă o trecere ușoară și echilibrată în procesul de schimbare a treptelor. Cele trei setări de viteză reușesc să asigure un nivel înalt de eficiență într-un timp extrem de scurt.

Tipul de alimentare

În cazul alegerii unui aparat epilator potrivit, tipul de alimentare ar trebui să fie un punct de reper. Luând în calcul criteriul dat, putem deosebi epilatoare:

Cu fir

Acest tip de epilatoare lucrează de la rețeaua electrică, din acest motiv, în procesul de epilare, este necesar să fie conectat. Ele permit epilarea într-un ritm potrivit pentru tine, fără ca să te grăbești sau să te gândești la autonomia de funcționare a aparatului. Priza, totodată, influențează zona de confort. Nu se recomandă utilizarea acestora în baie sau în zonele în care este posibil contactul cu apa, dat fiind faptul că există pericolul de electrocutare.

Fără fir

Epilatoarele de acest tip sunt mai costisitoare, însă investiția, cu siguranță, se merită. În cazul acestor epilatoare nu depinzi de o priză. Zona ta de confort nu este limitată, având posibilitatea de a te deplasa și de a efectua procesul de epilare în orice colț al casei. Acest tip este o variantă excelentă pentru deplasări sau călătorii, atunci când nu există posibilitatea conectării la rețea. Dezavantajul acestor aparate ține de faptul că autonomia de funcționare este redusă.

Intrebari frecvente

Cum functioneaza un epilator?

Un epilator functioneaza prin smulgerea firelor de par din folicul cu ajutorul unor capete rotative de pensete. Suna destul de dureros, dar acum exista o multime de epilatoare concepute sa fie cat mai dureroase posibil. Deoarece parul este scos din radacina, dureaza de obicei 3-4 saptamani pentru a creste, ceea ce inseamna ca epilarea este una dintre cele mai convenabile metode de indepartare a parului. Epilarea nu va duce la indepartarea permanenta a parului, dar firele de par ar putea creste mai greu si vor fi considerabil mai fine atunci cand cresc din nou.

Cat de tare doare in momentul in care folosesc epilatorul electric?

Ca orice metoda de indepartare a parului care elimina parul la nivelul foliculului, poate exista un nivel de disconfort, dar acest lucru va varia de la o persoana la alta si de la un epilator la altul. Cele mai bune epilatoare vor reduce la minimum durerea si unele nu vor cauza nici un disconfort, deci merita sa investesti un pic mai mult daca esti deosebit de sensibil la durere.

Cum să alegi epilatorul potrivit?

Alegerea unui epilator trebuie să fie efectuată în funcție de preferințele și necesitățile utilizatorului. Este important ca utilizatorii să analizeze multitudinea de oferte de pe piață și să facă alegerea în baza unor criterii de bază. Așadar, dacă aveți intenția de a procura un epilator, este necesar să țineți cont, în primul rând, de zona corporală pe care se va efectua înlăturarea firelor de păr. În caz că se dorește obținerea pielii netede și fine a întregului corp, utilizatorilor li se recomandă să-și îndrepte atenția către epilatoarele care se pot descurca cu mai multe zone.

Un alt aspect, care trebuie să fie luat în calcul, se referă la numărul treptelor de viteză. Dacă doriți un epilator bun și profesional, ar trebui să alegeți unul care are în dotare cel puțin două trepte de viteză. Echiparea epilatorului cu un număr mai mare de nivele de viteză asigură o îndepărtare mai rapidă și eficientă a firelor de păr. Rezistența la apă este un alt aspect la care este important să vă orientați atenția, în caz că preferați să desfășurați procesul de epilare direct în cadă cu apă sau sub duș.

Care sunt recomandările pentru o epilare eficientă și ușoară?

Scopul principal urmărit de utilizator este obținerea pielii netede și delicate în urma folosirii aparatului epilator. Pentru o epilare ușoară și eficientă, este nevoie ca persoana, care dorește să utilizeze epilatorul, să urmărească câteva recomandări. Așadar, este nevoie de o pregătire a pielii. Înainte de procedura de epilare, utilizatorului i se recomandă să facă o baie fierbinte și relaxantă. În așa mod, are loc deschiderea porilor datorită apei calde și este posibilă smulgerea mai ușoară a firelor de păr direct de la rădăcină.

O altă modalitate de a face epilarea mai eficientă și mai ușoară este scrubing-ul. Datorită acestei proceduri are loc înlăturarea particulelor moarte, pielea devenind, astfel, curată și pregătită pentru epilare. Persoanelor care au pielea sensibilă și celor care au pragul de durere scăzut li se recomandă să efectueze procesul de epilare direct în apă, dat fiind faptul că aceasta reușește să micșoreze senzația de durere și să prevină riscul apariției unor iritații ușoare pe suprafața pielii.

Care este cea mai buna alegere: un epilator cu fir sau fara fir?

Ai doua optiuni atunci cand alegi un epilator: un instrument alimentat de la retea sau un model cu baterie. Dupa cum te astepti, epilatoarele cu baterii vor avea nevoie de inlocuirea bateriilor dupa o anumita utilizare, iar pretul scazut reflecta acest inconvenient usor. De asemenea, ele tind sa fie mai putin puternice decat omologii lor alimentati de la retea, dar au avantajul suplimentar de a fi mult mai portabili, astfel incat sa ii poti folosi aproape oriunde.

Care este diferenta dintre epilatoarele 'umede si uscate' si 'uscate?'

Majoritatea epilatoarelor functioneaza cel mai bine pe pielea uscata, dar modelele umede si uscate ofera optiunea de utilizare in dus sau in baie, unde caldura poate deschide porii si poate face procesul putin mai putin dureros. Cu exceptia cazului in care ai un prag de durere deosebit de scazut, totusi, un epilator uscat este tot ceea ai cu adevarat nevoie. In plus, desi poate fi mai usor si mai putin iritant pentru piele sa te epilezi in dus, procedarea va face procesul sa fie mai lent si mai putin eficient.

Ce alte functii ar trebui sa caut?

Cea mai obisnuita si, eventual, cea mai utila este o lumina incorporata care te va ajuta sa vezi zona pe care lucrezi fara a fi nevoie sa rasucesti corpul spre o fereastra sau alta lumina naturala. Daca alegi un epilator cu cablu care nu poate fi utilizat in apa, un cap detasabil este o alta caracteristica utila pentru ca iti va fi mai usor sa pastrezi epilatorul curat.

Care sunt beneficiile epilatorului electric?

Îndepărtarea părului prin intermediul epilatorului reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de a obține o piele netedă și catifelată. Persoanele preferă să utilizeze epilatorul datorită următoarelor beneficii:

 • Smulge firele de păr direct de la rădăcină;
 • Constituie o investiție singulară;
 • Înlătură firele de păr scurte și subțiri;
 • Asigură efectul de netezire a pielii pentru o durată de până la 4 săptămâni;
 • După folosirea acestuia, firele de păr cresc mai încet și devin mai moi;
 • Poate fi folosit atât în condiții casnice, cât și în deplasări sau călătorii;
 • Comparativ cu ceara sau zahărul, epilatorul este mai puțin dureros;
 • Comparativ cu epilarea definitivă, epilatorul este absolut inofensiv pentru piele;
 • Ușor de utilizat și de întreținut;
 • Nu necesită așteptarea pentru ca firele de păr să crească și să fie destul de lungi.

Având în vedere beneficiile enumerate mai sus, epilatorul electric este cea mai bună alegere în lupta cu firele de păr nedorite și inestetice.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply