Skip to main content
Ingrijire Personala

Top 6 Cele mai bune glucometre

15 februarie 2023One Comment

Glucometrul este un aparat care masoara rapid concentratia de glucoza din sange (glicemia). Un astfel de dispozitiv este util in special pentru persoanele care sufera de diabet, acestea fiind nevoite sa isi masoare valorile glicemiei frecvent. In plus, femeile insarcinate si prediabiticii sunt sfatuiti sa foloseasca glucometrul, dar aparatul poate fi utilizat de oricine doreste sa isi monitorizeze starea de sanatate.

Top 6 cele mai bune glucometre

Glucometre Contour Plus Bayer

Pareri glucometru Contour Plus

Aparatul de masurare a nivelului de glicemie Bayer Contour Plus are o tehnologie cu 7 pulsuri de analiza a probei de sange si afiseaza rezultatul in maxim 5 secunde. Nu are cerinte de configurare si poate fi utilizat imediat dupa ce este scos din cutie. Necesita o picatura de sange de 0.6 microlitri, iar in cazul in care cantitatea nu este suficienta, se poate reaplica o noua proba de sange pe bandeleta.

Pentru a folosi aparatul, se introduce bandeleta de testare in dispozitiv, se aplica cantitatea de sange si se citeste rezultatul. Culoarea verde va indica faptul ca valoarea rezultata se afla in intervalul tinta, culoarea galbena sugereaza o valoare peste intervalul tinta si culoarea rosie presupune o valoare sub intervalul necesar.

Aparat de masurat glicemia Beurer GL 44

Cel mai bun aparat glicemie cu ecran mare.

Pareri glucometru Beurer GL 44

Glucometrul Beurer GL 44 nu are coduri de testare, necesita o cantitate de sange de 0.6 microlitri si are o durata de masurare de doar 5 secunde. Prezinta un spatiu de memorare a mediei glicemice o data la 7 zile, 14 zile, 30 de zile sau 90 de zile. In plus, va pastra in memorie pana la 480 de valorile masurate. Include 2 baterii de litiu de tip 3 V CR 2032.

Glucometre Code Free

Cel mai bun aparat glicemie cu alarma.

Pareri glucometru Code Free

Glucometrul Code Free masoara valorile glocozei si afiseaza rezultatul pe un ecran, dupa un timp de asteptare de 5 secunde. Sangele este tras automat pe suprafata de testare prin atingerea picaturii cu capatul bandeletei, iar atunci cand camera de reactie este plina, aparatul incepe masurarea nivelului glicemiei. Functia de alarma ajuta utilizatorul sa isi aminteasca sa se testeze de 4 ori pe zi si glucometrul calculeaza media odata la 7, 14 si 30 de zile.

Glucometre Fora Diamond

Cel mai bun aparat glicemie care necesita un volum mic de sange.

Pareri glucometru Fora Diamond GD50

Glucometrul Fora Diamond GD 50 decteaza automat testul odata cu introducerea acestuia in aparat si se inchide singur in cazul unei inactivitati de 3 minute. Prin intermediul unui strat suplimentar din polimer absorbant, testele asigura absorbtia totala a cantitatii de sange intr-un timp scurt, indiferent de unghiul de inclinare al testului comparativ cu suprafata pielii. In acest mod se reduc erorile de masurare si cantitatea de teste irosite.

Glucometre One Touch Select Plus

Cel mai bun glucometru care afiseaza cifre mari.

Pareri aparat glicemie One Touch Plus

Glucometrul One Touch Select Plus include o borseta, 10 ace si 60 de benzi pentru testare. Se pot obtine rezultate precise ale nivelului glucozei in 5 secunde de masurare a unei probe foarte mici de sange capilar.

Este un dispozitiv portabil, avand dimensiuni reduse si o greutate mica. Astfel, utilizatorul il poate folosi fara dificultati oriunde s-ar afla. Tehnologia Colour Sure va indica daca glicemia este scazuta, normala sau crescuta, in functie de limitele stabilite de medicul specialist.

Glucometre Accu Chek Active Plus

Cel mai bun glucometru profesional cu transfer date prin USB.

Pareri aparat glicemie Accu-Chek

Accu-Chek Active Plus este un aparat de masurat glicemia cu design compact si meniu de control intuitiv, fiind ideal pentru persoanele in varsta care au nevoie sa isi masoare glicemia frecvent. Dispozitivul permite utilizarea mostrelor de sange de pe o arie mare de testare si afiseaza rezultatele pe un ecran LCD. Memoria de stocare este de 500 de valori si glucometrul ofera posibilitatea transferului de date prin port USB, cu ajutorul unui cablu Micro-USB.

In cazul aplicarii unei cantitati prea mici de sange pe test, dispozitivul va semnala acest lucru si va putea fi redozat cu o cantitate suplimentara de sange dupa 10 secunde. In plus, functia de alarma vizuala si sonora postprandiala va reaminti utilizatorului sa isi testeze glicemia dupa masa.

De ce am tinut cont

Beneficii glucometru

Un aparat de glicemie ofera utilizatorului posibilitatea de a afla in orice moment valoarea glicemiei din corp. Acest aspect este deosebit de important in special pentru persoanele diabetice care trebuie sa isi masoare glicemia de cateva ori pe zi pentru a tine afectiunea sub control.

Dupa determinarea valorilor glicemiei, utilizatorul poate lua legatura cu medicul specialist care poate schimba tratamentul sau doza de insulina in functie de valorile obtinute. In acest mod, pacientul devine mai responsabil fata de starea sa de bine si are mai mult control asupra acesteia.

In acelasi timp, considerand ca nivelul glicemiei influenteaza buna functionare a intregului organism, orice persoana poate beneficia de pe urma unui astfel de aparat, in special femeile insarcinate, rudele celor diabetici si prediabeticii.

Tipuri de glucometru

Glucometre cu intepatura

Efectuarea unor teste cu un glucometru cu intepatura permite determinarea nivelului de glucoaza de mai multe ori pe zi. Persoana trebuie sa se intepe in deget cu ajutorul unui ac special si sa puna picatura de sange pe o barleta (banda de test) atasata dispozitivului de masurat glicemia. In continuare, aparatul va afisa valoarea glucozei.

Cele mai multe glucometre au nevoie de o cantitate foarte mica de sange, aceasta variind intre aproximativ 0.5 microlitri si 1 microlitru. Cu cat dispozitivul necesita mai mult sange, cu atat mai mult apare sansa ca utilizatorul sa nu recolteze cantitatea potrivita si sa fie nevoit sa refaca testul. Aceasta poate fi o adevarata problema in situatiile de urgenta.

Glucometre fara intepatura

Un glucometru fara ac este un aparat de masurat glicemia care nu necesita intepare. Acestea sunt dispozitive moderne, multe dintre ele fiind inca intr-un proces de testare.

Un aparat de masurare pentru glicemie fara intepatura poate fi gasit sub forma de senzori implantabili, bratara care determina glicemia prin masurarea nivelului fluidelor corporale din epiderma, senzor de antebrat (preferat in randul copiilor), plasture, dispozitive tip clips pentru ureche sau lentile inteligente care masoara glicemia din lichidul lacrimal.

Cercetatorii stiintifici continua sa lucreze la noi tehnologii pentru a usura viata persoanelor care trebuie sa isi monitorizeze zilnic nivelul de glucoza.

Valori normale glicemie cu glucometru

Pentru a obtine cele mai corecte valori de glicemie, masurarea se face dimineata, inainte de mancare. Persoana nu trebuie sa manance cu 8 ore inainte de testare. Valorile normale in aceste conditii se situeaza intre 60 – 100 mg/dl. Daca valorile sunt intre 100 – 125 mg/dl, glicemia este glicemie bazala modificata, iar un rezultat peste sau egal cu 126 mg/dl reprezinta diabet zaharat.

Timp de citire

Timpul de citire este numarul de secunde care trece intre momentul in care proba de sange este plasata pe barleta dispozitivului si momentul in care glucometrul afiseaza nivelul glicemiei. Este important ca acest interval temporar sa fie cat mai scurt, in special in cazul urgentelor. Majoritatea aparatelor afiseaza rezultatele dupa 5 – 15 secunde.

Portabilitate

Un glucometru de dimensiuni reduse va fi mai simplu de transportat. Acest aspect devine deosebit de relevant in cazul persoanelor care au nevoie sa isi masoare glicemia de 4 – 12 ori pe zi. Un dispozitiv mic si usor va putea fi folosit in orice imprejurari si va putea fi luat la serviciu, la plimbare sau in calatorii.

Consumabile

Cele mai comune accesorii care vin la pachet cu aparatul de glicemie sunt stilourile sau acele pentru intepare, solutia de control pentru verificarea eficientei dispozitivului si benzile de test (barletele) pe care se pun picaturile de sange. Toate acestea vor veni de obicei intr-o borseta sau un alt recipient de depozitare.

In momentul achizitionarii unui glucometru, este important ca utilizatorul sa verifice pretul acestor accesorii care vor trebui achizitionate frecvent, dar si disponibilitatea lor in magazinele virtuale sau fizice.

Functii

  • Functia de memorare a testelor va inregistra valorile glicemiei, dar si data si ora la care au fost efectuate. Pentru acest scop, aparatul trebuie sa beneficieze de o memorie de stocare cat mai mare;
  • Anumite aparate de glicemie sunt calibrate in mod automat si nu au nevoie de cod sau calibrare periodica;
  • Pentru persoanele in varsta sau cu dificultati de vedere, exista glucometre care afiseaza rezultatele cu cifre de dimensiuni mari, pentru a putea fi citite fara dificultati;
  • Contrastul dintre cifre si fundalul ecranului este de asemenea important deoarece un contrast mai puternic ofera un scris mai usor de citit;
  • Poti alege si un aparat de masurat glicemia, colesterolul si trigliceridele;
  • Unele dispozitive comunica vocal rezultatele, aceasta functie fiind ideala pentru persoanele cu probleme de vedere;
  • Exista modele de glucometru care permit adaugarea unei cantitati de sange in cazul in care cantitatea initiala este insuficienta, iar in acest mod testele nu vor fi risipite;
  • Iluminarea ecranului este esentiala pentru momentele in care testele se fac in conditii de lumina precara.

Intrebari frecvente

Care este cel mai bun glucometru?

Cel mai bun glucometru va afisa cu acuratete valorile de glicemie, are un timp de masurare scurt (de maxim 5 secunde), este portabil (greutate si dimensiuni reduse), utilizeaza consumabile usor de gasit si include o serie de functii suplimentare (memorare, alarma sonora, comunicare vocala a rezultatelor, ecran mare etc).

Cum se foloseste glucometru?

Utilizatorul trebuie sa isi spale mainile inainte de folosirea glucometrului pentru a evita infectiile. Se pot utiliza si dezinfectante cu alcool. Mainile trebuie sa fie uscate si calde. In continuare se porneste glucometrul si se introduce o banda de testare in aparat.

Pentru a extrage proba de sange, se inteapa varful unui deget cu acul special, dupa care se pune o picatura de sange pe banda sau in partea laterala a benzii. Afisarea rezultatului va avea loc dupa 5 – 15 secunde. Locul din care s-a extras sangele trebuie sa fie sters cu alcool sanitar, iar rezultatul obtinut se poate nota intr-un caiet pentru a putea tine o evidenta.

Cat costa glucometru?

Un glucometru poate avea un pret care variaza intre 50 lei si 500 lei, in functie de timpul de citire al probei de sange (5 – 15 secunde), dimensiuni, consumabile incluse in pachet (benzi de test, ace etc) si diverse functii suplimentare (memorare, scris de dimensiuni mari, alarma etc).

Cum functioneaza un glucometru?

Glucometrul este pornit, benzile de test sunt introduse in aparat si o picatura de sange este extrasa din deget cu ajutorul unui ac special. Proba de sange este plasata pe banda de test, iar dispozitivul va masura valoare glicemiei din proba oferita. In final, rezultatul va fi afisat pe ecran.

Ce inseamna glucometru fara calibrare?

Cele mai multe glucometre trebuie sa fie calibrate periodic (o data la aproximativ 12 luni) pentru a nu avea erori. Exista o serie de glucometre fara calibrare care au un sistem automat de calibrare inclus si nu necesita calibrare din partea utilizatorului.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Join the discussion One Comment

Leave a Reply