Skip to main content
Ingrijire Personala

Cele mai bune ondulatoare de păr

15 februarie 2023No Comments

Un păr voluminos cu aspect strălucitor atrage atenția oricărei persoane atunci când pășești pentru prima dată într-o încăpere.

Majoritatea femeilor și-au dorit cel puțin o dată să aibă părul voluminos și strălucitor, însă de multe ori nu dispun de timpul sau resursele necesare pentru a merge mereu la salon să își coafeze părul, motiv pentru care ondulatorul de păr reprezintă soluția perfectă. Fie că te pregătești pentru o zi normal de muncă, fie pentru o ocazie specială, cu cel mai bun ondulator de păr îți poti crea onduleurile perfecte, bucle mari sau bucle mici, chiar și o coafură afro, direct de la tine de acasă.

Top 6 cele mai bune ondulatoare de păr

Ondulator automat BaByliss Curl Secret Ionic

Cel mai bun ondulator BaByliss automat cu funcție ionică.

Păreri BaByliss Curl Secret Ionic

Acest ondulator BaByliss Ionic Curl Secret dispune de un sistem automat pentru crearea buclelor, dar și de funcția de oprire automată. De asemenea, funcția ionică are rolul de a proteja părul, de a-i oferi un aspect strălucitor și sănătos, fără ca firele de păr să se electrizeze.

BaByliss Ionic Curl Secret are două trepte de căldură, mai exact 185 și 302 grade Celsius, pe care le puteți utiliza în funcție de nevoile personale. Pe lângă cele două trepte de temperatură, ondulatorul dispune și de 3 poziții de durată de 8, 10 și 12 secunde, timp în care se creează bucle flexibile și rezistente.

Este important ca șuvițele să fie așezate în mod corect pe canal, pentru ca senzorul ondulatorului să le depisteze și să le tragă înăuntru corespunzător.

Ondulator conic Philips StyleCare Advanced

Cel mai bun ondulator conic Philips de 32 mm pentru bucle mari.

Păreri Philips StyleCare Advanced

Acest ondulator Philips conic dispune de tehnologia SplitStop al cărui rol este protejarea și prevenirea despicării vârfurilor.Tehnologia SplitStop menține sănătatea
Infuzia de keratină nu doar că îngrijește părul, ci îi și conferă acestuia un aspect sănătos și strălucitor. De asemenea,infuzia de keratină protejează vârfurile și le păstrează sănătoase.
Ondulatorul dispune de 9 setări digitale de temperatură pentru a-l putea controla și a seta temperatura ideală, în funcție de nevoile părului tău.
și de oprirea automată pentru siguranță.
Pe lângă acestea, stativul de siguranță este pentru a lăsa ondulatorul într-un loc sigur în timpul utilizării.

Ondulator pentru bucle afro BaByliss C449E

Cel mai bun ondulator de 10 mm BaByliss pentru bucle afro.

Păreri BaByliss C449E

Buclele afro au început să fie din nou la modă. Fie că vrei să te pregătești pentru o petrecere specială, fie că vrei ca părul tău să arate diferit într-o zi, cu acest ondulator BaByliss pentru bucle afro poți obține frizura perfectă.

Ondulatorul afro dispune de 6 trepte diferite de temperatură pentru a proteja firul de păr.

  • Pentru părul subțire se recomandă utilizarea produsului la 160/170 sau chiar 180 grade Celsius;
  • Pentru părul normal se poate folosi la 180 sau 190 grade Celsius;
  • Pentru părul gros și rebel se pot crește gradele până la 200-210 grade Celsius.

Cu ondulatorul afro poți obține bucle dese și ideale, fără să îți faci griji în privința deteriorării părului tău. Datorită învelișului Quartz-Ceramic, firele tale de păr sunt protejate împotriva căldurii. De asemenea, mănușa care vine la pachet cu ondulatorul are scopul de a te proteja de căldura ondulatorului, în momentele în care te chinui cu șuvițele de la spatele capului.

Ondulator cu perie Multistyler Dyson HS01 Airwrap

Cel mai bun ondulator Dyson 5 în 1 automat și cu mai multe capete.

Pareri Dyson Airwrap

Acest ondulator Dyson Airwrap funcționează pe baza efectului aerodinamic Coanda, prin intermediul căruia atrage și înfășoară șuvițele de păr în jurul ondulatorului. De asemenea, datorită efectului Coanda, se pot obține bucle și onduleuri voluminoase.

Ondulator Dyson este un produs premium, care îți coafează părul ca la salon chiar de la tine de acasă. Tot ce trebuie să faci este să așezi ondulatorul la capătul șuviței și să aștepți ca aceasta să fie atrasă și înfășurată în jurul ondulatorului.

Dispune de un ondulator de 30 mm Airwrap și unul de 40 mm, iar ambele funcționează pe baza efectului aerodinamic Coanda. Ambele capete coafează părul prin uscare și evită temperaturile ridicate, pentru a proteja firul de păr.

Ondulator păr multifunctional Remington S8670

Cel mai bun ondulator Remington ceramic și cu mai multe capete.

Păreri Remington S8670

Ondulatorul Remington vine la pachet cu un accesoriu pentru îndreptat și creponat părul, un ondulator de 19 mm și un ondulator în spirală. Accesoriile au efecte anti stastice și dispun de învelișuri din ceramică.

De asemenea, produsul dispune de o geantă de depozitare care e perfectă în momentele în care pleci într-o vacanță și vrei să iei ondulatorul cu tine. Pe lângă acestea, are suport pentru protecția termică și 4 clame de prindere.

Ondulatorul Remington are o garanție de 2 ani de la momentul achiziționării.

Ondulator de păr Rowenta Premium Care CF3810

Cel mai bun ondulator profesional Rowenta din ceramică pentru păr subțire și uscat.

Păreri Rowenta Premium Care CF3810

Ondulatorul Rowenta dispune de funcția Care și de tehnologia Hydraboost , al căror rol este să păstreze părul hidratat, datorită distribuirii uniforme a căldurii și a aburului pe toată lungimea părului. Mai mult decât atât, prin intermediul celor două funcții te vei bucura de rezultatul final, fără să-ți faci griji pentru supraîncălzirea firelor de păr.

Ondulatorul are 3 setări ale timpului de realizare a buclelor, mai exact 5s/8s și 10s. Timpul cel mai scurt este pentru buclele lejere, iar timpul mai mare pentru buclele mari. Se încălzește repede și este ușor de folosit, iar învelișul Cashmiere Keratin cu ulei de argan protejează firele de păr și ajută la prevenirea deteriorării acestora.

De ce am tinut cont

Material

Printre cele mai importante caracteristici ale ondulatorului de păr, este însăși materialul din care acesta este confecționat. Dacă ondulatorul de păr este realizat dintr-un material de calitate slabă, părul tău se va deteriora, iar firele de păr se vor arde. Pe cealaltă parte, cu cât este mai calitativ materialul din care este confecționat ondulatorul, cu atât mai mult părul tău va prinde volum și va avea un aspect strălucitor și sănătos. Printre cele mai folosite materiale care stau la baza ondulatoarelor de păr sunt:

Ceramica

Unul dintre cele mai folosite materiale din care se confecționează ondulatoare sau perii de păr este ceramica. Ceramica se află între turmelină și metal, deoarece prețul produselor pe bază de ceramică este mediu.

De asemenea, este un bun conductor de temperatură, datorită faptului că distribuie căldura într-un mod uniform. Mai mult decât atât, precum turmalina, ceramica poate elibera tratamente speciale cu scopul de a proteja și de a înfrumuseța părul. Pe lângă toate acestea, ondulatoarele pe bază de ceramică alunecă ușor, și creează bucle/onduleuri încă de la prima utilizare.

Turmalina

După ceramică, cel mai scump material este turmalina. O piatră semiprețioasă din care se realizează atât ondulatoare, cât și plăci sau perii de păr. Turmalina este considerată a fi cel mai performant și cel mai calitativ material din această industrie, deoarece distribuie căldura uniform pe toate firele de păr. O altă propietate eficientă a turmelinei, este strâns legată de faptul că poate reduce și neutraliza efectele care sunt produse de electricitatea statică. Rezultatul folosirii unui ondulator de păr din turmelină constă în bucle/onduleuri perfecte, fără riscul electricării sau deteriorării firelor de păr.

Pe lângă acestea, poți găsi ondulatoare de păr din turmelină combinate cu infuzii de substanțe care tratează și îngrijesc părul, precum keratina. Nu doar că îți aranjezi părul pentru a arăta bine, ci și îi oferi acestuia un tratament pentru regenerarea firelor de păr și pentru un aspect sănătos și strălucitor.

Metal

Dacă turmalina este cea mai costisitoare, iar ceramica se află între aceasta și metal, înseamnă că metalul este cel mai accesibil ca preț.

Metalul este cel mai vechi și cel mai folosit material din care se confecționează produse pentru păr, pentru că este mai ieftin și mai ușor de folosit. Cu toate acestea, metalul nu distribuie căldură uniform. Dacă părul tău este subțire și deteriorat sau decolorat, există un risc mai ridicat ca firele tale de păr să se agațe sau să se ardă cu ondulatorul de păr confecționat din metal.

Titan

Ondulatoarele de păr care sunt confecționate din titan se încălzesc într-un mod unifrom și repede. De asemenea, titanul este și mai rezistent decât celelalte materiale. De cele mai multe ori, acestea pot atinge temperaturi mai mari decât ondulatooarele de păr din metal. Se comandă utilizarea produselor pe bază din titan pentru părul gros și sănătos.

Nanotitan

Nano titanul este asemănător cu titanul, însă rolul acestuia este de a produce mai mulți ioni negativi cu scopul reducerii aspectului de păr răvășit. Ondulatoarele de păr confecționate din nano titan sunt rezistente și distribuie căldura într-un mod uniform.

Tipuri

Cilindric cu clapetă

Printre cele mai conuscute și simplu de folosit ondulatoare, se numără cel clindric cu clapetă. Acesta funcționează pe baza unui tambur pe care părul este preset prin intermediul unei clapete metalice acționate de un resort.

Este un ondulator recomandat începătorilor sau amatorilor, deoarece are dezavantajul presării exagerate a părului.

Creponat

Ondulatorul creponat îți poți face părul creponat chiar de la tine de acasă. Cele mai bune ondulatoare dispun de un sistem de închidere automată. Sistemul acesta funcționează după 72 ore de la utilizare. Dacă ai plecat de acasă și ai uitat ondulatorul în priză, nu trebuie să îți mai faci griji.
Dacă vrei ca șuvițele tale să fie mai groase atunci când le creponezi, nu trebuie decât să folosești o șuviță lată, atunci când bagi părul în ondulator.

Conic sau baghetă

Ondulatorul de tip baghetă nu mai dispune de clapetă, ceea ce înseamnă că necesită mai mulră experiență în utilizare.

Datorită faptului că permite ca părul să fie rulat în sens invers, înlătură posibilitatea vârfurilor despicate și supraîncălzirii părului. Este un ondulator conic, dar și cilindric, deoarece creează bucle cu forme.

Onduladorul vine la pachet cu o mănușă specială, pentru a-i ajuta pe utilizatori să nu se ardă când folosesc produsul.

Cu 5 elemenți

Ondulatorul cu 5 elemenți este un produs special creat pentru părul lung.Unul dintre avantajele acestuia este strâns elgat de durata aranjării părului. Dacă ai părul foarte lung și vrei să îți faci bucle,cu ondulatorul cu 5 elemenți vei economisi timp.

Rotativ automat/semiautomat

Acestea sunt ondulatoare motorizate și funcționează pe baza unei camere speciale pentru încălzire. Pentru modelele profesionale superioare, utilizatorul nu trebuie decât să aleagă o șuviță de păr, iar ulterior o inserează în ondulator și așteaptă ca acesta să își facă treaba singur.

Ondulatoarele semiautomate sau automate nu dispun de un tâmbur propriu-zis, motiv pentru care dimensiunea buclelor este ajustată în funcție de temperatură.

Controlul temperaturii

Controlul temperaturii este o caracteristică foarte importantă în procesul de alegere al celui mai bun ondulator de păr. Dacă părul tău este des sau aspru, se recomandă utilizarea ondulatorului la o temperatură de cel puțin 180 de grade Celsius, sau chiar mai mare. Însă, dacă părul tău este sensibil și ai firele subțiri și fine, nu ar trebui să folosești ondulatorul la o temperatură mai mare de 180 de grade Celsius, pentru că există un risc mai mare ca părul tău să se dezhidrateze și să se ardă.

Îți recomandăm să îți îndrepți atenția către un ondulator care permite fixarea temperaturii în funcție de nevoile tale. Sistemele de reglaj ale temperaturii au rolul de a o schimba și de a controla cu stricțețe nivelul acesteia.

Cele mai multe ondulatoare de păr care se regăsesc pe piață, ating temperature maxima într-un interval de timp de 30 de secunde.

Diametru

Dimensiunea cilindrului al ondulatorului este importantă deoarece aceasta controlează dimensiunea buclelor/onduleurilor pe care le obții. De aceea, cu cât cilindrul de ondulare are diametrul mai mare, cu atât buclele tale vor fi mai lejere. Pe cealaltă parte, un cilindru mai subțire, îți oferă bucle mai strânse.

Dimensiunile unui cilindru de ondulare pot fi:

  • 2.54 cm
  • 6.35 cm
  • 12.7 cm
  • 19.5 cm

Pe lângă dimensiunile menționate anterior, puteți găsi și altele, însă acestea sunt cele mai populare.

Intrebari frecvente

Este normal să iasă aburi când îmi ondulez părul?

De obicei, aburii ies atunci când temperatura ondulatorului este setată la un nivel mult prea ridicat pentru tipul tău de păr sau în momentele în care părul tău este umed și vrei să-l coafezi cu ondulatorul. Din această cauză, părul tău riscă să se deterioreze, iar firele să se ardă. De aceea, se recomandă reducerea temperaturii ondulatorului la cel mai mic nivel.

Dacă nu ești mulțumită de aspectul buclelor tale când folsești ondulatorul la cea mai mică temperatură, o poți mări în cazul în care ai aplicat înainte un spray de protecție împotriva căldurii părului.

Cum protejăm părul de efectele negative ale ondulatorului?

Este bine să investești o sumă mai mare de bani pentru un ondulator, deoarece dacă produsul nu este bun îți poate deteriora firele de păr și le poate arde. Cu toate acestea, chiar dacă folosești unul dintre cele mai bune ondulatoare de păr, este recomandat ca înainte să îți coafezi părul, să aplici spray pentru protecția căldurii.

Dacă părul tău este gros și des poți folosi ondulatoruș de păr la o temperatură mai mare, însă dacă părul tău este subțire și deteriorat și obișnuiești să îl decolorezi sau să îl vopsești des, se recomandă utilizarea ondulatorului la temperaturi cât mai mici, pentru a nu deteriora și mai mult firul de păr.

Ce dotări trebuie să aibă cel mai bun ondulator de păr?

Un ondulator de păr trebuie să dispună de un material de calitate pentru a nu deteriora părul și să aibă opțiunea de a controla temperatura pe care o poate atinge.  De asemenea, preferabil ar fi să aibă și un cronometru cu timer și avertizare sonoră care să anunțe când produsul se încinge și este gata de folosit.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune ondulatoare de par, am folosit informatii din urmatoarele surse:

  • https://www.womanandhome.com/beauty/hair/best-curling-iron/
  • https://www.argos.co.uk/features/best-hair-curlers
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply