Skip to main content
Ingrijire Personala

Cele mai bune lentile de contact

15 februarie 2023No Comments

Lentilele de contact sunt o alternativa buna a ochelarilor de vedere si mult mai comode odata ce te obisnuiesti. Totodata sunt si cea mai buna solutie pentru momentul in care vrei sa iti schimbi culoarea ochilor pentru cateva zile.

Top 3 cele mai bune lentile de contact

Lentile Acuvue Oasys

Cele mai bune lentile de contact din hidrogel.

Pareri lentile de contact Acuvue Oasys

Lentile de contact Acuvue Oasys sunt din silicon hidrogel suficiente pentru 2 saptamani si sunt special create pentru persoanele cu ochi sensibili. Sunt perfecte pentru persoanele care lucreaza mult timp pe dispozitive digitale.

Ingrijirea lentilelor de contact – aceste lentile de contact se scot in fiecare seara si se lasa in solutie pentru lentile, insa la recomandarea specialistului pot sa fie purtate chiar si 6 zile continuu dupa care se vor arunca.
Tehnologie speciala – datorita tehnologiei Hidracellar Plus ele ramane tot timpul hidratate, impiedicand aparitia disconfortului la nivelul ochiului. Astfel ochii nu vor fi niciodata uscati.
Gama variata de clienti – lentile Acuvue Oasys sunt recomandate persoanelor care lucreaza mult pe calculator, lucreaza in camere cu aer conditionat, isi simt des ochii obositi, au nevoie de lentile confortabile, vor sa aiba ochii stralucitori toata ziua, doresc un nivel ridicat de protectie, cu miopie, cu hipermetropie, cu un usor astigmatism.
Permeabilitate – aceste lentile de contact au o permeabilitate foarte buna care permite ochiului sa respire in proportie de 98% ceea ce contribuie la mentinerea sanatatii globului ocular.

Lentile Air Optix Aqua

Cele mai bune lentile de contact lunare cu beneficii uriase in ceea ce priveste hidratarea si confortul.

Pareri lentile de contact lunare Air Optix Aqua

Lentile lunare care pot fi folosite in fiecare zi, facute din silicon hidrogel. Au toate avantajele oferite de acest material combinat cu un continut mare de apa si o permeabilitate ridicata. In cutie sunt doar 6 lentile insa acestea sunt lunare deci o cutie va servi pentru trei luni, ceea ce inseamna un raport cost – calitate –utilizare foarte bun.
Permeabilitate – permeabilitatea acestor lentile de contact este foarte mare, mai exact de 5 ori mai mare decat a lentilelor din hidrogel ceea ce permite purtarea ocazionala pentru maxim 6 nopti.
Rezistenta la depuneri – aceste lentile sunt rezistente la depunerile de proteine, datorita tehnologiei speciale cu plasma pe o suprafata care asigura protectia contra depunerilor.
Avantaje – lentilele Air Optix Aqua ofera toate avantajele silicon hidrogelului combinate cu continutul de apa mare si permeabilitatea foarte buna la oxigen dar si rezistenta imbunatatita contra depunerilor.

Dailies Aquacomfort Plus

Cele mai bune lentile zilnice realizate cu o tehnologie speciala pentru confort si sanatatea globului ocular.

Pareri lentile de contact de unica folosinta Dailies Aquacomfort Plus

Aceste lentile de contact sunt de unica folosinta ceea ce inseamna ca vor fi aruncate dupa prima utilizare, insa avand in vedere toate beneficiile sunt produse premium care merita cu siguranta investitia si care garanteaza pentru folosirea in conditii maxime de siguranta si igiena. Nu implica nevoia de suporturi sau de casete sau a solutiilor de igenizare a lentilelor de conttact.
Utilizare – aceste lentile nu necesita intretinere si substante speciala pentru depozitare pentru ca vor fi aruncate dupa o singura utilizare. Le poti pune dimineata si le poti arunca seara.
Confort – atunci cand sunt folosite in mod corespunzator aceste lentile de contact vor oferi un confort remarcabil datorita tehnologiei Triple Action Moisture care asigura hidratare si o buna pliere a lentilei pe suprafata globului ocular.
Hidratare – produsul contine trei factori esentiali pentru hidratare – HPMC – pentru optimizarea vascozitatii, PEG pentru hidratare care elibereaza la fiecare clipire un potentiator de confort care pastreaza umiditatea lentilei pe intreaga zi si PVA care stabilizeaza filmul lacrimar pentru a obtine o viziune mai clara.

De ce am tinut cont

Tipuri de lentile de contact

Lentile de contact zilnice – acestea sunt lentilele claise destinate utilizarii zilnice. Ele sunt cu dioptrii sau lentile cosmetice care iti vor colora irisul. Exista lentile care se folosesc doar o data sau cele care se pastreaza in solutie la finalul purtarii.
Lentile de contact anuale – comparativ cu lentilele zilnice, lentilele pentru o perioada mare de timp pot sa fie purtate ziua sau noaptea pe o perioada specifica de timp care poate varia de la cateva saptamani si pana la un an. Pentru ca sunt realizate din materiale speciale ele nu genereaza disconfort.
Lentile de contact permanente – atunci cand este cumparata o pereche de lentile de contact cu dioptrii trebuie sa se tina cont de distanta focala pe care o ofera. Cele mai multe sunt cuprinse intre -8 si +8.

Solutie lentile de contact

Solutiile de intretinere sunt produse indispensabile pentru intretinerea lentilelor de contact, indiferent de cat de noi ar fi acestea. Daca lentilele au fost purtate mai mult de o zi, acestea vor trebui neaparat curatate. Solutia de intretinere are rolul de curatare si dezinfectare a lentilelor de contact, avand si o capacitate sporita de lubrifiere, pentru un confort sporit al ochiului. Aceste solutii de curatare vin ambalate in recipiente din plastic prevazute cu dopuri, continutul acestora fiind intre 50 si 400 de ml. In functie de marimea recipientelor, bineinteles ca si pretul va diferi. De asemenea solutiile de intretinere, pot fi impartite in doua tipuri:

  • Cele multifunctionale – acestea sunt compatibile cu toate tipurile de lentile si nu au nevoie de o ingrijire speciala, dar trebuie sa fiti atenti la data de expirare si la valabilitate, imediat dupa ce le-ati desigilat.
  • Cele cu solutie de peroxid – in acelasi mod, aceste solutii sunt compatibile cu toate tipurile de lentile, dar necesita o atentie mai mare atunci cand sunt utilizate. Lentilele NU trebuie aplicate imediat pe ochi dupa ce s-a aplicat solutia cu peroxid, aceasta putand sa cauzeze arsuri grave la nivelul globului ocular.

Data de expirare

Este foarte posibil ca in momentul achizitionarii unei perechi de lentile de contact, sa constati ca acestea se apropie de data expirarii. Daca observi acest lucru, ar trebui sa ceri inlocuirea acestora cu unele de fabricatie mai recenta, cu o data de expirare mai avansata. In acest mod, te vei asigura ca produsul nu expira pe perioada normala de purtare (care este intre 3 si 6 luni).

Parametri

Ca si in cazul altor produse, lentilele de contact nu sunt niste elemente universale, acestea fiind fabricate dupa niste parametri relativ diferiti, de la lentila la lentila. In acest mod, daca vei utiliza lentile concepute cu parametri diferiti, acestea iti pot crea o senzatie de disconfort, acestea putandu-se desprinde de pe globul ocular, daca au un diametru mai mare. Exista si cazuri mai grave cand lentilele pot chiar zgaria corneea, ceea ce va duce la aparitia unor infectii si complicatii. De aceea va recomandam sa apelati la sfaturile unui medic pentru a va alege corect lentilele de contact.

Puteti sa dispuneți de o consultatie oftalmologica gratuita oferita de Lensa, programarile pot fi efectuate oricand și pentru mai multe detalii va rugam sa continutati sa citiți articolul “Lensa consultații gratuite“- https://www.gardianul.ro/ingrijire/lensa-consultatie-oftalmologica-gratuita-programare-si-pareri/

Transmisibilitatea oxigenului

Cu cat este mai mare proprietatea de transmisibilitate a oxigenului pentru o anumita pereche de lentile, cu atat este mai bine pentru sanatatea ochilor. Cele care ofera o buna transmisibilitate, sunt lentilele fabricate din silicon-hidrogel.

Garantie

Daca lentilele achizitionate prezinta anumite defecte din fabrica, acestea vor trebui schimbate gratuit, de catre producatori. Pentru a vedea daca producatorul asigura schimbarea acestora in astfel de conditii, te rugam sa verifici certificatele de garantie aferente seturilor de lentile, atunci cand iti achizitionezi o noua pereche.

Ambalaj

Lentilele de contact pot fi ambalate in cutii de pana la 2, 4, 6, 10, 30 sau 90 de lentile per cutie, fiecare dintre aceste cutii fiind pentru o singura dioptrie. Majoritatea celor care au nevoie de astfel de lentile, au dioptrii diferite la ochi si de aceea, va fi nevoie sa se achizitioneze cate 2 cutii separate cu lentile, fiecare cu dioptria sa, pentru a se potrivi pentru fiecare ochi. Bineinteles si costul se va dubla, dar se va dubla si perioda in care veti putea purta lentilele.

Suport lentile

Lenscase-urile sunt recipiente de depozitare ale lentilelor de contact, in care acestea sunt pastrate in siguranta. In general, acestea sunt produse dintr-un plastic de calitate si de o duritate sporita si se impart in 2 tipuri principale: de tip clasic (normal) si de tip rotativ (acestea fiind mai potrivite pentru solutiile cu peroxid). Indiferent de tipul pe care il aveti la dispozitie sau care v-a fost recomandat, aceste lenscase-uri se vor schimba o data cu schimbarea fiecarei perechi de lentile pe care o veti folosi.

Produse complementare

Daca te-ai hotarat sa-ti achizitionezi o pereche de lentile, ar trebui sa stii ca acestea necesita achizitionarea unor elemente separate (produse de intretinere) sau accesorii aferente acestora.

Unele exceptii pot fi constituite de kiturile de lentile de unica folosinta, dar, chiar si in cazul acestora poate fi nevoie de alte elemente (cum ar fi lacrimile artificiale, pentru cei cu ochii uscati).

Intrebari frecvente

Ce sunt lentilele care scot in evidenta irisul?

Lentilele acestea sunt cunoscute si sub denumirea de color enhancement contact lenses si sunt create astfel incat sa scoata in evidenta ochii in culori deschise. Daca vrei sa ai o privire patrunzatoare acesta este tipul de lentile de contact perfecte.

Lentilele permit ca lumina exterioara sa treaca prin zona colorata, iar daca ochii sunt deschisi in mod natural se vor potrivi de minune.

Care sunt avantajele lentilelor de contact colorate?

Lentilele de contact colorate iti ofera posibilitatea de a avea un look nou constant si versatilitatea lor este crescuta pentru ca poti sa schimbi lentilele foarte des astfel incat sa se potriveasca cu toate ocaziile.

Care sunt dezavantajele lentilelor colorate?

Unele lentile de contact colorate pot prezenta anumite dezavantaje cum ar fi aspectul artficial atunci cand culoarea lentilelor este prea puternica, exista riscul de aparitie al infectiilor atunci cand sunt prea des purtate si apar simptomele de ochi uscati.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply