Skip to main content
Ingrijire Personala

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie -Păreri pro și contra

15 februarie 2023No Comments

Aromaterapia foloseste uleiuri esentiale din plante(flori, ierburi sau copaci) pentru imbunatatirea bunastarii psihologice si fizice, aceste uleiuri avand proprietati purificatoare, detoxifiante si relaxante. Cea mai populara metoda de utilizare a uleiurilor este inhalarea.

Un difuzor de aromaterapie functioneaza eliberand uleiuri esentiale in aer, astfel beneficiile terapeutice fiind accesate prin inhalare. Cateva picaturi de ulei esential in aparatul de aromaterapie pot fi un aliat in combaterea stresului, oboselii, problemelor legate de somn, infectiilor respiratorii si multe altele.

Top 4 difuzoare de aromaterapie

Difuzor aromaterapie si umidificator GreenAir Maya

Cel mai bun difuzor aromaterapie  și umidificator.

Difuzor aromaterapie si umidificator GreenAir Maya -Pareri

Folosind tehnologia cu ultrasunete, amestecul de apa si ulei esential este vaporizat in aer sub forma de vapori reci, in acest fel pastrandu-se proprietatile compozitiei. Alunga insectele in timp ce purifica si improspateaza aerul ajutandu-te sa treci mai usor peste zilele calde de vara. Umidifica atmosfera contribuind la mentinerea si infrumusetarea pielii. Avand culoarea lemnului de stejar, are un aspect natural care poate fi asortat cu orice decor. Prezinta e un design compact si portabil. Are o capacitate de 300 ml si este silentios.
Acest difuzor de aromaterapie și umidificator se opreste singur atunci cand ramane fara apa, in acelasi timp are lumini LED, culorile pot fi alese(7 culori in 2 moduri: culoare fixa sau schimbatoare), iar fiecare culoare are optiunea de intensitate inalta sau scazuta. Datorita temporizatorului, poate fi programat sa functioneze 1 ora, 3 ore, 6 ore sau continuu.

Difuzor aromaterapie electric AirBi Magic

Cel mai bun difuzor electric pentru aromaterapie din lemn.

Difuzor electric aromaterapie AirBi Magic -Pareri

Difuzorul AirBi Magic umidifica si aromatizeaza aerul din incapere pentru a preveni uscarea si a oferi o ambianta placuta, de asemenea previne deshidratarea si craparea pielii in lunile de iarna. Capacitatea este de 400 ml, astfel functioneaza neintrerupt pana la 12 ore cu un singur rezervor de apa. Prezinta iluminare cu LED in 7 culori diferite pentru un efect magic pe intuneric, cu posibilitate de selectare a culorii dorite sau oprire completa de la un singur buton. Are doua viteze de lucru: abur scazut si abur ridicat, dar si oprire automata la terminarea apei din rezervor, pentru protectie si economie de energie.

Acest aparat de aromaterapie este foarte silentios, nivelul de zgomot fiind pana in 35 dB. Include o cana de masurare pentru umplerea rezervorului de apa, iar lungimea cablului de alimentare este de 100 cm.

Difuzor aromaterapie cu ultrasunete Beurer

Cel mai bun difuzor aromaterapie cu ultrasunete potrivit suprafetelor mici.

Difuzor de aromaterapie cu ultrasunete Beurer -Pareri

Beurer LA40 este un difuzor auto de uleiuri esentiale care are capacitatea de a dispersa cu usurinta aromele preferate in aerul ambiant. Culoarea luminii este reglabila si are doua trepte de intensitate. Include functiile de temporizator(1, 3, 7 ore sau continuu) si oprire automata cand rezervorul este gol. Capacitatea este de 180 ml, ceea ce poate acoperi o incapere de maxim 20mp. Este fabricat din portelan si bambus real, iar greutatea este de 508 g.

Aparat aromaterapie DoTerra Lotus

Cel mai bun difuzor de aromaterapie potrivit suprafetelor mari.

Aparat aromaterapie DoTerra Lotus

Difuzeaza o ceata ultrafina si acopera o suprafata de pana la 30 mp in timp ce garanteaza obtinerea beneficiilor uleiurilor esentiale. Aspectul contemporan al difuzorului DoTerra Lotus ofera o piesa decorativa oricarei case sau birou, ocupand putin spatiu.

Aparatul de aromaterapie Doterra are 3 setari: 1, 2 sau 3 ore si dispune de o lumina de noapte alba care poate fi optionala. Panoul frontal este usor de indepartat pentru accesul rapid la rezervorul de curatare.

De ce am tinut cont

Modul de functionare

Diferitele difuzoare de uleiuri esentiale functioneaza in variate moduri pentru a dispersa moleculele de ulei in aer.

Difuzoare aromaterapie cu ultrasunete

Difuzoarele cu ultrasunete sunt printre cele mai populare si functioneaza eliberand sub forma unei cete racoritoare uleiul dizolvat in apa. Esenta este mai putin concentrata decat in cazul aparatului cu aerosoli si acopera o suprafata mai mica. Daca doresti un umidificator de aromaterapie, difuzorul cu ultrasunete poate indeplini si aceasta functie.

Difuzoare aromaterapie cu aerosoli(nebulizator)

Aceste difuzoare sunt mai puternice si nu au nevoie sa dilueze uleiurile in apa, reusind sa imprastie in aer o aroma mai concentrata. Pot cu usurinta sa acopere o suprafata mai mare decat celelalte modele. Dezavantajul acestui tip de aparat este costul ridicat atat al produsului, cat si al intretinerii lui. Deoarece elibereaza o cantitate mai mare de uleiuri, rezervorul va fi reumplut mai des.

Difuzoare aromaterapie cu caldura

Difuzorul cu caldura(candela aromaterapie) functioneaza simplu si natural: o lumanare de dimensiuni reduse incalzeste un recipient cu apa si ulei esential, iar aroma este imprastiata in aer. Atat uleiul, cat si lumanarea vor trebui inlocuite frecvent deoarece se vor consuma rapid. De asemenea, prin incalzire, chimia uleiurilor va fi schimbata, iar proprietatile nu se vor pastra in totalitate.

Difuzoare aromaterapie cu evaporare

Sunt recomandate pentru incaperile mici si sunt mai portabile(poti chiar sa il iei cu tine in vacanta). Concentratia de ulei evaporata este scazuta deoarece uleiurile sunt mai diluate, astfel si beneficiile vor fi mai reduse. Difuzorul este prevazut cu un ventilator si un filtru prin intermediul carora sunt dispersate particulele de ulei.

Functiile difuzorului de uleiuri esentiale

  • Temporizatorul este util deoarece cu ajutorul lui poti seta intervalul de timp in care sa fie pornit difuzorul si in acelasi timp cantitatea de ulei care va fi folosita. Majoritatea aparatelor vin cu aceasta functie, o exceptie fiind cele care sunt pe baza de caldura.
  • Inchiderea automata este necesara atunci cand rezervorul cu ulei se goleste pentru a evita situatia in care difuzorul s-ar putea defecta.
  • Ecranul cu LED este de asemenea util, acesta putand emite lumina cu diferite nivele de intensitate si animatii de culori(in acest fel are si functia de lampa de aromaterapie sau lumina de veghe pe timp de noapte). Daca ecranul devine deranjant, poate fi oprit.
  • Schimbarea uleiului trebuie sa fie facuta cu usurinta. Unele aparate au nevoie sa fie decuplate cand se schimba aromele, in timp ce altele necesita chiar spalate de fiecare data.
  • Majoritatea difuzoarelor vor emite zgomot care ar putea deveni deranjant. Unele aparate au o functie speciala care poate reduce acest zgomot.
  • Functiile de bluetooth si muzica vor face utilizarea mai simpla. Muzica are capacitatea de a acoperi zgomotul produs de aparat, dar poti si controla difuzorul de la distanta prin intermediul functiei bluetooth.

Capacitatea rezervorului

Capacitatea rezervorului se alege in functie de marimea camerei in care urmeaza sa fie plasat difuzorul de arome. Daca un aparat cu capacitate scazuta va fi situat intr-o incapere prea mare, eficienta uleiurilor va scadea.

Un rezervor mare ocupa mai mult spatiu, este mai greu de transportat, dar va fi umplut mai rar. Capacitatea este redata in mililitri, rezervoarele mari acopera pana la 54 mp, in timp ce un rezervor cu capacitate medie va acoperi maxim 25 mp.

Material

Difuzoarele de aromaterapie pot fi din lemn, plastic, ceramica, sticla sau metal. In timp ce aparatele din ceramica sau sticla sunt ecologice si au un aspect mai placut, plasticul este mai rezistent(preferat de persoanele care au copii) si mai util cand vine vorba despre transport. Totodata, uleiurile esentiale de citrice sunt cunoscute ca avand capacitatea de a eroda plasticul si metalul.

Difuzor aromaterapie pareri si intrebari frecvente

De unde pot compara un set aromaterapie?

Pot fi cumparate atat difuzoare de uleiuri esentiale, cat si seturi de aromaterapie din magazinele fizice sau virtuale:

Cum se folosesc aparatele de aromaterapie?

In cazul difuzoarelor cu ultrasunete, rezervorul trebuie umplut cu apa, urmand sa se adauge picaturile de ulei necesare(cantitatea uleiului variaza in functie de cantitatea de apa, tipul de ulei etc), dupa care se seteaza temporizatorul daca aceasta functie exista. In cazul modelelor cu aerosoli, nu se adauga apa.

Cum se curata difuzorul de uleiuri esentiale?

O data sau de doua ori pe luna, difuzorul trebuie curatat complet. Daca rezervorul este din plastic sau ceramica, poti sa-l cureti cu apa calda si sapun, iar daca este din sticla, poti folosi otet diluat. In acelasi timp, exista varianta sa inmoi un disc de bumbac in spirt si sa cureti uleiul esential vizibil, ramas pe baza difuzorului. Nu este recomandata folosirea produselor de curatare dure, aparatul se scoate din priza in timpul curatarii si componentele se lasa la uscat dupa.

Articole relevante

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply