Skip to main content
Ingrijire Personala

Lensa consultație oftalmologică gratuită – Programare și păreri

Îngrijirea corespunzătoare a ochilor ar trebui să fie una dintre preocupările noastre primordiale, deoarece vederea este unul dintre simțurile care ne permit să trăim viața din plin. Cu trecerea anilor, ochii devin predispuși la diferite tipuri afecțiuni, care desigur că pot fi prevenite dacă vom avea grijă să consultăm un medic specializat, la timp.

Astfel, dacă simțiți anumite simptome, precum: vedere neclară, disconfort sau lăcrimare frecventă, dar și fără aceste simptome, este bine să vă faceți programare la o consultație oftalmologică, care poate fi uneori și gratuită.

  • Consultația oftalmologică la copii este recomandat să fie realizată din a treia lună, ulterior la 3 și 5 ani. Astfel, pot fi depistate la timp afecțiuni ale vederii precum: miopia, astigmatismul, strabismul, cataracte și altele.
  • La adulți, anumite afecțiuni se pot resimți din cauza netratării la timp a miopie, astigmatism, ambliopie, hipermetropie sau a oboselii vizuale.
  • Consultatia oftalmologica la vârstnici poate depista: cataracta, glaucomul, retinopatia diabetica etc.

De aceea este important să faceți regulat un consult la medicul oftalmolog odată la doi ani deoarece majoritatea afecțiunilor oftalmologice pot fi depistate, ulterior tratate la timp după un singur control.

Despre Lensa

Lensa este unul dintre cele mai apreciate branduri din România, specializat pe tot ce înseamnă oftalmologie. Acesta pune la dispoziția consumatorilor o gamă variată de produse și soluții de protecție, corecție și îngrijire a vederii. Pe magazin puteți găsi o diversitate mare de ochelari de soare, de vedere, sport, ochelari pentru calculator atât pentru femei, bărbați, cât și pentru copii.

De asemenea, în catalogul Lensa se găsesc: cele mai bune lentile de contact colorate sau lentile de contact cu dioptrii, soluții și accesorii. Pe lângă acestea, Lensa oferă consultații oftalmologice gratuite, într-un cabinet acreditat pentru prescriptie ochelari sau lentile, de care puteți beneficia la maxim cu întreaga familie.

Importanța programării unui control oftalmologic

Consultația oftalmologică este importantă nu doar pentru persoanele care au anumite afecțiuni ale ochilor, ci și pentru persoanele care vor să mențină o vedere bună o perioadă mai îndelungată. Aceste consultații periodice vă va permite să depistați la timp o anumită afecțiune, astfel și să o tratați la timp.

Frecvența consultațiilor oftalmologice depind de câțiva factori: vârstă, genetică, anumite patologii oculare. Maturilor li se recomandă să facă un control oftalmologic, dacă au mai puțin de 40 de ani și fără simptome, o dată la 2 ani, iar dacă au peste 40 de ani se recomandă o dată pe an. Copilul este bine să fie consultat oftalmologic la 3 luni, la 1 an, 3 ani și 5 ani, iar după asta la fiecare 2 ani.

Etapele unei consultații oftalmologice gratuite

În primul rând, o consultație oftalmologică gratuită trebuie să înceapă printr-un dialog între pacient și specialist, această etapă se numește anamneză. Astfel, medicul poate să afle informațiile necesare, precum anumite antecedente patologice, tratamente efectuate, alergii și anumite simptome. Apoi, urmează controlul oftalmologic propriu-zis, care durează maxim 30 de minute.

Următoarea etapă constă în determinarea acuității vizuale – proces cu care suntem majoritatea familiarizați – se va acoperi ochiul stâng, iar cu cel drept va fi nevoie să citești literele de pe panou, ulterior se va acoperi cel drept.

În a treia etapă, pacientul se așează în fața biomicroscopului, iar medicul examinează partea anterioară a ochiul, astfel poate depista anumite leziuni ale pleoapelor, sclerei, corneei, irisului.

Pentru depistarea glaucomului se măsoară tensiunea oculară cu ajutorul tensiometrului. Dacă nu au fost depistate complicații, dar medicul a stabilit că vei avea nevoie de ochelari, atunci ți se vor măsura dioptriile.

Cum te pregătești de consult

Înainte să mergi în cabinetul oftalmologic ar fi bine să:

  • să-ți faci o listă cu întrebări pentru medic;
  • într-o altă listă ar fi bine să scrii medicamentele pe care le administrezi, problemele de sănătate și ale membrilor familiei de gradul 1;
  • ia cu tine ochelarii sau lentilele de contact, cu toate prescripțiile medicale de care dispui.

Consecințele neconsultării la timp a medicului oftalmolog

În cazul în care aveți anumite simptome, dar le ignorați, riscați să-i permiteți unei posibile afecțiuni să se dezvolte. Pe când, verificarea frecventă a sănătății ochilor, o dată la 2 ani, că poate scuti de aceste consecințe.

Cataracta, glaucomul, retinopatia diabetica sunt doar câteva dintre bolile care afectează sănătatea ochilor, dar depistate la timp acestea pot fi tratate. Astfel, recomandabil este să vă faceți o programare la medicul oftalmolog când de curând posibil.

Brandul românesc Lensa, vă oferă șansa de vă bucura de o consultație Lensa GRATUITĂ, pentru toți membrii familiei.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply