Skip to main content
Ingrijire Personala

Cea mai buna miere de Manuka – Păreri și recomandări

17 august 2023No Comments

Cu toții ne dorim un sistem imunitar puternic care să țină pasul cu viața noastră cotidiană, cu zilele încărcate de activități stresante și cu temperaturile fluctuante.

Maori, populația indigenă din Noua Zeelandă, a descoperit beneficiile ingredientelor din frunzele de Manuka cu secole în urmă și a folosit aceste ingrediente în tratarea arsurilor, scăderea febrei, diminuarea durerilor articulare, dar și pentru efectele relaxante și insomnii.

Top 5  cea mai buna miere de Manuka

Mierea Manuka Health MGO 850+

Păreri miere Manuka Health MGO 850 +

Miere de Manuka provine din Noua Zeelandă și are proprietăți nutritive unice, antibacteriene, antifungice și, cel mai important, contribuie la susținerea sistemului imunitar. Ca rezultat al interesului uman ridicat față de acest produs, tot mai multe companii au început falsificarea și contrafacerea acesteia, scopul principal fiind venitul. Din acest motiv, atunci când decideți să achiziționați miere de manuka adevărată optați pentru produse certificate, testate și furnizate de magazine de încredere.
Această miere de Manuka MGO 850 conține cel mai mare nivel de putere antibacteriană existentă pe piață în prezent. Părerile consumatorilor arată aprecierea și mulțumirea față de beneficiile vizibile ale acestui produs. Mierea de manuka MGO 850, UMF 16+, cu substanța cheie de 850 mg/kg, poate fi cumpărată cu încredere, deoarece este garantată 100% ca fiind originală, lucru ce poate fi verificat prin cod QR.

Mierea de Manuka 850 poate fi utilizată zilnic pentru menținerea sistemului imunitar, poate fi folosită ca mască de față sau demachiant pentru piele, fiind 100% naturală și hidratantă. Aceasta ameliorează iritația pielii, o repară și luptă împotriva imperfecțiunilor, accelerând vindecarea.

Mierea Manuka Health MGO 550+

Cea mai bună miere manuka pentru tratarea infecțiilor cu bacterii rezistente.

Păreri miere Manuka Health MGO 550+

Această miere de Manuka este provenită din Noua Zeelandă, raw cu putere antibacteriană foarte mare. Este potrivită pentru infecțiile foarte rezistente care nu răspund la antibiotice. În același timp poate fi folosită ca îngrijire externă(eczeme, dermatite, psoriazis, arsuri de gradul I și II, leziuni, cicatrici, plăgi chirurgicale infectate, afecțiuni parodontale, gingivită, efect anticarii, ulcerații ale pielii, foliculită de la epilare sau bărbierit, înțepături insecte, herpes, iritație scutec) sau ca tratament cosmetic(riduri, acnee, puncte negre, căderea părului, păr uscat, mătreață).

Pentru uz intern, mierea de Manuka se administrează 2 -3 lingurițe pe zi dimineața și seara, înainte de masă.

Miere Manuka Wedderspoon KFactor 16 RAW

Cea mai bună miere de manuka pentru răceală sau gripă.

Păreri miere manuka Wedderspoon

Această miere de manuka este raw, Non-GMO, produsă în Noua Zeelandă, cu putere antibacteriană mare, benefică în cazul unui sistem imunitar slăbit, răcelilor, gripei, infecției cu diferite bacterii de tipul Helicobacter pylori sau Stafilococul auriu sau sub formă de pansament pentru iritații, răni și arsuri minore. De asemenea, poate fi folosită în măștile pentru acnee și roșeață.

Pentru tratamentele antibacteriente, administrarea mierii de Manuka se face o data pe zi, 2-3 lingurițe, timp de 2-3 luni.

Miere Manuka Comvita UMF 10+

Cea mai bună miere de manuka de la Comvita.

Păreri miere manuka Comvita UMF10+

Această miere de manuka Comvita UMF10+ este un produs raw, cu proprietăți unice în întreaga lume, fabricată în Noua Zeelandă. Datorită beneficiilor sale vindecătoare, formează un complex ideal de tratare a rănilor, a acneei, a ulcerului gastric ș.a. Nu conține gluten, astfel devine un produs potrivit pentru persoanele care au intoleranță la această substanță proteică.

MGO263+/UMF™10+conține minimum 263 mg/kg de metilglioxal, o substanță activă și naturală care se află în compoziția mierii de Manuka. Acest produs Comvita are 250 gr, adică pot fi administrate în total aproximativ 12 lingurițe de miere, într-o linguriță ar fi cca. 10,5 gr, cu conținut de zahăr total de 8.5 gr.

Mierea Manuka Health MGO 100+

Cea mai bună miere de Manuka pentru întărirea sistemului imunitar și prevenție.

Păreri miere Manuka Health MGO 100+

Este o miere raw, nepasteurizată, originară din Noua Zeelandă, cu o putere antibacteriană mică, ideală pentru consum zilnic sub forma unui îndulcitor natural. Pentru prevenție și întreținere se administreaza o linguriță pe zi cu jumătate de oră înainte de masă.

Cumpara miere de manuka originala doar din sursele recomandate !

In Romania, doar ManukaShop si ApiLand sunt distribuitori autorizati, conform Manuka Health NZ

Miere de Manuka

Beneficii

Mierea de manuka, numită și miere medicinală, este cunoscută pentru beneficiile și efectele sale pozitive asupra organismului uman, deoarece:

 • Ajută la vindecarea rănilor – aceasta amplifică regenerarea țesuturilor, reduce durerea celor care suferă de arsuri și crează un mediu acid pentru răni. Potrivit unui studiu din Arabia Saudită, mierea de manuka ajută și la vindecarea ulcerelor diabetice.
 • Are efecte pozitive asupra cavității bucale – având o activitate antibacteriană sporită ajută la combaterea unor bacterii dăunătoare, care pot provoca P. Gingivalis sau alte boli ale cavității bucale. De asemenea, mierea de manuka ajută la reducerea plăcii și combate sângerarea gingiilor.
 • Tratament pentru răceală și gripă – pe perioada rece a anului se recomandă administrarea zilnică a unei lingurițe de miere de manuka, datorită proprietăților antibacteriene și antioxidante.
 • Previne ulcerul gastric – datorită efectelor antibacteriene poate preveni ulcerul gastric cauzat de H. Pylori și de alcool.
 • Ajută împotriva alergiilor – datorită efectelor antiinflamatoare ajută la tratarea alergiilor diverse, însă excepția este alergia la polen sau la miere.
 • Tratează acneea – datorită efectelor antiinflamatoare și antiseptice, reduce roșeața pielii.
 • Efect anti-îmbătrânire – datorită proprietăților hidratante păstrează umezeala pielii.
 • Tratament cosmetic – are efecte pozitive asupra părului și ridurilor, protejând pielea de bacterii.

Proprietăți

Mierea de manuka are proprietăți vindecătoare, lucru demonstrat și de către oamenii de știință. Astfel, mierea de manuka conține următoarele proprietăți:

 • Antibiotic natural – previne și combate infecțiile bacteriene;
 • Probiotice și antiinflamatoare – tratează afecțiunile gastrice;
 • Antivirale și antitusive – crește imunitatea și ameliorează afecțiunile respiratorii;
 • Antiseptice – ajută la vindecarea rănilor și a arsurilor;
 • Anti-bacteriene și hidratante – ajută la tratarea celor mai des întâlnite boli ale pielii.

Administrare

Pentru obținerea tuturor beneficiilor de care dispune mierea de manuka optați pentru cea cu un MGO sau UMF cât mai ridicat. Mierea de manuka este un produs alimentar, nu un medicament sau supliment alimentar. Deși, nu exista reguli de utilizare bine definite, totuși administrarea mierii de manuka prevede anumite recomandări:

 • În cazul prevenției și a întreținerii este recomandată administrarea unei lingurițe dimineața, pe stomacul gol, cu aproximativ 15-30 de minute înainte de masă.
 • În cazul tratării unei anumite boli se pot administra câte 1 linguriță de 3 ori pe zi. Mierea poate fi diluata doar în lichide calde, pentru a menține beneficiile mierii.
 • Pentru susținerea sistemului imunitar sau pentru răceli se recomandă câte 2 lingurițe de miere.

Atenție! Această miere nu trebuie administrată mai multe de 3 ori pe zi, decât cu recomandarea medicului.

Mierea de manuka poate fi utilizata în timpul sarcinii sau alaptarii si chiar împreuna cu antibiotice. Însă, trebuie de specificat faptul că, femeile însărcinate, persoanele alergice la produsele apicole sau diabeticii trebuie sa se consulte cu medicul înainte de a utiliza mierea de manuka. De asemenea, administrarea mierii de manuka de către copiii sub un an este restricționată, deoarece aceasta poate avea efecte negative asupra sistemului imunitar.

Manuka pentru copii

În sezonul rece a anului, se recomandă ca mierea de manuka să fie administrată zilnic de către copii, pentru a preveni sau combate simptomele de răceală și gripă. Aceasta poate fi o alternativă naturală ideală mai ales când părinții nu vor ca copiii lor să administreze antibiotice, în cazul unei răceli sau gripe. Mierea de manuka ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor, virușilor sau bacteriilor.

Pentru menținerea sistemului imunitar puternic la copii este recomandat să ca aceștia să consume jumătate de linguriță de miere de manuka, cu o oră înainte de prima masă. Însă, dacă mierea de manuka este utilizată în scop terapeutic, atunci aceasta poate fi administrată de 2-3 ori pe zi, câte jumătate de linguriță, cu jumătate de oră înainte de mese.

Există însă câteva contraindicații de care trebuie să țineți cont, mierea de manuka nu se recomandă copiilor mai mici de 1 an, pentru că le poate afecta sistemul imunitar

Clasificări

Clasificarea mierii de manuka se face adesea în funcție de puterea de luptă împotriva bacteriilor. Astfel cele mai cunoscute sisteme de clasificare sunt UMF, MGO, MGS, Kfactor, NPA. Să analizăm mai jos la ce se referă fiecare sistem de clasificare:

  • UMF(Unique Manuka Factor) – acest sistem funcționează pe baza unor standarde de calitate foarte stricte. Acesta variază între nivelul cel mai redus de putere antibacteriană 5+ și nivelul de putere antibacteriană 20+ care este cel mai ridicat. Uneori puteți găsi și UMF cu o putere antibacteriană de 30+.
  • MGO (Metilglioxal) – acesta ne arată cantitatea de metilglioxal care se află în componența mierii. Astfel, găsim miere de manuka cu activitatea antibacteriană a MGO de la 100+, până la 550+. Pe internet puteți găsi calculatoare care transformă indicele de MGO în UMF și invers.
   MGS (Molan Gold Standard) – acesta de asemenea indică nivelul de metilglioxal din mierea de manuka, care variază între 5+ și 24+.
  • Kfactor – se bazează pe măsurarea nivelului de polen de Manuka din miere, de asemenea măsoară și nivelul de pH, de compuși fenolici și antioxidanți. Acest sistem nu măsoară capacitatea antibacteriană a mierii.
  • NPA (activitatea antibacteriană non-peroxidică) – mierea de Manuka din această categorie ajută la combaterea diverselor boli, precum stafilococ.
   Acești indicatori măsoară nivelul antibacterian, puritatea pe baza concentrației de polen ș.a.

Tratamente

Datorită proprietăților antibacteriene, antiinflamatoare, antivirale, probiotice și antiseptice din componența mierii de Manuka, aceasta poate fi utilizată chiar și la tratarea unor boli, precum:

Helicobacter pylori

Având proprietăți antibacteriene puternice, datorită prezenței substanțelor active metilglioxalul, dihidroxiacetona, leptospira, mierea de manuka ajută la tratarea helicobacterului, deoarece devine un antibiotic puternic și natural. Potrivit unui studiu, realizat în 1994, specialiștii au ajuns la concluzia că mierea de manuka stopează înmulțirea acestei bacterii, calmează simptomele gastrice.

Stafilococ auriu

Mierea de manuka este cunoscută și pentru faptul că ajută la tratarea stafilococului, datorită proprietăților antibacteriene, care distrug unele microorganismele bacteriene și fungice. Stafilococul este o infecție care se tratează foarte greu din cauza rezistenței acestuia la antibiotice.

Stafilococul auriu este cea mai des întâlnită specie, acesta poate provoca infecții ale pielii, infecții ale țesutului subcutanat, infecții respiratorii, infecții ale sângelui etc. Iar, pentru tratarea acestuia este recomandată utilizarea mierii de manuka, care nu provoacă reacții adverse și care tratează o multitudine de bacterii.

Cancer

Mierea de manuka, datorită proprietăților sale ajută la prevenirea cancerului, însă nu la tratarea acestuia în totalitate.

Imunitate

După cum am specificat, mierea de manuka este cel mai puternic antibiotic natural, astfel aceasta are capacitatea de a ne proteja sistemul imunitar. Mierea cuprinde în compoziția sa vitaminele și minerale necesare pentru buna funcționare a sistemului nostru imunitar. Astfel, ne ferește de infecții respiratorii sau răceală, are un puternic efect antioxidant și stimulează producerea de celule care au rolul de a ne apăra organismul.

Acnee

Mierea de manuka reprezintă o cale naturistă, care permite chiar și tratarea acneelor. Aceasta reduce inflamația și elimină bacteriile, poate fi aplicată ca o mască pe zona afectată, o dată pe zi, până la remedierea problemei. De asemenea, în acest scop, mierea poate fi administrată și intern 1-2 linguri pe zi.

Contraindicații

 • Nu se recomandă copiilor sub 12 luni.
 • Mierea de manuka nu trebuie amestecată niciodată în băuturi fierbinți deoarece temperaturile înalte pot distruge o parte din proprietățile și enzimele caracteristice
 • Nerecomandată persoanelor diabetice fără consultarea unui medic.
 • Este contraindicat persoanelor alergice la polen sau la produsele apicole.
 • Poate fi administrată de către femeile gravide doar sub supravegherea medicului.

Calitatea

Puterea antibacateriana, factorul raw și factorul Non-GMO sunt criterii importante care ar trebui luate în considerare deoarece aceste criterii definesc calitatea mierii. O miere de calitate îndoielnică fără certificare, nu va satisface cerințele și așteptările consumatorului și nu se va ridica la standardele unui produs de calitate.

RAW şi Non-GMO

Specificația ”100% RAW” sugerează că mierea este crudă și neprocesată termic sau prin alte mijloace care ar putea duce la pierderea enzimelor.

Non-GMO este atestarea conform căreia mierea nu are în compoziție organisme modificate genetic.

Țara de origine

Cel mai important aspect de luat în calcul în alegerea mierii de Manuka este țara de origine și ambalare. Mierea de manuka originală provine din Noua Zeelandă sau Australia, arborele de Manuka putând fi găsit doar în această regiune.În cazul mierii de manuka este crucial ca firma de la care provine produsul să fie de încredere, să dețină ceritficări privind calitatea și procesele prin care trece mierea.

Preț

Pentru unii utilizatori, prețul mierii de Manuka este prea ridicat, însă acest lucru se explică prin faptul că aceasta se găsește doar în Noua Zeelandă, adică doar într-o singură zonă geografică, unde cantitatea de miere de manuka este redusă.

Un alt factor care a dus la creșterea prețurilor constă în faptul că producătorii de miere de manuka originală implementează mai multe metode costisitoare pentru a evita contrafacerea, care este frecvent întâlnită.

Produse populare cu miere de manuka:

Bomboane cu miere de Manuka

Păreri despre bomboane Manuka

Miere de Manuka poate fi consumată sub o altă formă, mai interesantă și mai simplă, sub formă de bomboane. Acestea sunt foarte simplu de consumat mai ales în perioada rece a anului și înlocuiesc medicamentele chimice din farmacii.

Aceste dropsuri cu miere de Manuka sunt 100% organice. Acestea sunt îndulcite prin zahărul organic din trestia de zahăr, miere de Manuka, sirop de glucoza.

Potrivit utilizatorilor, aceste dropsuri cu miere de manuka ajută rapid și eficient la calmarea iritațiilor gâtului. Sunt perfecte pentru tratarea primelor simptome ale gripei, precum este durerea în gât. Acestea acționează ca un balsam, ce reușește să calmeze inflamațiile.

Crema de față cu miere de Manuka Gerocossen

Cea mai bună cremă de față cu miere de Manuka de la Gerocossen.

Păreri Gerocossen Manuka Bio

Crema de miere de Manuka de la Gerocossen este potrivită pentru persoanele ce caută în compoziția produselor ingrediente naturale și ecologice. În compoziția acestei creme găsim 96% ingrediente de origine naturală, care ajută la hidratarea și matifierea pielii.

Crema este potrivită pentru toate vârstele, începând cu 18 ani, reglează secreția sebumului, astfel previne apariția acneei. Aceasta curăță porii în profunzime, iar când este aplicată pe față, se absoarbe rapid în piele. Poate fi utilizată în fiecare zi și chiar ca bază sub machiaj, pentru că nu încarcă pielea și nu-i oferă aspectul lucios, ci din contra face tenul mat. Pe lângă mierea de Manuka, în compoziția cremei se găsesc alte ingrediente active, precum untul de Shea și bio sulf, care contribuie într-o mare parte la catifelarea și hidratarea pielii.

Ulei esențial de Manuka

Păreri ulei de Manuka

Uleiul esențial, natural și pur 100% din miere de Manuka poate fi un prieten excelent dacă te confrunți cu insomnia, depresia, acesta reușește eficient să calmeze problemele de origine nervoasă. Pentru a obține efectul dorit, adăugați câteva picături în cada fierbinte sau într-un umidificator, care va transmite aroma de plante și va umidifica camera.

Pe lângă acestea, uleiul de miere de Manuka are proprietăți antibacteriene, antifungice, antialergice, antihistaminice și antimicrobiene. Ajută eficient la tratarea acneei, inflamațiilor sau a problemelor respiratorii.
Această sticluță conține 10 ml de ulei esențial de miere de Manuka certificat ecologic. Sticla este închisă la culoare, fapt ce-i permite păstrarea proprietăților, protejând-o de lumină.

Adevarul despre mierea de Manuka

Ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este produsă în Australia și Noua Zeelandă de albinele care polenizează tufișul nativ Leptospermum scoparium, cunoscut sub numele obișnuit de Manuka.

Proprietățile antibacteriene ale mierii de Manuka sunt cele care o diferențiază de mierea tradițională. Metilglioxal este ingredientul său activ și responsabil pentru efectele antibacteriene. În plus, mierea de Manuka are beneficii antivirale, antiinflamatorii și antioxidante.

A fost folosit în mod tradițional pentru vindecarea rănilor, calmarea durerilor de gât, prevenirea cariilor dentare și ameliorarea problemelor digestive.

Ce conține mierea de Manuka?

Compușii majori, identificați în compoziția mierii de Manuka, sunt: pinobanksină, pinocembrina și crizina, luteolina, quercetina, 8-metoxicaempferol, izorhamnetina, kaempferolul, galangim metilglioxal și alți compuși.
Pe lângă componentele sale principale, mierea de manuka conține un număr mare de alți constituenți în cantități mici, capabili să exercite numeroase efecte nutriționale și biologice, cum ar fi activități antimicrobiene și antioxidante. Mierea de manuka oferă avantaje în controlul creșterii bacteriene și în tratarea mai multor probleme de sănătate.

Cum se administrează mierea de Manuka?

Cu cât numărul UMF (Unique Manuka Factor) este mai mare, cu atât nivelul acestor compuși este mai mare. Pentru a obține cele mai multe beneficii, utilizați o miere de Manuka cu un UMF ridicat.

Pentru uz intern, este recomandat administrarea 1 lingurițe, de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Recomandat este ca o cură să dureze minim o lună. Pentru a putea fi consumată mai simplă, aceasta poate fi diluată în băuturi, însă nu fierbinți, pentru a păstra proprietățile mierii.

Pentru uz extern, poate fi aplicată direct pe rană și protejată cu compresă.

Care este diferența între mierea obișnuită și mierea de Manuka?

Mierea de Manuka conține o cantitate ridicată de metilglioxan, o componentă organică cu proprietăți antibacteriene, antivirale, antimicrobiene, antioxidante, antifungice, antiseptice si antibiotice.

Ce gust are mierea de Manuka?

Mierea de Manuka are o aroma dulce de eucalipt, ușor caramelizată.

Este recomandat persoanelor alergice la polen să consume miere de Manuka?

Mierea de Manuka este recomandată inclusiv persoanelor alergice la polen. Prin administrarea zilnică a mierii care conține o cantitate mică de polen, s-ar putea produce o desensibilizare a organismului, ceea ce ar fi un rezultat benefic pentru alergia la polen.

Mierea de Manuka poate fi amestecată cu apă?

Da, poate fi amestecată cu apă la temperatura camerei. Este recomandată evitarea lichidelor fierbinți.

De unde cumpăr mierea Manuka?

Din cauza prețului, pe care consumatorii îl achită pentru achiziționarea mierii de Manuka, s-a început contrafacerea acestui produs.

Din acest motiv este important să alegi miere și produsele din miere de Manuka din magazinele autorizate, care furnizează produsele din Noua Zeelanda. Printre magazinele furnizorea de miere de Manuka originală găsim:

Pareri

,,La primele simptome de răceală iau câte o lingură de miere de Manuka de 2 ori pe zi, în câteva zile sunt ca ,,nouă”. Iau oricum și preventiv și atunci cand răcesc, foarte rar, simptomele sunt mai ușoare și răceala trece mai repede.”

Alina Mihalache

,,După un tratament îndelungat împotriva bacteriei Helicobacter Pylori (care nu a avut rezultatele așteptate), de 3 săptămâni soțul meu folosește Manuka Honey MGO 400+. Se simte foarte bine și sper că rezultatele analizei de laborator să confirme dispariția acesteia. Vă mulțumesc."

Pena

,,Folosim toată familia, în special baiațelul de 4 ani jumătate care făcea frecvent faringite și amigdalite purulente și de când îi administrăm zilnic doza recomandată, în afară de o ușoară răceală, nu a mai avut probleme deși frecventează grădinița.”

Justin

,,Recomand. Fetița mea a avut probleme cu constipația, am încercat mai multe tratamente, dar cu această miere într-o lună și-a revenit. Îi administrez în continuare și este foarte bună și pentru imunitate.”

Lăcătușu Petronela-Mihaela

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply