Ingrijire Personala

Cea mai buna miere de Manuka

By Actualizat in 29 septembrie 2020 septembrie 29th, 2020 No Comments

Cu toții ne dorim un sistem imunitar puternic care să țină pasul cu viața noastră cotidiană, cu zilele încărcate de activități stresante și cu temperaturile fluctuante.

Maori, populația indigenă din Noua Zeelandă, a descoperit beneficiile ingredientelor din frunzele de Manuka cu secole în urmă și a folosit aceste ingrediente în tratarea arsurilor, scăderea febrei, diminuarea durerilor articulare, dar și pentru efectele relaxante și insomnii.

Top 3 miere de Manuka

Manuka Health MGO100+

Cea mai bună pentru întărirea sistemului imunitar și prevenție

De ce am ales MGO100+

Este o miere raw, nepasteurizată, originară din Noua Zeelandă, cu o putere antibacteriană mică, ideală pentru consum zilnic sub forma unui îndulcitor natural. Pentru prevenție și întreținere se administreaza o linguriță pe zi cu jumătate de oră înainte de masă.

Wedderspoon KFactor 16RAW

Cea mai bună pentru răceală sau gripă

De ce am ales Wedderspoon

Mierea este raw, Non-GMO, produsă în Noua Zeelandă, cu putere antibacteriană mare, benefică în cazul unui sistem imunitar slăbit, răcelilor, gripei, infecției cu diferite bacterii de tipul Helicobacter pylori sau Stafilococul auriu sau sub formă de pansament pentru iritații, răni și arsuri minore. De asemenea, poate fi folosită în măștile pentru acnee și roșeață. Pentru tratamentele antibacteriente, administrarea mierii de Manuka se face o data pe zi, 2-3 lingurițe, timp de 2-3 luni.

Manuka Health MGO550+

Cea mai bună pentru tratarea infecțiilor cu bacterii rezistente

De ce am ales MGO550+

Este o miere provenită din Noua Zeelandă, raw cu putere antibacteriană foarte mare. Este potrivită pentru infecțiile foarte rezistente care nu răspund la antibiotice. În același timp poate fi folosită ca îngrijire externă(eczeme, dermatite, psoriazis, arsuri de gradul I și II, leziuni, cicatrici, plăgi chirurgicale infectate, afecțiuni parodontale, gingivită, efect anticarii, ulcerații ale pielii, foliculită de la epilare sau bărbierit, înțepături insecte, herpes, iritație scutec) sau ca tratament cosmetic(riduri, acnee, puncte negre, căderea părului, păr uscat, mătreață). Pentru uz intern, se administrează 2 -3 lingurițe pe zi dimineața și seara, înainte de masă.

Cumpara miere de manuka originala doar din sursele recomandate !

In Romania, doar ManukaShop si ApiLand sunt distribuitori autorizati, conform Manuka Health NZ

De ce am tinut cont

Proprietati si beneficii

Fie că vorbim despre întărirea sistemului imunitar sau despre tratarea infecțiilor rezistente precum cele cu Stafilococ auriu, Helicobacter pylori sau Escherichia coli (E. coli), Mierea de Manuka este recomandată de numeroase studii de specialitate ca fiind un remediu natural demn de luat în considerare.

Numeroase studii de specialitate derulate de-a lungul timpului confirmă proprietățile antibacteriene, antivirale, antimicrobiene, antioxidante, antifungice, antiseptice si antibiotice ale mierii de Manuka.

Scopul folosirii

Primul factor care ar trebui luat în considerare este scopul pentru care dorești să achizitionezi mierea de Manuka. Dacă scopul este protejarea sistemului imunitar, cel mai indicat produs ar fi unul cu o putere antibacteriană scăzută, dar suficientă pentru prevenție. Dacă în schimb se dorește tratarea unei infecții rezistente, un nivel de metilglioxan ridicat este o variantă potrivită pentru combaterea acestor infecții.

Calitatea mierii

Puterea antibacateriana, factorul raw și factorul Non-GMO sunt criterii importante care ar trebui luate în considerare deoarece aceste criterii definesc calitatea mierii. O miere de calitate îndoielnică fără certificare, nu va satisface cerințele și așteptările consumatorului și nu se va ridica la standardele unui produs de calitate.

RAW şi Non-GMO

Specificația ”100% RAW” sugerează că mierea este crudă și neprocesată termic sau prin alte mijloace care ar putea duce la pierderea enzimelor.

Non-GMO este atestarea conform căreia mierea nu are în compoziție organisme modificate genetic.

Puterea de luptă împotriva bacteriilor

Clasificarea mierii de Manuka se face adesea în funcție de puterea de luptă împotriva bacteriilor, iar pentru acestă clasificare au fost concepute sisteme sub forma numerelor și grupurilor de litere găsite pe ambalaj: MGO™, UMF și KFactor™.

Metilglioxalul este o componentă organică care oferă mierii proprietăți unice antibacteriene. Factorul MGO™ și UMF măsoara această componentă. Cu cât numărul din dreptul MGO™/UMF este mai ridicat, cu atât puterea antibacteriană a mierii este mai mare. Acest factor se alege în funcție de scopul pentru care se va folosi mierea.

KFactor™ măsoară concentraţia granulelor de polen Manuka din miere. Cantitatea de granule de polen ridicată crește puterea antioxidantă.

Țara de origine

Cel mai important aspect de luat în calcul în alegerea mierii de Manuka este țara de origine și ambalare. Mierea de Manuka originală provine din Noua Zeelandă sau Australia, arborele de Manuka putând fi găsit doar în această regiune.În cazul mierii de Manuka este crucial ca firma de la care provine produsul să fie de încredere, să dețină ceritficări privind calitatea și procesele prin care trece mierea.

Contraindicații

Nu se recomandă copiilor sub 12 luni.
Mierea de Manuka nu trebuie amestecată niciodată în băuturi fierbinți deoarece temperaturile înalte pot distruge o parte din proprietățile și enzimele caracteristice
Nerecomandată persoanelor diabetice fără consultarea unui medic.

Mierea de Manuka pareri si intrebari

Care este diferența între mierea obișnuită și mierea de Manuka?

Mierea de Manuka conține o cantitate ridicată de metilglioxan, o componentă organică cu proprietăți antibacteriene, antivirale, antimicrobiene, antioxidante, antifungice, antiseptice si antibiotice.

Ce gust are mierea de Manuka?

Mierea de Manuka are o aroma dulce de eucalipt, ușor caramelizată.

Este recomandat persoanelor alergice la polen să consume miere de Manuka?

Mierea de Manuka este recomandată inclusiv persoanelor alergice la polen. Prin administrarea zilnică a mierii care conține o cantitate mică de polen, s-ar putea produce o desensibilizare a organismului, ceea ce ar fi un rezultat benefic pentru alergia la polen.

Mierea de Manuka poate fi amestecată cu apă?

Da, poate fi amestecată cu apă la temperatura camerei. Este recomandată evitarea lichidelor fierbinți.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply