Skip to main content
Ingrijire Personala

Cea mai buna tinctura de propolis – Administrare, beneficii și contraindicații

15 februarie 2023No Comments

Propolisul este o substanță colectată de albine din mugurii de plop și din copacii cu conuri. Albinele îl folosesc pentru acoperirea pereților interiori din care este compus stupul, pentru astuparea găurilor sau a crăpăturilor. Avantajul principal al propolisului în viața umană constă însă în proprietățile sale terapeutice, precum: bactericide, antivirale, antimicotice, antiinflamatorii.
În mod obișnuit, oamenii folosesc tinctura de propolis pentru diabet, herpes labial, umflături sau răni în interiorul cavității bucale. Aceasta poate fi achiziționat din farmacii sau magazine naturiste. Tinctura de propolis este contraindicată în caz de: sarcină, alaptare, intoleranță sau alergie la produsele apicole
Având în vedere că pe piață există numeroase tipuri de tinctură de propolis, este foarte important să optezi pentru cele mai calitative produse.

Top 5 tincturi de propolis

Tinctură de propolis fără alcool

Cea mai bună tinctură de propolis pentru gât și tuse.

De ce am ales această tinctură de propolis fără alcool

Tinctura de propolis fără alcool reprezintă extractul natural de propolis, fără a provoca iritații. Aceasta poate fi administrată chiar și de către copii mici sau de adulții ce au contraindicanții la consumul de alcool.
Produsul este un puternic regenerativ epitelial, are efecte antiseptice, antibacteriene și cicantrizante puternice. Tratamentul cu propolis este eficient pentru menținerea sănătății sistemului digestiv și a tractului respirator. Acționează pozitiv și contribuie la îmbunătățirea imunității, astfel devine un preparat foarte bun pentru tratarea răcelii și gripei.
Se administrează sub formă de picături, astfel este foarte comod pentru uzul intern. Produsul este realizat în România, de cunoscutul brand Dacia Plant, care a reușit să câștige încrederea consumatorilor, datorită produselor de cea mai înaltă calitate.

Tinctură de propolis cu alcool

Cea mai bună tinctură de propolis cu alcool, uz extern.

De ce am ales această tinctură de propolis cu alcool

Tinctura de propolis cu alcool este ușor asimilată de organism. Aceasta este contraindicată persoanelor cărora le este interzis consumul de alcool. Producător tincturii este Nera Plant, cunoscut pentru fabricarea produselor de o calitate înaltă. Acest produs este natural, obținut prin macerarea propolisului în soluție hidroalcoolică.
Produsul poate fi utilizat atât în scop intern, cât și în scop extern. Este recomandat pentru uzul intern în cazul imunității scăzute, tumorilor, diabetului, bronșită, pneumonie, tuberculoză pulmonară, migrenă. De asemenea, această tinctură reprezintă un tratament eficient, care protejează organismul împotriva stresului oxidativ.
Recipientul în care se află acest propolis este mare, cu o cantitate de 200 ml. Astfel, această cantitate o să vă ajungă pe o perioadă lungă de timp și chiar pentru toată familia.

Tinctură de propolis spray

Cea mai bună tinctură de propolis cu echinacea, spray.

De ce am ales această tinctură de propolis spray

Tinctura de propolis în formă de spray este foarte ușor de utilizat mai ales pentru uzul oral. Cu o simplă pulverizare puteți administra propolis pe ten, acnee, pielea afectată. La fel de simplu, poate fi utilizat în cazul în care vă confruntați cu mirosurile neplăcute ale cavității bucale. Datorită formei, recipientul poate fi purtat în buzunar sau în trusa pentru cosmetică, astfel încât să fie mereu la îndemână.
În compoziția acestui preparat se găsesc 68,67% de echinacea purpurea. Aceasta conține importante proprietăți imunostimulatoare și antiinflamatorii, care ajută în special la ameliorarea răcelii. Oamenii de știință consideră această plantă benefică pentru anxietate, depresie, toxicitate.
De asemenea, printre ingrediente din compoziția tincturii, pe lângă propolis(30%), se găsește un amestec de uleiuri esențiale: eucalipt, bergamotă, lămâie, fenicul.

Tinctură de propolis pentru reflux gastroesofagian

Cea mai bună tinctură de propolis pentru administrare internă.

De ce am ales această tinctură de propolis pentru reflux

Acest antibiotic natural puternic, poate înlocui medicamentele chimice din farmacii, care ne pot afecta flora intestinală. Produsul poate fi administrat intern, astfel ajută la tratarea afecțiunilor gastro-intestinale. Tinctura de propolis ajută în caz că vă confruntați cu ulcer la stomac, dureri intestinale, paraziți intestinali, cistită, infecții reno-urinare, menopauză și chiar are efecte pozitive în cazul mahmurelii.
Pe lângă administrarea orală, această tinctură este destinată uzului extern. Astfel, puteți trata: laringita, amigdalita, eczemele infecțioase, alunițele, negii, bătăturile, acneea, chiar și pentru îndepărtarea mătreții.
Acest produs multifuncțional este o alternativă naturală, benefică, care are o mulțime de efecte pozitive asupra organismului uman. Tinctura poate chiar înlocui anumite antibioticele chimice, în cazul în care suferiți de boli ușoare.

Tinctură de propolis pentru afte bucale

Cea mai bună tinctură pentru afte bucale.

De ce am ales această tinctură pentru afte bucale

Acest produs are rolul de a activa macrofagele, inhibă creșterea de celule tumorale, susține sistemul imunitar. Funcționează ca antibiotic cu spectru larg, are rolul de conservant natural și este un antihemoragic foarte bun. Este de doua ori mai eficient decât aspirina și funcționează ca anestezic local.
Produsul este recomandat pentru o gamă foarte largă de afecțiuni cum ar fi parodontoza, herpes, zona zoster, carii, candidoză, eroziuni cervicale, plăgi, ulcere, arsuri și alte probleme. Datorită compoziției sale naturale, acest produs nu afectează negativ organismul.
Se administrează sub formă de picături, conform recomandărilor specialiștilor. Acest produs este ușor de administrat, cu ajutorul picurătorului special. În funcție de fiecare cură administrată și de rolul său, se va stabili numărul de picături ce trebuie să fie utilizate.

De ce am tinut cont

Compoziție

Cu alcool

Cele mai multe opțiuni de pe piață sunt formule obținute cu ajutorul alcoolului alimentar, prin macerare și au de la 45 și până la 90 de grade.
Acest produs poate avea sau nu apa. Opțiunile foarte diluate sunt deschise la culoare. Metoda aceasta de a extrage substanțele active este cea mai eficientă, dar pentru persoanele cu interdicție la alcool sau pentru copii, se găsesc și produse obținute prin macerare cu apa distilata, în combinație cu glicerina. Aceste formule sunt mai puțin concentrate dar sunt mai ușor de pus în ceai sau apă.

Fără alcool

Tinctura de propolis reprezintă extractul natural de propolis, fără a provoca iritații. Poate fi administrată chiar și de către copii mici sau de adulții ce au contraindicanții la consumul de alcool.

Concentrație

Pe rafturile magazinelor se găsesc tincturi la prețuri foarte bune cu concentrația cuprinsă între 30% și 80%. Nivelul minim al soluției eficiente este de 30% și îți recomandăm să nu cumperi produse care oferă mai puțin.
Cu cât este mai concentrată formula, cu atât va fi nevoie de o cantitate mai mică de picături. Astfel, la 50% va fi nevoie să consumi ca adult jumătate din volumul recomandat, pentru o concentrație de 30% și în cazul copiilor va fi necesar să împarți doza la patru. Pentru că persoanele mici suporta ceva mai greu gustul de tinctură sunt și specialiști care recomandă folosirea compoziției mai concentrate, care înseamnă mai puține picături diluate.

Mod de administrare

Tinctura de propolis este una dintre opțiunile pentru uz intern și extern, fără să existe diferențe importante în compoziția celor două variante utilizate.
Intern se consumă diluat în ceai, apă, miere sau lapte și sub formă de picături, urmărind indicațiile pentru copii și pentru adulți, prezentate în instrucțiuni.
Extern, tinctura se pune pe zona afectată prin picurare sau badijonare. Modul de folosire este influențat și de tipul de ambalaj, pentru uz oral vei avea nevoie de picurător. Pentru arsuri, răni și alte probleme ai nevoie de o sticlă din care să poți turna direct.

Beneficii

Tinctura de propolis are o mulțime de beneficii importante pentru viața umană. Compoziția unică a acestui produs este recomandată pentru mai multe afecțiuni cum ar fi cele digestive, respiratorii, metabolice, renale, dermatologice sau ginecologice.
Pentru că are și efect antiinflamator, se recomandă pentru a trata zonele interne și externe. Este eficient și în lupta contra ciupercilor și este folosit pentru a trata afecțiunile micotice sau pentru a elimina mătreața.
Se poate folosi, de asemenea, pentru a trata aparatul respirator, de la dezinfectarea gurii și până la ameliorarea bronșitei, faringitei, traheitei sau gripei. În sistemul digestiv ajută la ameliorarea simptomelor colitei și gastritei. Sub formă de picături sau spray se poate folosi pentru negi, bătături și acnee.

Cantitate

În momentul în care cumperi produsul este bine sa te orientezi ținând cont de doza zilnică recomandată. Pentru fiecare afecțiune există diferite concentrații recomandate pe ambalaj și o cantitate fixă de substanță pe care va trebui să o folosești.

Contraindicații

Tinctura are în compoziție sa și substanțe puternice pentru care ai nevoie de recomandarea unui medic specialist. Tinctura de propolis este, de exemplu, contraindicată în perioada sarcinii și alăptării, persoanelor alergice la produsele apicole.
Este recomandat să se evite opțiunile cu alcool de către persoanele care au interdicție chiar dacă este vorba despre o cantitate mică.

Intrebari frecvente

Care sunt cantitățile pentru diferite tipuri de afecțiuni?

Pentru a ameliora simptomele date de menopauză se recomandă 5 picături pe zi pentru un an. Cu o astfel de doză te poți descurca foarte ușor și cu recipiente mici cum sunt cele de 15 ml unde ai 300 de picături. O astfel de sticlă îți va ajunge cu ușurință pentru 60 de zile.

Cât trebuie să iau dacă am TBC?

Persoanele cu TBC pulmonar au nevoie de 15 și până la 30 de picături de tinctură cu o concentrație de 30% administrate 30 de ori pe zi, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de un recipient mai mare cum ar fi cele de 150 sau 200 ml care înseamnă de fapt 3000 – 4000 de picături.
O astfel de cantitate îți va ajunge pentru 60 de zile. Nu uita înainte de a începe tratamentul cu acest produs, mai ales pentru afecțiunile cronice, să întrebi medicul specialist, astfel încât să reușești să eviți reacțiile adverse nedorite sau interacțiunile produsului cu alte medicamente din tratamentul obișnuit.

Care sunt cele mai bune branduri (producători)?

Dacia Plant, Nera Plant și ApiLand sunt trei dintre cele mai bune branduri de la care poți cumpăra tinctura de propolis. Îți recomandăm să nu alegi produsele cu cel mai mic preț de la producători necunoscuți de pe piață, pentru că nu ai de unde să știi ce se află în compoziție, chiar și atunci când citești ingredientele.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune tincturi, am folosit informatii din urmatoarele surse:

  • https://www.healthline.com/health/propolis-an-ancient-healer#where-to-buy
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply