Skip to main content
Ingrijire Personala

Cel mai bun ulei de ricin – Beneficii, contraindicații și păreri

15 februarie 2023No Comments

Uleiul de ricin este un ulei vegetal multifuncțional, pe care oamenii îl folosesc timp de mulți ani. Acesta conține până la 95% de acid linoleic, care îi dă cea mai mare parte din proprietățile benefice, fiind un produs antibacterian și un mare stimulant al producției de colagen și de elastan, hidratant și analgezic sau regenerant celular.
Uleiul de ricin are o serie de utilizări medicinale, industriale și farmaceutice. Este folosit în mod obișnuit ca aditiv în alimente, medicamente și produse de îngrijire a pielii, precum și ca lubrifiant industrial.
Cel mai bun ulei de ricin este cel care a fost obținut prin presarea la rece care oferă cel mai bun rezultat în ceea ce privește cantitatea de substanță activă. Următoarea ca și eficiență este presarea normală și reprezintă un proces de obținere a uleiului prin prelucrare mecanică, fără controlul temperaturii degajate datorită forțelor de frecare.
Este important să cumperi cele mai de calitate produse, deoarece sunt folosite pentru uz intern și extern, ceea ce înseamnă că substanțele vor ajunge în interiorul organismului tău.

Top 5 uleiuri de ricin

Ulei de ricin față și acnee

Cel mai bun ulei de ricin pentru față, ten și acnee.

Ulei de ricin pentru ten – Păreri

Acest ulei de ricin aparține brandului Adams Vision, o firmă recunoscută la nivel mondial pentru toate produsele sale de calitate premium. Este realizat din ingrediente naturale atent procesate și este aprobat de specialiști înainte de a fi comercializat.
Uleiul este în sticle de 200 ml și este perfect pentru o utilizare îndelungată. Este recomandat în tratamentele pentru uz extern.
Poate fi folosit pentru a vindeca acneea, pentru a menține pielea tânără, netedă și pentru a preveni formarea cicatricilor sau a altor probleme pe piele. Poate fi utilizat și pentru regenerarea părului și a genelor.
Acest produs este destinat pentru utilizare externă fiind special conceput pentru acest scop. Nu se recomandă în utilizare internă, deoarece poate conține substanțe toxice pentru organismul uman. Dacă vrei un ulei pentru utilizare internă trebuie să alegi un ulei de ricin special pentru acest scop.

Ulei de ricin presat la rece pentru păr

Cel mai bun ulei de ricin presat la rece pentru creșterea părului.

Ulei de ricin presat la rece – Păreri

Acest ulei de ricin a fost produs prin presarea la rece și este bogat în elemente componente foarte utile pentru organism. Este vândut într-un recipient mare de 200 ml, potrivit pentru tratamentele de lungă durată cu ulei de ricin. Sticla în care este ambalat este de culoare închisă, astfel încât conținutul său să nu fie afectat de razele solare.
Cele mai importante proprietăți ale acestui ulei de ricin constau în faptul că are acțiune antibacteriană, antiinflamatorie, antioxidantă, hidratantă, emolientă și regenerantă. Astfel, acest ulei este potrivit pentru tratarea ridurilor, cicatricelor, arsurilor solare, herpes, negi și pentru stimularea creșterii părului.
Pentru evitarea apariției problemelor cu părul sau scalpul, precum: căderea părului, subțierea firului de păr, uscarea scalpului, deteriorarea părului, utilizarea uleiul de ricin este potrivită. Cu ajutorul acestuia veți obține strălucirea părului, veți trata mătreața, iar firul se va îngroșa.

Ulei de ricin pentru barbă, gene și sprâncene

Cel mai bun ulei de ricin pentru barbă, gene și sprâncene.

Ulei de ricin pentru gene, sprâncene și barbă – Păreri

Acest ulei de ricin este presat la rece, fapt ce-i păstrează conținutul nutritiv o perioadă îndelungată. Uleiul este fabricat din ingrediente 100% naturale, ceea ce-l face un produs sigur și eficient în utilizare. Acesta ajută la stimularea creșterii genelor, sprâncenelor, barbii, a părului în general. Cutia include, pe lângă recipientul în sine, două tipuri de perii speciale pentru aplicarea mai simplă a uleiului pe gene și sprâncene.
Uleiul de ricin îmbunătățește circulația sângelui, conține proprietăți antiinflamatoare și hrănitoare, caracteristici potrivite pentru utilizarea uleiului pe barbă. Astfel, după câteva aplicări a uleiului pe barbă, se observă acoperirea golurilor de păr.
Acest exemplu de ulei de ricin are o împachetare foarte generoasă, atrăgătoare, care demonstrează calitatea produsului. Uleiul vine ambalat într-o cutie din carton și este foarte ușor în aplicare, datorită pipetei cu care este dotat.

Ulei de ricin cu Vitamina A pentru unghii

Cel mai bun ulei de ricin cu Vitamina A pentru unghii.

Ulei de ricin cu Vitamina A – Păreri

Vitamina A ajută la creșterea, dezvoltarea țesuturilor, integritatea structurală cutanată și formarea colagenului. Este cunoscut ca un regenerator al reînnoirii celulare, determinând creșterea elasticității pielii și prevenind formarea ridurilor. Astfel, e ușor de dat seama că, în combinație cu uleiul de ricin, devine un produs extraordinar, care hidratează pielea și o catifelează.
De asemenea, această combinație ajută la regenerarea și întărirea unghiilor. Astfel, dacă te confrunți cu anumite boli ale unghiilor, ai unghiile subțiri, dar obișnuiești să faci anumite proceduri la unghii, cu raze UV spre exemplu, utilizarea uleiul de ricin este potrivit pentru tine.
Sticla conține de 80 gr de ulei de ricin, cantitate mai mult decât destulă pentru regenerarea unghiilor sau pentru stimularea creșterii părului.

Ulei de ricin pentru uz intern, constipație

Cel mai bun ulei de ricin laxativ pentru constipație.

Ulei de ricin pentru uz intern, constipație – Păreri

Puține uleiuri de ricin sunt predestinate atât uzului extern, cât și uzului intern. Din acest motiv, trebuie să fiți atent pentru ce anume aveți nevoie de uleiul de ricin. Folosit extern, uleiul de ricin previne deteriorarea părului, stimulează creșterea părului, previne uscarea scalpului. Este o soluție eficientă pentru tratarea eczemelor, a rănilor superficiale sau în caz de uscare a pielii. Iar, folosit intern, uleiul de ricin devine un laxativ puternic, eficient în tratarea constipației și luptă împotriva paraziților intestinali.
Dacă vă confruntați cu constipația este indicat să administrați câte o linguriță de ulei în fiecare dimineață, dar nu mai mult de 3 zile. Pentru tratarea afecțiunile cutanate se recomandă ungerea zonei, iar pentru îngrijirea părului se aplică pe toată lungimea părului, ulterior, după un timp, se spală.
Flaconul în care vine produsul este din sticlă de culoare brună, care nu permit pătrunderea razelor solare, lucru ce duce la scăderea în eficiență a uleiul.

De ce am tinut cont

Beneficii

Utilizarea uleiului de ricin are o mulțime de beneficii atât dacă este folosit extern, cât și intern. Acesta este cunoscut pentru o serie de utilizări medicinale, industriale și farmaceutice. Este un remediu natural cu proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antifungice. Astfel, printre principalele beneficii ale uleiului de ricin se găsesc:

Un laxativ puternic

Una dintre cele mai cunoscute utilizări medicinale ale uleiului ricin este ca laxativ natural. Acționează rapid și ameliorează constipația temporară. Uleiul de ricin este descompus în intestinul subțire, eliberând acid ricinoleic, principalul acid gras din uleiul de ricin. Acidul ricinoleic este apoi absorbit de intestin, stimulând un puternic efect laxativ.

Reduce acneea

Se crede că inflamația este un factor în dezvoltarea și severitatea acneei, așa că aplicarea uleiului de ricin pe piele poate ajuta la reducerea simptomelor legate de inflamație. Uleiul de ricin are proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la combaterea creșterii bacteriene, atunci când este aplicat pe piele.
Uleiul de ricin este, de asemenea, un hidratant natural, așa că poate ajuta la calmarea pielii inflamate și iritate tipice celor cu acnee.

Stimulează creșterea părului

Părul uscat sau deteriorat poate beneficia în special de un hidratant intens precum este uleiul de ricin. Aplicarea în mod regulat a grăsimilor precum uleiul de ricin pe păr, ajută la lubrifierea firelor, crescând flexibilitatea și scăzând șansele de rupere.
Uleiul de ricin poate aduce beneficii celor care se confruntă cu mătreața, o afecțiune comună a scalpului, caracterizată prin piele uscată a capului.
Datorită capacității uleiului de ricin de a reduce inflamația, acesta poate fi un tratament eficient pentru mătreața care este cauzată de dermatita seboreică.

Hidratează pielea

Uleiul de ricin este bogat în acid ricinoleic, un acid gras. Acești tipuri de acizi pot fi folosiți pentru a hidrata pielea.
Uleiul de ricin este adesea folosit în produse cosmetice pentru a promova hidratarea și adesea adăugat la produse precum loțiuni, machiaj și demachiante.
De asemenea, puteți utiliza acest ulei bogat ca alternativă naturală la cremele și loțiunile hidratante cumpărate din magazin.

Contraindicații

Ca și oricare alt produs pentru consum, uleiul de ricin are anumite contraindicații de care trebuie să ții cont înainte să începi utilizarea. Astfel, condiționările principale pot fi:

  • Alergie – uleiul de ricin poate conține ingrediente inactive, care pot provoca reacții alergice sau alte probleme. Discutați cu farmacistul pentru a afla mai multe detalii.
  • Apendicită – în cazul apendicitei sau simptomelor de apendicită (greață, dureri de stomac inexplicabile și bruște) trebuie să vă consultați cu medicul sau farmacistul.
  • Sarcină – uleiul de ricin nu este recomandat să fie utilizat în timpul sarcinii.
  • Hipersensibilitate – evită utilizarea uleiului de ricin în acest caz sau în caz de colita ulceroasă sau fisuri rectale.

După cum poți observa, nu sunt atât de multe contraindicații, fapt ce denotă eficiența produsului. Însă, dacă suferi sau întâmpini una dintre condiționările de mai sus, atunci ar fi bine să te consulți cu un medic sau farmacist.

Mod de utilizare

Se disting doua moduri de utilizare:

Uz intern

Orice ulei de ricin pentru uz intern se poate folosi pentru păr, unghii și piele, însă nu invers. Formulele pentru tratarea constipației, paraziților, balonării sau pentru a induce naștere la femeile însărcinate sunt trecute printr-un proces care va elimina complet ricinul, compusul toxic din aceste plante.

Uz extern

Variantele pentru uz extern au acest produs în cantități mici, fără efecte negative la utilizarea în exteriorul corpului, însă uleiurile de uz extern pot să fie periculoase în momentul ingerării.

Cantitate

Cele mai multe dintre uleiurile de ricin cu prețuri bune au un volum de până la 250 ml. Chiar dacă acest produs are durata de viață pe raft mare, dacă este depozitat corect, este foarte important sa îl cumperi în cantitatea potrivită. În timp, el își pierde proprietățile prin oxidare din cauză că intra în contact cu aerul și de aceea trebuie să ții cont de concentrații și de cantitatea folosită zilnic în diverse tratamente.
Pentru a beneficia de toate avantajele pe care le au substanțele nutritive conținute este bine să schimbi recipientul în care păstrezi produsul pe măsură ce consumi uleiul, cu unul mai mic în așa fel încât să conțină o cantitate mai mică de aer.

Ambalaj

Cele mai des utilizate materiale pentru a face recipientele pentru uleiuri sunt sticla și plasticul, însă sticla este cea mai bună. Plasticul este doar o opțiune economică. Din cauză că substanțele nutritive sunt sensibile la soare, oxigen și umiditate, recomandarea noastră este să alegi sticlele care sunt închise la culoare și care se închid foarte bine.

Preț

Uleiul de ricin este un produs accesibil pentru oricine, pentru că prețul acestuia începe de la 6 lei, până la maxim 40 de lei. Având în vedere multitudinea de beneficii oferite de administrarea uleiului de ricin, prețul per produs este foarte mic. Uleiul de ricin este un produs natural, bio și poate înlocui multe alte produse exagerat de scumpe.

Intrebari frecvente

Cum se aplica uleiul de ricin?

Dacă uleiul va fi folosit pentru masaj în zone întinse ale corpului sau pentru a hrăni părul înainte de spălare, atunci poți utiliza o sticlă normală cu capac care să-ți ofere acces mai facil la conținut.
Dacă uleiul de ricin va fi folosit pentru față, mâini sau călcâie, atunci îți recomandăm versiunea cu pompiță, pentru a scoate mai rapid și mai ușor cantități mari.

Cum aleg uleiul de ricin pentru uz intern?

Dacă vrei să folosești uleiul pentru uz intern, pentru a-l aplica în zona ochilor sau pentru alte tipuri de utilizari în care sunt necesare cantități mici și măsurare precisă, atunci recomandarea noastra este să cumperi un produs special pentru uz intern, care sa fie dotat cu picurator.

Cum pot folosi uleiul de ricin pentru diverse afecțiuni?

Dacă uleiul este folosit în tratamente pentru prevenirea și diminuarea cearcănelor, pentru stimularea creșterii genelor sau pentru susținerea firelor de păr, atunci este recomandat să alegi flacoane de 50 ml. În cazul în care uleiul este cumpărat pentru păr, eczeme și acnee te poți orienta spre variantele de 50 sau 100 ml pentru a urma corect tratamentul.
Cantitățile care depășesc 250 ml sunt utile pentru femeile care vor să scape de vergeturi pe coapse, pe abdomen sau pe brațe și picioare, pentru că redarea elasticității pielii implică nevoia de aplicări repetate pentru lungi perioade de timp.

Ce se întâmplă dacă bei ulei de ricin?

Uleiul de ricin este un laxativ foarte bun și eficient, astfel poate fi consumat pe cale orală, dar în cantități moderate.
Pentru a trata constipația, recomandat este să consumi câte o linguriță de ulei în fiecare dimineață, poate fi consumat cu suc de portocale. Această cură nu trebuie să dureze mai mult de 3 zile.
Pentru tratarea paraziților intestinali, este recomandat consumul uleiului împreună cu semințele de dovleac. Astfel, dimineața pe stomacul gol 10-20 g de semințe, apoi 1-2 linguri de ulei de ricin. Cura trebuie urmată timp de 7 zile.
Astfel, uleiul de ricin este benefic pentru organism, fiind consumat în cantități moderate. În cazul în care consumul de ulei este mai mare, acesta este dăunător organismului uman și poate duce la reacții adverse, precum: diaree, amețeală, halucinații, greață, mâncărimi.

În cât timp se observă creșterea părului, după utilizarea uleiul de ricin?

Creșterea părului nu are loc peste noapte, indiferent de produse sau tratamente pe care le utilizați. După folosirea uleiul de ricin, o dată pe săptămână, părul poate crește doar cu 1 cm în fiecare lună și asta numai dacă părul tău este deja într-o stare sănătoasă, cu vârfuri despicate și deteriorate minime.

În cât timp cresc genele cu ulei de ricin?

Nu există nicio garanție că uleiul de ricin vă va face genele să crească mai repede, dar poate acționa ca un excelent ser de condiționare și hrănește foliculul de păr. Iar, pentru a observa un anumit rezultat, analizați creșterea părului după aproximativ o lună, acesta cu siguranță nu va oferi un efect instant.
Aplicați foarte atent uleiului de ricin pe gene, astfel încât acesta să nu intre în contact direct cu ochiul.

În cât timp cresc sprâncenele cu ulei de ricin?

Pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune rezultate, asigurați-vă că utilizați ulei de ricin pur. Omiteți orice produse care listează alte ingrediente de umplutură. Astfel, pentru a observa rezultatele creșterii, după pensarea sprâncenelor, așteptați o lună sau chiar mai mult.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply