Skip to main content
Mobilier

Birouri reglabile pe înălțime – electrice sau manuale

15 februarie 2023No Comments

În prezent, tot mai mulți oameni își petrec o mare parte din viața profesională așezați în fața biroului. Potrivit Jurnalul American de Sănătate Publică, șezutul îndelungat mai mult de 8 ore pe zi, poate crește nu numai riscul de boli cronice cu 10% până la 20%, ci și poate provoca moartea prematură.

Beneficiile pentru sănătate pe care le oferă cele mai bune birouri reglabile celor care stau la computer toată ziua, nu pot fi subestimate. De exemplu, studiile înregistrează o scădere a disconfortului și ale durerilor de spate și ale altor boli provocate de modul de viață sedentar.

Fie că doriți un birou pentru jocuri, lucru, ceva cu un aspect și o senzație mai sofisticată sau pentru elevii care se întorc de la școală și își fac temele, birourile reglabile pe înălțime sunt potrivite pentru fiecare. Acestea pot fi realizate din mai multe tipuri de materiale: plastic, MDF (fibre lemnoase cu densitate medie), HPL (High Pressure Laminate), oțel. Și pot fi de două tipuri: birou reglabil electric sau birou reglabil manual.

Pentru o viață profesională mai sănătoasă, am adunat cele mai bune birouri reglabile pe înălțime. Cu ajutor acestora veți putea lucra comod atât în poziție șezut, cât și din picioare, doar reglând înălțimea.

Top 3 birouri reglabile

Birou pentru copii reglabil pe înălțime manual

Cel mai bun birou reglabil pe înălțime pentru copii.

De ce am ales acest birou reglabil pe înălțime manual

Setul include un birou și un scaun reglabil pe înălțime potrivit pentru copii. Având în vedere că, în contextul pandemiei cu Covid-19, majoritatea elevilor au început învățământul în regim online, alegerea unui scaun și a unui birou confortabil este un aspect foarte important. Având în vedere că copii se dezvoltă și cresc, pentru a evita apariția problemelor cu coloana vertebrală, puteți opta pentru acest set perfect în acest sens.

Biroul se reglează manual pe înălțime, aspect ce-i va asigura confortul total copilului și nu-l va obosi în timpul orelor sau jocurilor. Acesta este dotat cu un sertar multifuncțional, cu mai multe compartimente, potrivite pentru carnete, stilouri, creioane, rechizite. În partea stângă a biroului poți prinde paharul de plastic, inclus, pentru o sticlă cu apă. De asemenea, pe suprafață, biroul este echipat cu un spațiu special pentru creioane sau stilouri, foarte comod pentru a nu pierde rechizitele.

Scaunul este și el reglabil manual pe înălțime, partea din spate îl va susține bine pe copil, iar picioarele scaunului îl va ține ferm pe podea.

Birou reglabil pe înălțime electric

Cel mai bun birou reglabil pe înălțime electric.

De ce am ales acest birou reglabil pe înălțime electric

Dacă lucrezi remote sau petreci mult timp în fața biroului, atunci trebuie să optezi pentru unul perfect necesităților tale. Acest birou se reglează electric pe înălțime, ceea ce-ți va permite să-l aranjezi așa cum îți va fi comod. Biroul este perfect pentru a fi poziționat la fereastră, datorită laturilor drepte, iar designul minimalist nu va ,,umple” camera, ci o va face mult mai atrăgătoare. Designul ergonomic al biroului îți va oferi confortul maxim, iar utilizând butoanele încorporate, poți utiliza biroul așa cum îți este plăcut.

Pe suprafața biroului sunt încorporate două spații speciale prin care poți trece cablurile, astfel acestea nu se vor încâlci între ele și nu vor crea un aspect de dezordine. Biroul este realizat din pal și metal, ceea ce-l face rezistent în timp și la uzură. Cântărește 47 kg, astfel se ține stabil pe podea, iar greutatea maximă suportată este de 60 kg.

Birou de gaming reglabil

Cel mai bun birou reglabil pe înălțime electric pentru gaming.

De ce am ales acest birou de gaming reglabil

Pentru o și mai bună experiență în timpul jocului, alegerea unui birou potrivit poate fi esențială. Acest birou este perfect pentru gaming, pentru că este realizat din materiale rezistente la lovituri și zgârieturi, precum este metalul și carbonul. Suprafața biroului, pentru a fi mai moale, este realizată din plastic, pe când picioarele sunt metalice, iar finisajul din fibră de carbon.

Pentru a scădea riscul de dezordine, care te vor încurca, masa este dotată cu trei spații pentru cabluri. De asemenea, pentru o și mai bună experiență, masa oferă spațiu pentru trei monitoare și un suport pentru căști.

Biroul poate fi utilizat atât în poziție de ședere, cât și de picioare. Folosindu-te de reglarea pe înălțime, poți utiliza biroul în drept cu corpul tău, astfel aveți posibilitatea de a lucra din picioare. Înălțimea poate fi reglată de la 71, până la 121 cm.

De ce am tinut cont

Tipuri

Înaintea achiziționării unui birou reglabil pe înălțime, trebuie să știi că înălțimea poate fi modificată electric sau manual. Și, după cum îți poți da seama, între aceste două există diferențe considerabile.

Birouri reglabile electrice

Birourile reglabile pe înălțime electrice sunt foarte comode în utilizare, pentru că doar apăsând pe butoane poți înălța sau coborî înălțimea. De obicei, acestea au încorporat unul sau două motoare. Aspectul care influențează viteza reglării depinde de greutatea aflată pe suprafața biroului.

Diferența dintre un birou reglabil electric și unul manual constă în prețul mai ridicat, dar care are explicație. Partea electronică se poate deteriora în orice moment, consumă curent, greutatea este mai mare

Birouri reglabile manuale

Birourile reglabile pe înălțime manuale sunt potrivite persoanelor care vor să aibă grijă de sănătatea, însă nu au un buget prestabilit foarte mare. De obicei, acestea sunt dotate cu o manivelă, cu ajutorul căreia poți ridica sau coborî biroul, astfel ai posibilitatea să lucrezi din picioare. Însă, există riscul să te plictisești să faci acest lucru manual și să rămâi mereu în aceeași poziție.

În comparație cu birourile reglabile electric, acestea sunt mai ieftine, mai ușoare și scade riscul să se deterioreze rapid. Ca și dezavantaj ar fi faptul că necesită mai mult timp pentru reglare.

Asamblare

Majoritatea birourilor reglabile necesită aproximativ 30-40 minute pentru montare, iar unele vin pe jumătate asamblate, ceea ce înseamnă că timpul se reduce considerabil. Totuși, este important să rețineți că timpul de asamblare depinde exclusiv de abilitățile tale și de instrumentele folosite.

Recomandabil este să apelați la un specialist pentru asamblarea biroului, ceea ce va oferi siguranță că totul va fi în regulă.

Material

Alege materialul biroului reglabil în dependență de design-ul camerei sau a oficiului. Dacă preferi stilul minimalist, atunci finisajul din lemn s-ar potrivi perfect. Iar, pentru gaming s-ar potrivi cel mai bine birourile fabricate din oțel.

Dacă îți dorești un birou cu înălțimea reglabilă, dar bugetul este limitat, atunci birourile fabricate din MDF sunt mult mai ieftine. MDF-ul este realizat din fibre lemnoase cu densitate medie, este un material destul de rezistent.

Un alt material, pe care poți să-l analizezi, este HPL (High Pressure Laminate), acesta este mult mai rezistent la căldură, în comparație cu MDF, însă HPL sunt un pic mai scumpe.

Înălțimea maximă

Atrage o atenție deosebită înălțimii maxime până la care poate fi reglat biroul, mai ales dacă vrei să reduci riscul apariției bolilor provocate de stilul sedentar de viață.

Pe piață găsești birouri care se reglează până 120 cm și mai mult, astfel vei avea șansa să lucrezi eficient chiar și din picioare. Ulterior, dacă obosești sau te plictisești poți coborî biroul și să începi lucrul în poziție de șezut.

Greutate

Greutatea mai mare a unui birou îi va asigura stabilitatea acestuia, astfel va scădea riscul să se dezechilibreze și să cadă obiectele. Astfel, atunci când alegi un birou fie pentru gaming, fie pentru lucru, asigură-te să aibă o greutate optimă pentru a menține în siguranță monitorul, laptopul, telefonul etc.

Accesorii

Veți rămâne uimiți că pe piață se găsesc multe birouri dotate cu diverse accesorii, concepute pentru a oferi o ergonomie maximă. Astfel, după ce te-ai decis să achiziționezi biroul, analizează să includă următoarele accesorii care-ți vor fi folositoare în timpul utilizării:

  • Porturi USB;
  • Spațiu pentru cabluri;
  • Covor anti-oboseală.

Intrebari frecvente

Care sunt beneficiile biroului reglabil pe înălțime ?

Biroul reglabil pe înălțime poate fi utilizat chiar și în picioare, astfel acesta include o mulțime de beneficii pentru sănătatea umană precum:

  • Crește productivitatea;
  • Îmbunătățește circulația sângelui;
  • Reduce riscul apariției bolilor provocate de sedentarism.

Cum alegi un birou reglabil ?

În timp ce explorezi posibilitatea de a avea birouri în picioare, este neapărat să-ți pui câteva întrebări: Sunt birourile reglabile pe înălțime potrivite pentru mine? Cum decid ce birou reglabil pe înălțime este cel mai bun? Vin într-o gamă de prețuri? Și cum îmi pot asigura rentabilitatea investiției pe birourile stand-up și să garantez că vor fi folosite?

Oricum, atunci când alegeți un birou cu înălțime reglabilă, este important să vă asigurați că luați în considerare toate opțiunile și că evaluați cu atenție modul în care îl veți folosi. Iată 10 lucruri de luat în considerare atunci când alegeți un birou reglabil pe înălțime:

  • Gama de înălțime – recomandabil este o gamă optimă de 120-180 cm pentru biroul reglabil pe înălțime, mai ales dacă plănuiești să-l utilizezi din picioare.
  • Adâncime – o adâncime de 80 cm este recomandată ca minim.
  • Zgomot – mecanismul birourilor poate fi zgomotos și perturbator sau discret. Când birourile sunt zgomotoase, ele nu sunt adesea folosite de teama de a-i deranja pe colegi, în cazul în care doriți să achiziționați birouri pentru companie.
  • Ușurință de mișcare – există numeroase moduri de a ridica și a coborî birourile, de la manivele până la ascensoare electrice sau pneumatice. Ultimele două fiind cele mai silențioase, eficiente și ușor de utilizat.

Ce dimensiuni ar trebui să aibă un birou mic ?

Birouri mici sunt considerate cele care nu au o lungime mai mare de 70-80 cm. Ele sunt întrebuințate în spațiile în care nu e nevoie de mult loc pentru a scrie sau a ține un laptop sau de către copii, dacă au înălțimea potrivită pentru ei.

Webografie

În analiza noastră pentru a căuta cele mai bune birouri reglabile pe înălțime, am folosit informații din următoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply