Skip to main content
Mobilier

Cele mai bune scaune de birou

15 februarie 2023No Comments

Din cauza pandemiei și a perioadei în care trăim, foarte mulți oameni sunt și au fost nevoiți să lucreze mai mult de acasă decât fizic. Mai mult decât atât, la ora actuală, oamenii își petrec mai mult timp la birou pentru a se juca jocuri video sau a-și petrece timpul pe rețelele de socializare.

Atunci când vrei să achiziționezi cel mai bun scaun de birou, trebuie să fii conștient că investești în sănătatea ta. Dacă folosești un scaun de birou nepotrivit, cu trecerea timpului te vei confrunta cu probleme de sănătate și cu dureri de spate.

Dacă scaunul de birou nu are dimensiunile potrivite pentru tine, vei avea o stare de disconfort și dureri musculare.

Top 5 cele mai bune scaune de birou

Scaun de birou din piele fix

Cel mai bun scaun de birou fix fără roți.

De ce am ales acest scaun de birou fără roți

Scaunul tapițat cu piele ecologică maro are un design simplist, dar elegant care atrage privirile în primele 5 minute. Datorită faptului că se integrează perfect nu doar ca un scaun de birou, ci și cu livingul dumneavoastră și creează un puternic efect vizual.

Atunci când vor veni fie prietenii, fie familia în vizită la dumneavoastră, interiorul casei va fi admirat de cei care îndrăgesc liniile bine definite și elementele simpliste.

Dimensiunile scaunului sunt de 58 cm lățime, 57 cm adâncime. Și cântărește 11,2 kg. Înălțimea totală este de 83,5 cm, în timp ce înălțimea de la sol, la șezut este de 49 cm, iar înălțimea picioarelor este de 39 cm. Cântărește 11,2 kg si este un scaun elegant care oferă confort și poate fi folosit atât pentru birou, cât și ca un scaun pentru living atunci când primiți mulți musafiri acasă pentru ocazii speciale.

Scaun de birou ergonomic Kring Fit

Cel mai bun scaun ergonomic și ortopedic.

De ce am ales acest scaun de birou ergonomic

Acest scaun de birou ergonomic de la Kring Fit este comod și îți menține corpul și spatele într-o poziție corectă.

Brațele de sprijin ale scaunului Kring Fit sunt robuste, ceea ce înseamnă că oferă siguranța necesară unei utilizări îndelungate. Mai departe, scaunul reprezintă un mecanism cu un sistem hidraulic, al cărui scop este reglarea înălțimii șezutului pentru o poziție cât mai ergonomică atunci când stai la birou.

Spătarul oferă suportul necesar urmând curbura natural a coloanei vertebrale. Mai mult decât atât, spătarul beneficiază de un sistem de blocare în poziția dorită pentru prevenirea balansării inutile.

Scaunul de birou ergonomic Kring Fit îmbină cu succes funcționalitatea, cu un design atrăgător. Tapițeria din piele ecologică permite circulația aerului.

Scaun de birou pentru gaming Kring Racer X

Cel mai bun scaun cu suport lombar, reglabil.

De ce am ales acest scaun de gaming

Scaunul de gaming Kring Racer X a fost construit în așa fel încât să transmită ideea unui scaun de mașini sport.

Brațele de sprijin se pot regla pe înălțime și sunt robuste pentru ca utilizatorul să aibă parte de siguranță pentru utilizările îndelungate. De asemenea, scaunul este dotat cu un mecanism hidraulic care permite reglarea în înălțime a șezutului pentru a avea parte de o poziție cât mai ergonomică atunci când stai la birou. Pe lângă acestea, spătarul beneficiază și de un sistem de blocare a poziției dorite , pentru a preveni balansarea.

Tetiera scaunului susține coloana vertebrală a utilizatorului atunci când acesta folosește scaunul.

Scaun de birou directorial alb

Cel mai bun scaun de birou direcțional pentru coloană.

De ce am ales acest scaun de birou directorial

Scaunul directorial alb are un design modern care atrage atenția după primele priviri. Este un scaun de birou confortabil care are dimensiuni generoase.

Lățimea este de 66 cm, adâncimea este de 50 cm, înălțimea totală reglabilă are între 115 și 125 cm, iar înălțimea reglabilă a șezutului fașă de sol este de 46-56 cm.

Este confortabil datorită compartimentelor tubulare, care sunt umplute cu fibre moi. Rolul acestora este de a acoperi atât șezutul, cât și spătarul scaunului. Mai mult decât atât, este un scaun care păstrează corect poziția spatelui, motiv pentru care vei lucra mai eficient și nu vei avea dureri de spate.

Cu toate că produsul nu vine gata montat, montarea acestuia durează în jur de 30 de minute și se face pe baza instrucțiunilor de montaj din colet.

Scaun de birou cu suport pentru lombar

Cel mai bun scaun de birou cu stofă verde.

De ce am ales acest scaun de birou cu suport

Scaunul de birou ergonomic are un design atractiv, iar raportul calitate-preț este unul bun și avantajos. Dimensiunile scaunului sunt de 62 cm lățime, 50 cm adâncime, înălțimea totală reglabilă este de 111-120 cm, iar înălțimea reglabilă a șezutului față de sol este de 45-53 cm.

Scaunul dispune de înălțime reglabilă cu piston pe gaz pentru a-i asigura utilizatorului o poziție corectă. Mai mult decât atât, și suportul lombar susține coloana. Scaunul este tapițat cu stofă, al cărui rol este aerisirea cât mai bună a spatelui.

Cu toate că scaunul nu vine gata montant, acesta dispune de un ghid de instrucțiuni. Ambalarea propriu-zisă a scaunului este simplă și rapidă.

De ce am tinut cont

Tipuri

Scaune de birou directoriale

De cele mai multe ori, scaunele de birou directoriale au dimensiuni mari cu spătare și brațe înalte și au mai multe opțiuni de ajustabilitate. De asemenea, de obicei materialul scaunului este tapițat.

Durata de viață a unui scaun de birou direcțional poate urca până la 5-6 ani, datorită calității materialului din care acesta este conceput. Cu cât pielea este mai calitativă, automat scaunul este mai rezistent, iar prețul va fi mai costisitor. Pentru că este realizat din piele, nu există o diversitate prea mare la culori, ceea ce înseamnă că pe piață se găsesc modele de scaune de birou direcționale pe negru și pe maro.

Cu toate acestea, pe piață se găsesc scaune la prețuri mai mici, din cauza faptului că sunt realizate din piele sintetică și de proastă calitate.

Scaune de birou ergonomice

Scaunele de birou ergonomice sunt considerate a fi printre cele mai confortabile scaune pentru persoanele care petrec multe ori pe zi la birou. Datorită suportului corespunzător pentru coloana vertebrală, scaunul oferă o poziție corectă, atât pentru spate, cât și pentru gât. Oferă și suporturi speciale pentru zona lombară.

Mai mult decât atât, aceste tipuri de scaune de birou îți oferă posibilitatea de a ajusta spătarul și brațele în funcție de preferințele și nevoile tale personale. Pe lângă acestea, unele modele oferă și suporturi speciale pentru zona lombară. Dacă ai probleme cu circulația sângelui la picioare, datorită faptului că poți orienta capătul șezutului în funcție de nevoile tale, sângele va circula mai bine în picioare.

Sunt la fel de confortabile precum scaunele de birou direcționale, însă se pot găsi la un preț mai accesibil. De cele mai multe ori sunt realizate din materiale textile.

Scaune de birou reglabile

Cel mai bun scaun de birou este cel care se poate regla. Mai exact, modelul care îți permite să reglezi înălțimea la un nivel adecvat în funcție de nevoile și dorințele personale.

De asemenea, pe piață mai există modele de scaune care permit înclinarea spătarului cu scopul de a-ți oferi o poziție cât mai confortabilă. Mai mult decât atât, se regăsesc și modele de scaune de birou pentru care pot fi reglate atât tetierele, cât și cotierele.

Scaune de birou cu suport pentru lombar

O caracteristică importantă a scaunului de birou este strâns legată de sprijinul pe care scaunul i-l oferă spatelui și zonei lombare. Există multe modele care dispun de suport lombar reglabil care îi oferă utilizatorului posibilitatea de a fixa scaunul în funcție de nevoile personale. Cu ajutorul acestei funcții, veți putea preveni durerile și afecțiunile de spate.

Funcții

Reglabilitate

Cele mai multe scaune de birou dispun de funcția de reglabilitate care îi permite utilizatorului să ajusteze scaunul în funcție de nevoile personale. Fie că vorbim de reglarea scaunului de birou sau de brațele acestuia, cele mai bune scaune de birou trebuie să dispună de această funcție.

Funcția de masaj

Această funcție este creata în special pentru persoanele care petrec mai mult de jumătate din zi pe un scaun de birou și al căror spate este solicitat foarte mult. Funcția de masaj are rolul de a-l face pe utilizator să se relaxeze pentru câteva momente.

Balansare

Pe lângă funcția de masaj, o altă caracteristică importantă pe care o pot avea scaunele de birou este strâns legată de balansare. Pe lângă sesiunile de masaj, funcția de balansare te ajută să te relaxezi în momentele cele mai stresante ale zilei.

Extensibilitate

Este important deoarece prin intermediul acesteia îți poți întinde picioarele, ceea ce înseamnă că poți avea parte de o poziție mai confortabilă, dar și să te relaxezi.

Accesorii

Mânerele

Mânerele sunt importante deoarece acestea le permit utilizatorilor să își odihnească mâinile în momentele în care le solicită prea mult.

Baza cu roți

Aproape toate scaunele de birou au o baza cu roti. Cu toate acestea, daca biroul este mochetat, poate fi necesar sa obțineți un scaun cu roți confecționat special pentru covor. Rularea este importantă în prevenirea încordării, datorită atingerii pe un birou pentru a prelua obiectele care nu sunt la îndemână.

Baza pivotantă

Este foarte important ca scaunele de birou să se învârtă într-un mod liber și ușor, pentru a permite accesul la toate colțurile biroului. Este o funcție foarte utilă în momentele în care trebuie să iei ceva de la celălalt capăt al biroului, deoarece îți oferă posibilitatea de a te întoarce în diferite unghiuri fără a-ți solicita coloana și fără a fi necesar să te ridici de pe scaun de fiecare data.

Tetieră

Rolul tetierii este de a le oferi utilizatorilor un loc în care să își odihnească gâtul. Prin urmare, dacă te confrunți cu dureri cervicale, tetiera este important pentru confortul pe care îl oferă la nivelul gâtului.

Greutatea susținută

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui scaun de birou este strâns legată de greutatea pe care acesta o poate suporta.

De aceea, este important ca înainte de a face alegerea finală, să verifici câte kilograme sunt recomandate pentru modelul respectiv. Dacă cumva nu ai verificat acest criteriu, se prea poate să ai o surpriză neplăcută, iar scaunul pe care l-ai ales să cedeze mai repede decât ar trebui.

Intrebari frecvente

Care sunt componentele unui scaun de birou?

Cu cât componentele unui scaun de birou sunt mai calitative, cu atât scaunul este mai rezistent și mai confortabil. Printre componentele scaunului de birou se numără tetiera, roțile, mânerele, brațele scaunului, bazele pentru scaun, pernele pentru scaune și mecanismele pentru scaunele directoriale.

Scaun staționar sau scaun cu roți?

Majoritatea oamenilor care au cumpărat vreodată un scaun de birou, și-au pus măcar o dată această întrebare. Răspunsul cel mai potrivit este în strânsă legătură cu tipul de birou pe care îl ai și spațiul de care dispui.

Spre exemplu, dacă îți petreci timpul la un birou foarte mare și trebuie să te întinzi mereu să iei câte ceva de la capetele biroului, atunci îți recomandăm un scaun cu roți.

Însă, dacă spațiul în care ai biroul este unul mic, iar biroul de care dispui nu este nici el foarte mare, o mai bună alegere ar fi scaunele staționare, deoarece de cele mai multe ori acestea au dimensiunile mai mici și ocupă mai puțin spațiu.

Cât costă un scaun de gaming ieftin?

Prețul unui scaun de gaming diferă în funcție de brandul și caracteristicile acestuia. Printre cele mai accesibile modele sunt cele care au prețul până în 500 lei. Desigur, aceste prețuri pot scădea în perioada reducerilor.

Cu toate acestea, un model calitativ este cel care are un design plăcut și îți asigură confort maxim.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply