Skip to main content
Mobilier

Cele mai bune balansoare tip fotoliu / scoică suspendate

15 februarie 2023No Comments

Prea puține lucruri îți oferă la fel de multe momente de relaxare cum îți oferă balansoarele suspendate în sezonul călduros. Cu ajutorul lor poți avea clipele tale de liniște petrecute în confortul propriei case sau în grădină, alături de o cafea și o carte bună. Pe piață există o gamă foarte largă de balansoare, așadar fie că locuiești la casă și dispui de o grădină sau terasă, fie că locuiești la apartament și ai balcon, sau un living mare, există un tip de balansoar pentru tine.

Pentru grădini sau terase cel mai potrivit este balansoarul din lemn, hamacul suspendat sau scaunul tip balansoar din lemn. Acestea sunt fabricate din materiale dure menite să reziste la factorii climatici. În plus, majoritatea balansoarelor de exterior sunt prevăzute cu mai multe locuri, astfel încât să te poți bucura de soare și natură împreună cu familia ta.

Dacă balansoarul urmează să fie așezat pe un balcon sau în living, cel mai potrivit este scaunul suspendat care poate fi ancorat în tavan. Alte variante ar fi fotoliul suspendat tip scoică care are propriul suport sau un fotoliu balansoar din lemn. Aceste tipuri de balansoare de interior au un design plăcut și se încadrează armonios în decorul casei tale.

Top 7 cele mai bune balansoare tip fotoliu/scoică suspendate

Scaun agățat California Brown

Cel mai bun fotoliu suspendat.

De ce am ales acest scaun California Brown

Fotoliul suspendat California Brown este ideal pentru grădină, dar și pentru living sau balcon. Design-ul este plăcut, iar materialele folosite sunt menite să reziste în timp, indiferent dacă acesta este ținut în interior sau în exterior. Structura balansoarului este din oțel, iar peste acesta este împletită manual o plasă din ratan sintetic, material cunoscut pentru rezistența lui indiferent de climă.

Fotoliul tip scoică are inclus un set de perne confecționate din policoton, un material care combină materialele sintetice cu cele naturale, oferind astfel rezistență dar și confort. Acestea pot fi detașate și spălate, sau schimbate în funcție de preferință.

Dimensiunile balansoarului suspendat sunt de 2 metri înălțime și 1 metru lățime, având capacitatea de 130 de kg. Balansoarul este prevăzut pentru o singură persoană.

Scaun rotund Springos Macrame

Cel mai bun balansoar tip ou.

De ce am ales acest scaun suspendat Springos Macrame

Având un aspect chic, leagănul balansoar poate fi elementul distractiv din camera copilului tău, sau chiar din living. Este confecționat dintr-o împletitură de bumbac Astfel că, atât șezutul, cât și spătarul sunt menite să-ți ofere un spațiu confortabil unde să te relaxezi. Deși are un singur loc, balansoarul suspendat suportă o greutate de până la 100 de kg. Greutatea totală a leagănului fiind de 2,90 kg.

Sistemul de prindere este unul foarte simplu. Acesta poate fi ancorat într-unul sau două puncte fie de de tavan sau grinzi, fie de un copac, asta dacă decideți să-l amplasați în exterior. Dimensiunile scaunului suspendat sunt următoarele: lățimea scaunului: 60 cm; adâncimea scaunului: 60 cm; înălțimea spatelui: 44 cm. Lungimea cablurilor cu mânere: 100 cm; înălțimea totală fără franjuri: 120 cm; lățimea totala: 79 cm; adâncimea totala: 80 cm.

Hamac suspendat Heinner

Cel mai bun hamac scaun suspendat.

De ce am ales acest hamac suspendat Heinner

Potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți, hamacul suspendat Heinner a fost gândit în așa fel încât să ofere confort fără prea multe eforturi. Scaunul de tip leagăn este căptușit cu burete, apoi acoperit cu o husă multicoloră, moale din bumbac combinat cu poliester. Sistemul de prindere se realizează prin ancorare sau legare într-un singur punct. Hamacul poate fi fixat de orice suport solid, care oferă stabilitate.

Greutatea maximă suportată este de 120 kg, leagănul fiind prevăzut cu un singur loc, având 100 cm lungime și 55 cm lățime.

Leagăn pentru grădină/terasă, Kring Oxford

Cel mai bun balansoar pentru grădină.

De ce am ales acest balansoar pentru terasă Kring Oxford

Spre deosebire de alte balansoare, leagănul Kring Oxford are și copertină. Acest detaliu este foarte important mai ales în zilele caniculare când tot ce-ți dorești este să stai undeva la umbră. Copertina este confecționată dintr-un material rezistent care te poate proteja atât de soarele arzător, cât și de ploile imprevizibile de vară.

Balansoarul este prevăzut cu 3 locuri, structura fiind una metalică menită să suporte o greutate maximă de 200 de kg. Dimensiunea buretelui cu care este căptușit șezutul și spătarul este de 5 cm, iar greutatea totală a leagănului este de 19,5 kg.

Balansoar din lemn Soleil

Cel mai bun balansoar din lemn pentru grădină.

De ce am ales acest balansoar din lemn Soleil

Fiind construit din lemn de Meranti, utilizat de obicei pentru mobila de exterior sau pentru ferestre și uși, balansoarul Soleil oferă confort maxim pentru tine și familia ta. Calitatea lemnului este demonstrată de rezistența la umiditate, dăunători și ciuperci. Lemnul este tratat cu ulei în nuanța de teak, iar pentru o perioadă mai îndelungată de utilizare, necesită întreținut cu ulei special de câteva ori pe an, în funcție de caz.

Pe lângă copertina pentru protecția împotriva soarelui și a ploilor, balansoarul are și posibilitatea de rabatare, astfel putând fi folosit pe post de pat. Greutatea totală a acestuia este de 68 de kg, iar greutatea maximă suportată este de 330 de kg, având disponibile 3 locuri.

De asemenea, se recomandă depozitarea leagănului pe timpul iernii într-un loc uscat și răcoros pentru a proteja atât lemnul, cât și materialul textil al acestuia. Dimensiunile totale ale balansoarului sunt: lungime- 2,35 m; adâncime: 1,20 m, înălțime: ~1,78 m.

Fotoliu balansoar de interior

Cel mai bun balansoar din lemn pentru cameră.

De ce am ales fotoliu balansoar din lemn

Fiind la bază un fotoliu, acest tip de balansoar este inedit pentru mămicile care au nevoie de un spațiu confortabil și liniștit pentru alăptat. Balansoarul este confecționat din lemn masiv cu esență de fag, iar buretele este dens și moale, deloc zgomotos la așezare. Materialul folosit pentru tapițerie este impermeabil, din bumbac, acest aspect oferind un plus de confort.

Fiind construit în stil baroc, fotoliul balansoar va putea fi ușor asortat cu orice tip de mobilier din living, dormitor sau chiar de la birou. Este prevăzut cu un singur loc și suportă o greutate de maxim 120 kg. Dimensiunile leagănului sunt: lungime – 125 cm, lățime – 67 cm, înălțime – 89 cm și o greutate totală de 10 kg.

Balansoar din lemn curbat Karla

Cel mai bun balansoar din lemn curbat.

De ce am ales acest balansoar Karla

Scaunul tip balansoar pentru adulți este confecționat din lemn masiv, rezistent în timp. Deși nu este prevăzut cu perne, leagănul a fost gândit astfel încât să ofere un maxim de confort și stabilitate. În plus, lipsa pernelor permite alegerea oricărui tip de material se potrivește mai bine cu nevoile fiecărui client. Talpa de susținere a fotoliului are o lungime de 105 cm, astfel că balansul fotoliului este unul lin și de lungă durată.

Fiind un produs confecționat manual, există posibilitatea de a alege varianta de culoare care se potrivește cel mai bine cu decorul casei. De asemenea, finisarea produsului este realizată folosind vopseluri ecologice, pe bază de apă menite să reziste vremii nefavorabile, dar și a timpului. Greutatea maximă suportată este de 150 de kg, iar greutatea totală a fotoliului este de 20 kg. Dimensiunile scaunului sunt: 132 cm lungime, 72 cm lățime și 105 cm înălțime.

De ce am tinut cont

Greutate suportată

În funcție de model, balansoarele pot suporta o greutate maximă între 100 și 320 de kg, având în medie între 1 și 3 locuri disponibile. Astfel că un scaun tip balansoar sau un hamac cu scaun suspendat va avea de obicei un singur loc și o capacitate de maxim 120 de kg. Același număr de locuri este valabil și pentru fotoliile balansoare, aici diferită fiind greutatea maximă suportată care ajunge la 150 de kg.

Dacă vă doriți un balansoar de grădină, aveți mai multe opțiuni de design și totodată mai multe locuri. Câteva tipuri de balansoare de exterior sunt:

  • Balansoar de lemn sau metal: poate suporta între 150 și 320 de kg și are în medie între 2 și 3 locuri:
  • Balansoar scoică: poate suporta între 120 și 150 de kg și are în medie între 1 și 2 locuri;
  • Balansoar din lemn curbat sau scaun tip balansoar: poate suporta între 100 și 150 de kg și de obicei are un singur loc. Acest tip de balansoar se potrivește atât pentru interior cât și pentru exterior.

Material

Cele mai populare materiale pentru șezutul leagănelor suspendate sau a balansoarelor de grădină sunt:

  • Poliesterul: material des întâlnit la confecționarea copertinelor și a șezutului pentru balansoarele de exterior. Fiind un material sintetic, este mult mai rezistent la factorii climatici;
  • Bumbacul sau policoton: folosite de obicei pentru balansoarele de sufragerie sau pentru scaunele suspendate de interior. Textura acestor tipuri de materiale este una moale și confortabilă;
  • Ratanul sintetic: este un material rezistent și se folosește pentru mobila de exterior. În cazul nostru, ratanul sintetic este folosit la șezutul balansoarului scoică sau balansoarului tip ou.

Ancorare

Fiind vorba despre mai multe tipuri de balansoare, automat vorbim și despre mai multe tipuri de ancorare sau agățare. În tip ce unele balansoare nu au nevoie de ancorare, fiind deja dotate cu suport de agățat, altele necesită o fixare sigură, cel mai des în tavan.
Așadar, dacă vă doriți un balansoar de cameră sau pentru balcon, dar nu aveți prea mult spațiu la dispoziție, puteți opta pentru un scaun agățat de tavan.

Există de asemenea și posibilitatea de a le lega de grinzile casei dacă acestea sunt la vedere.

Structură

Structura balansoarelor poate fi din lemn, oțel sau aluminiu. Aceste tipuri de materiale sunt cele mai rezistente în timp și oferă cea mai bună stabilitate.

Lemn: întâlnit la balansoarele de grădină sau la fotoliile tip balansoar. Oferă o stabilitate mai bună și suportă o greutate maximă mai mare. Totodată, oferă un aspect rustic care se încadrează perfect cu peisajul natural al grădinii sau a terasei. Dezavantajul structurilor din lemn este faptul că necesită menținere folosind de mai multe ori pe an tratamente pentru lemn;
Oțelul și aluminiul: folosite tot în cazul balansoarelor de grădină sau în cazul suportului pentru fotoliile suspendate. Oferă stabilitate și suportă greutăți mari. Avantajul structurilor din metal este faptul că nu necesită tratament special, însă are nevoie totuși de o minimă protecție în cazul sezonului ploios sau răcoros.

Intrebari frecvente

Se pot spăla balansoarele de grădină?

Da, balansoarele se pot curăța. Ceea ce trebuie să aveți în vedere atunci când alegeți metoda de curățare este materialul din care este făcut balansoarul și felul în care acesta este proiectat. În cazul în care leagănul are o structură metalică, o puteți șterge cu o lavetă umedă, iar dacă șezutul este detașabil, îl puteți spăla separat.

Câte persoane pot sta într-un fotoliu suspendat?

Pentru a vă putea orienta în cazul numărului de persoane care pot încăpea în balansoar, verificați greutatea maximă suportată și felul în care este proiectat balansoarul. Ținând cont de aceste aspecte veți întâlni balansoare cu 3 locuri pentru 3 persoane sau balansoare cu 1 sau 2 locuri dar în care încap 2 sau 3 copii.

Unele leagăne au un design care permite să fie ocupat de mai multe persoane chiar dacă sunt prevăzute cu puține locuri, atât timp cât se respectă limita maximă de greutate suportată.

Toate balansoarele suspendate necesită ancorare?

Da. Atât timp cât balansoarul este unul suspendat, atunci el trebuie să fie fixat de tavan, perete, grinzi sau de un copac. În cazul acestor tipuri de balansoare cu ancorare este foarte important să folosiți elementele de fixare din pachetul original. În caz contrar riscați ca ancorarea să fie slabă și să în timp, balansoarul să cadă.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune balansoare, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply