Skip to main content
Mobilier

Cel mai bun suport reglabil de picioare pentru birou

15 februarie 2023No Comments

Dacă serviciul tău presupune statul pe scaun pentru 6-8 ore pe zi atunci trebuie să fi foarte atent la postura pe care o ai. Munca la birou este printre cele mai frecvente motive pentru durerile de spate și de gât. Deși pare greu de crezut, pe lângă durerile musculare, statul pe scaun într-o postură incorectă poate cauza stres, migrene, obezitate, diabet sau chiar boli de inima.

O postură corectă presupune în primul rând ca spatele să fie sprijinit, gâtul îndreptat spre înainte, nu sus, jos sau stânga, dreapta, iar umerii să fie relaxați. Genunchii trebuie îndoiți la un unghi de 90 de grade, cu distanță cât un pumn între picior și scaun, iar picioarele trebuie să ajungă la podea. În cazul persoanelor mai scunde, se poate folosi un suport pentru picioare care poate ajuta mult la menținerea posturii corecte. Aceste suporturi de picioare sunt de cele mai multe ori reglabile, iar unele au chiar funcții pentru masarea tălpilor. Ele pot fi folosite atât pentru birou, cât și acasă, în viața de zi cu zi.

Top 5 cele mai bune suporturi pentru picioare

Suport picioare birou SOF Service F6031

Cel mai bun suport de picioare pentru birou ergonomic.

De ce am ales acest suport de picioare pentru birou

Suportul pentru picioare F6031 este potrivit dacă dorești să-ți corectezi postura la birou. Acesta este confecționat din plastic rezistent la impact, având dimensiunile totale de 46 x 34 x 11 cm (lungime-lățime-înălțime). Suprafața texturată îi permite folosirea chiar și pe post de aparat pentru masat tălpile, astfel contribuind la relaxarea corpului.

Suportul de picioare poate fi ajustat manual în 3 poziții de 11-14-17 cm, permițând astfel utilizarea și în afara biroului. În plus, favorizează circulația sângelui datorită posibilității de înclinare prin balansare, oferind posibilitatea de ați mișca gleznele.

Suport pentru picioare EJ Product

Cel mai bun suport ergonomic pentru picioare.

De ce am ales acest suport ergonomic pentru picioare

Fiind un suport confecționat din nylon, un material textil rezistent, poate fi depozitat sau transportat foarte simplu, prin împăturire. Datorită designului său ergonomic, suportul pentru picioare se poate utiliza atât la birou, cât și în călătorii lungi cu mașina sau avionul. El se reglează în înălțime cu ajutorul cataramelor din plastic poziționate pe cordon.

Stabilitatea suportului de picioare variază în funcție de locul în care alegi să-l agăți. Astfel, pentru a evita orice fel de accidente sau neplăceri, asigură-te că ancorezi suportul de obiecte masive, rezistente la greutate.

Suport pentru picioare reglabil in inaltime Desq 60077

Cel mai bun suport pentru picioare reglabil în înălțime.

De ce am ales acest suport pentru picioare reglabil în înălțime

Suportul pentru picioare Desq 60077 este fabricat din plastic și metal, oferind o structură rigidă și rezistentă în timp. Este prevăzut cu o suprafață specială antiderapantă și cu role de masaj pentru tălpi poziționate pe mijloc. Designul suportului este asemănător cu cel al unei serviete, fiind prevăzut cu un mâner pentru transport. Dimensiunile platformei pentru sprijinirea picioarelor sunt de 40×35 cm lungime-lățime, având o greutate de aproximativ 2 kg.

Înălțimea suportului poate fi reglată între 7-39 cm, așadar el poate fi folosit și pentru copiii care nu ajung cu picioarele la podea atunci când stau la birou.

Suport ergonomic picioare birou Techly

Cel mai bun suport ergonomic și reglabil de picioare pentru birou.

De ce am ales acest suport ergonomic de picioare

Suportul ergonomic pentru picioare Techly este ideal pentru persoanele care lucrează la birou în fața calculatorului. Are un design ergonomic simplu, care nu ocupă mult spațiu și nu atrage atenția. Folosirea unui astfel de suport poate ajuta la ameliorarea durerilor de spate prin menținerea unei posturi corecte pe scaunul de birou.

Suportul este echipat cu o suprafață antiderapantă și poate fi reglat în funcție de înălțime și unghi de înclinare. Platforma are dimensiunile de 28x43cm și este confecționată din plastic ABS, iar partea de susținere a suportului este din metal. Greutatea totală a suportului pentru picioare este de aproximativ 1,3 kg.

Suport reglabil pentru picioare Fellowes

Cel mai bun suport reglabil pentru picioare cu protecție antibacteriană.

De ce am ales acest suport reglabil

Confecționat 100% din plastic, suportul reglabil pentru picioare promite protecție antibacteriană. Tehnologia Microban împiedică dezvoltarea bacteriilor, oferindu-ți astfel un mediu curat și sigur. Folosind un astfel de suport îți menții picioarele într-o poziție relaxantă, fără a mai simți nevoia să le încordezi. Un alt plus al suportului îl reprezintă posibilitatea de a înclina suportul înainte-înapoi, exercițiu care ajută la circulația sângelui.

Poziția suportului poate fi ajustată apăsând cu piciorul, apoi rămâne în poziția dorită. Este ideal pentru persoanele care obișnuiesc să poarte tocuri la birou deoarece ajută la menținerea piciorului într-o poziție comodă, evitând amorțirea gleznei.

Dimensiunile totale ale suportului sunt 44x33x11 cm (lungime-lățime-înălțime), cântărind aproximativ 1,90 kg.

De ce am tinut cont

Material

Pentru a alege cea mai bună variantă de suport pentru picioare, trebuie să ai în vedere scopul în care acesta va fi folosit. Suporturile de picioare pentru birou trebuie să fie rezistente în timp. Pentru utilizarea la birou se recomandă suporturile confecționate din plastic dur în combinație cu metal, sau din inox. Acestea vor rezista mai mult la o utilizare zilnică pentru un număr mare de ore.

Pe de altă parte, suporturile de picioare sunt potrivite și pentru scaunul de citit sau pentru fotoliul din care vizionezi filme. Pentru acest tip de utilizare, sunt potrivite și suporturile din material textil sau cele confecționate integral din plastic. Având în vedere că nu sunt utilizate atât de intens, vor rezista în timp chiar dacă nu conțin materiale de calitate înaltă.

Mărime

Mărimea suportului trebuie aleasă în funcție de mărimea picioarelor și de spațiul disponibil de sub birou. În medie, suporturile pentru picioare au o dimensiune cuprinsă între 40-46 cm lungime și 30-35 cm lățime. Înălțimea este, de cele mai multe ori, ajustabilă.

Funcții

Scopul principal al suporturilor pentru picioare este de a ne ajuta să menținem o postură corectă pe scaun, însă pe lângă asta, suporturile reglabile pot avea diverse funcții suplimentare. Cea mai populară dintre acestea este funcția de masaj al tălpilor cu ajutorul suprafeței texturate sau prin role de masaj poziționate în centrul suportului.
O altă funcție suplimentară este posibilitatea de înclinare în balans pentru mișcarea gleznelor și îmbunătățirea circulației sanguine. Cea mai recentă opțiune adăugată este cea de suprafață antibacteriană care împiedică dezvoltarea bacteriilor de pe suprafața suportului.

Design

Atunci când alegem un suport pentru picioare, principalul element atractiv este designul. Ele sunt create pentru a se integra ușor în decor, fiind disponibile, de obicei, pe negru sau gri. Sunt gândite în așa fel încât să fie potrivite pentru orice măsură și în același timp să nu ocupe nici prea mult spațiu.

Cele mai multe suporturi ergonomice pentru picioare au o formă pătrată cu colțuri rotunjite sau ușor ascuțite. Acestea oferă mai multă stabilitatea și confort pentru persoanele cu o mărime mai mare la pantofi. La fel de populare sunt și suporturile de picioare dreptunghiulare care sunt mai compacte și sunt de obicei alese pentru spațiile mai mici.

Intrebari frecvente

Se pot folosi și în afara biroului?

Scopul principal al suporturilor pentru picioare este să-ți mențină o poziție adecvată a corpului în timpul orelor petrecute pe scaun. Cu toate acestea, utilizarea lui într-un birou nu este o regulă general valabilă, astfel că aceste suporturi reglabile în înălțime pot fi folosite și acasă în timp ce lucrezi sau te uiți la un film.

Suporturile pentru picioare se dovedesc a fi foarte utile și în călătoriile lungi cu mașina sau avionul sau în orice context în care ai nevoie să-ți menții o postură corectă a corpului.

Suporturile de picioare au și funcție de masaj?

Majoritatea suporturilor pentru picioare au fie o suprafață texturată menite să-ți maseze ușor tălpile, fie un mecanism sub formă de role. Cu toate acestea, există branduri care nu asigură această funcție de masaj suporturilor furnizate de ei. Depinde de preferințele și nevoile fiecărui utilizator ce fel de brand alege atunci când decide să achiziționeze un suport pentru picioare.

În câte poziții poți regla un suport de picioare pentru birou?

În mod normal, un suport de picioare reglabil are în medie între 2 și 4 poziții de reglaj pe înălțime. Majoritatea au și funcția de înclinare între -30 de grade și +30 de grade, astfel putând fi ajustat în funcție de nevoie pentru a oferi o poziție cât mai comodă.

Suportul pentru picioare se înclină de la -30° la +30°, permițându-vă să găsiți unghiul cel mai confortabil pentru a vă îmbunătăți postura și a reduce stresul fizic. Oferă 3 poziții reglabile, fiind complet ajustabil la mai multe unghiuri de înclinare și setări de înălțime.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cel mai bun suport de picioare reglabil pentru birou, am folosit informații din următoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply