Skip to main content
PC si Periferice

Cele mai bune mouse-uri

15 februarie 2023No Comments

Mouse-ul a devenit unul dintre cele mai importante accesorii ale secolului XXI. Lucru ce s-a produs datorită modernizării, tehnologizării și tranziției de la modul tradițional de muncă, la cel modern, ceea ce presupune munca în fața unui calculator sau laptop etc. Astfel, atunci când te gândești să procuri cel mai bun mouse fie pentru lucru sau gaming, trebuie să acorzi o atenție aparte câtorva aspecte, care îți vor permite o utilizare mai simplă și mai eficientă a dispozitivului.

În primul rând, trebuie să alegi mouse-ul ținând cont de scopul utilizării acestuia. Dacă cauți să achiziționezi un mouse de gaming, atunci analizează performanța acestuia, pentru ca mouse-ul să fie cât mai receptiv. De asemenea, asigură-te că latența dispozitivului este redusă, astfel clicurile vor fi mai precise. În cazul în care, cauți un mouse pentru locul de muncă, aspectul cel mai important este ergonomia acestuia, deoarece îl vei folosi zilnic.

Top 10 cele mai bune mouse-uri

Mouse cu fir Glorious Model D

Cel mai bun mouse cu fir.

De ce am ales acest mouse Glorious

Glorious este un brand cunoscut ca unul dintre cei mai buni producători de dispozitive pentru calculatoare: mouse-uri, tastaturi etc. Mouse-ul Glorious Model D este perfect pentru pasionații de gaming, deoarece datorită rezoluției de 120000 DPI este rapid și cu cursorul precis, astfel fiecare mișcare va fi rezultată cu succes. Este compact și ergonomic, astfel poate fi utilizat cu ușurință pe orice suprafață.

O descriere deosebită al acestui dispozitiv constă în faptul că are un cablu foarte ușor și flexibil. oferind o senzație wireless. De asemenea, mouse-ul dispune de o aplicație opțională, cu ajutorul căreia poți să setezi individual viteza mouse-ului, dpi, parametrii mouse-ului, chiar și viteza luminii.

Mouse de gaming Razer Vipe Mini

De ce am ales acest mouse Razer Viper Mini

Razer Viper Mini este cunoscut pentru performanța sa în gaming, este ultraușor(61 g) și extraordinar de simplu de mânuit. Este dotat cu 4 butoane laterale, câte 2 pe fiecare parte a mouse-ului. Precizia acestui mouse de gaming este oferită de către rezoluția de 8500 dpi. Dispozitivul are o textură plăcută la atingere, iar părțile laterale sunt din cauciuc texturat. Bateria acestuia necesită încărcare, însă după această acțiune, autonomia este de lungă durată. Luminile LED îi oferă o frumusețe și o acuratețe aparte, observându-se atenția producătorilor la micile detalii.

Este perfect pentru jocuri precum Counter Strike sau PUBG, oferind rapiditate și precizie în apăsare, răspunzând la fiecare acțiune într-un timp de 0,2 milisecunde.

Mouse optic wireless SteelSeries

De ce am ales acest mouse SteelSeries

SteelSeries Prime este un mouse cu senzorul optic, perfect pentru jocurile la calculator, datorită design-ului ergonomic. Este adaptat în totalitate nevoilor clienților, având finisaj mat texturat, devenind ușor de curățat. De asemenea, construcția din policarbonat îl face rezistent la uzură. Cu o rezoluție de 18000 dpi este precis și rapid în acțiuni. Funcționează wireless, astfel nu te vor încurca mai multe cabluri pe masă.

Autonomia bateriei poate dura până la 100 de h de gaming, astfel vei uita o perioadă despre încărcarea dispozitivului. Este ușor (80 g), astfel poate fi luat cu ușurință oriunde ai vrea.

Mouse wireless Asus Rog Chakram

De ce am ales acest mouse Asus Rog

Asus Rog Chakram este un mouse de gaming wireless, cu 7 butoane și un 1 joystick. Conectivitatea se realizează prin trei moduri: wireless, 2.4 GHz, Bluetooth și prin fir, un aspect foarte important.

Asus Rog Chakram are o rezoluție mare de 16000 dpi ceea ce-l face să ofere un feedback rapid la fiecare click. Modul wireless nu produce dezordine la locul de muncă. Autonomia acestuia durează până la 12 ore, iar încărcarea este foarte rapidă, timp total de 15 minute. Mouse-ul are o greutate de 0.12 g, ceea ce-l face durabil, rezistent în timp și perfect pentru gaming.

Mouse pentru laptop Dell MS5320W

De ce am ales acest mouse Dell

Dell MS5320W este o adevărată reprezentare a progresului tehnologic, deoarece poate fi utilizat în același timp la desktop și laptop. Mouse-ul este perfect mai ales pentru persoanele care lucrează la două monitoare în același timp. Acesta funcționează prin Bluetooth 5.0 sau wireless, iar autonomia bateriei poate dura până la 36 de luni, ceea ce este extraordinar.

Senzorul cu 1600 dpi permite gestionarea ușoară a ecranelor de înaltă rezoluție, acesta este optic și oferă o precizie la fiecare apăsare a butoanelor. Este fabricat astfel încât să poată funcționa pe orice suprafață. fără a fi nevoie să achiziționezi un Mouse Pad.

Mouse cu bluetooth Microsoft Arc

De ce am ales acest mouse Microsoft

Microsoft ARC este un mouse cu Bluetooth, compact și ideal pentru munca în oficiu, cu un design atrăgător. Gama variată de culori permite clienților să-și găsească mouse-ul pe gustul fiecăruia. Fiind ultraușor poate fi luat cu încredere în orice călătorie. Are o autonomie de până la 6 luni și este dotat cu capacitatea de gestionare atât vertical, cât și orizontal.

Asocierea mouse-ului cu calculator se realizează printr-o simplă apăsare a butonului de parte inferioară a dispozitivului. Conectivitatea wireless funcționează pe o rază de 10 m, astfel puteți gestiona calculatorul de la distanță.

Mouse fără fir Apple Magic 2

De ce am ales Apple Magic mouse 2

Acest mouse este produs de compania internațională Apple, recunoscută pentru produsele sale premium și de calitate. Apple Magic 2 este perfect pentru birou sau lucrul de acasă, fiind ergonomic și confortabil. Autonomia acestuia poate dura până la o lună, iar încărcarea se realizează foarte rapid, fără utilizarea bateriilor tradiționale. Mouse-ul permite cu ajutorul rotiței utilizarea atât verticală, cât și orizontală.

Funcția multi-tuch permite realizare acțiunilor simple, mișcarea tab-urilor sau derularea documentelor. O dată cel scoți din cutie, acesta se sincronizează automat cu computerul MAC. Pentru a evita zgârierea dispozitivului utilizați o husă specială.

Mouse Logitech A4tech Bloody N50

Cel mai bun mouse A4tech.

De ce am ales acest mouse Logitech A4tech

A4tech Bloody N50 este o adevărată descoperire pentru o persoană pasionată de gaming, deoarece oferă performanța, rapiditatea și precizia necesară. Răspunde la fiecare click în aproximativ 0,2 ms, având o durată de viață de până la 20 milioane de clicuri. Rotița este cu infraroșu și se poate roti de milioane de ori în durata sa de viață și acționează cu aceeași precizie ca butonul mouse-ului.

Butoanele încorporate pe mouse ,,1, N, 3” vă permit 3 moduri de fotografiere sau pentru a crește rapid puterea de foc în timpul jocului. Lungimea cablului este 1,8 m, ceea va permite cu ușurință să gestionați mouse-ul de la distanță.

Mouse pentru CS GO Zowie EC2

Cel mai bun mouse pentru CS GO.

De ce am ales acest mouse Zowie EC2

Zowie este un brand cunoscut datorită seriilor de mouse-uri pe care le produc pe piață. Seria EC este recunoscută pentru design-ul ergonomic, care îmbunătățește experiența utilizatorului. Mouse-urile din această serie sunt proiectați pentru utilizatorii dreptaci. Partea dreapta a dispozitivului este un pic rotunjită pentru vă ajuta să țineți și să acoperiți mouse-ul cu vârful degetului.

Mouse-ul Zowie EC cântărește 90 gr, ceea ce este absolut normal pentru un dispozitiv de gaming, are dimensiuni de 120 x 64 x 40mm și sensibilitatea de la 400 la 3200 DPI. Datorită ergonomiei acestuia mâna nu va simți stres sau dureri a-i încheieturii.

Mouse wireless silențios Logitech M590

De ce am ales acest mouse Logitech M590

Mouse-ul Logitech este wireless și silențios, datorită rotiței din cauciuc. Cu ajutorul funcției Logitech Flow puteți naviga pe două calculatoare în același timp, fără dificultăți. Pe o singură baterie AA, autonomia ține pe parcursul a 24 de luni. Este dotat cu modul de repaus automat și comutatorul Pornit/Oprit, care economisesc energia. Are o rezoluție de 1000 dpi, ceea ce îi oferă rapiditate și precizie în manevrare.

Datorită construcției silențioase poți utiliza acest mouse chiar și în avion sau autobuz, fără să te gândești că îți poți deranja vecinii și nu te vei opri din productivitate.

De ce am tinut cont

Tipuri de mouse-uri

Este important să cunoști că există 3 tipuri de mouse-uri, pentru a înțelege care este potrivit pentru tine, astfel în dependență de modul lor de funcționare mouse-urile pot fi:

Mouse-uri mecanice

Un mouse mecanic este prima și cea mai veche variantă. Acestea se găsesc foarte rar pe piața actuală, doar second hand și de cele mai dese ori sunt utilizate de către persoanele cărora nu le plac schimbările.

Mouse-uri optice

Aceste mouse-uri le poți recunoaște ușor după lumina roșie pe care o emit. Aceste modele sunt rapide și precise, au un raport preț-calitate extrem de bun și funcționează aproape pe orice suprafață, fără a fi nevoie să utilizezi mouse pad-ul.

Mouse-uri cu laser

Acesta este cu mult mai puternic, decât lumina LED și poate să funcționeze pe o mulțime de suprafețe, chiar și pe cele lucioase. Sunt cunoscute și pentru rezoluția bună, de până la 1000 de dpi.

Mouse-uri neconvenționale

Aceste tipuri de mouse-uri sunt special fabricate pentru persoanele care nu pot utiliza mouse-urile convenționale, adică persoanele cu unele dizabilități. Acestea pot fi:

 • Trackball – este un mouse cu bilă, pe o bază fixă fiind montată o bilă, iar utilizatorul o mișcă;
 • Minimouse – acest tip de mouse are aproximativ dimensiunile unui ou, astfel devenind portabil;
 • Mouse camera – o camere de luat vederi urmărește mișcările capului utilizatorului și mișcă cursorul pe ecran corespunzător;
 • Mouse de palmă – poate fi ținut cu ușurință în palmă și este confecționat doar cu 2 butoane;
 • Mouse de picior – acesta poate fi utilizat de persoanele care nu pot gestiona mouse-ul cu mâinile sau cu ajutorul capului;
 • Joy-mouse – acesta este un mouse vertical, iar butonul poate fi apăsat cu degetul mare.

Conectivitate

Conectarea mouse-ului la desktop sau laptop se poate realiza prin două metode, în dependență de avantajele fiecărei metode poți alege mouse-ul potrivit ție:

Wireless

Dacă ești adept/ă al stilului minimalist și nu-ți place nimic care produce dezordine vizuală, precum sunt cablurile, atunci mouse-urile cu conexiune wireles nu-ți vor provoca această problemă. Acestea se conectează automat prin undele radio sau necesită introducerea unui receiver în secțiunea USB sau prin Bluetooth.

Cu fir/Wired

Astfel de mouse-uri funcționează pe baza cablurilor și sunt mai sigure decât cele wireless, deoarece nu riști să rămâi fără baterie. De asemenea, acestea oferă o performanță mai mare și sunt mai potrivite pentru gameri.

Rezoluția

Acesta se referă la sensibilitatea mouse-urilor și la rapiditatea acestora, cu cât DPI-ul (Dots per Inch) este mai mare, cu cât atât mouse-ul acționează mai rapid și invers. Acest este foarte important mai ales pentru cei pasionați de gaming. Dacă dorești să verifici latența mouse-ului, poți introduce în motorul de căutare mouse dpi test, iar programul va analiza cât de rapid este dispozitivul tău.

Designul

Pentru plăcerile profesionale, dar și pentru comoditate în timpul lucrului cu mouse-ul, alege mouse-uri după:

 • Ergonomie – aceasta îți va asigura comoditate și performanță în timpul muncii. Datorită ergonomie mâna va sta într-o poziție neutră, astfel va scădea riscul de stres a mâinii și nu va obosi. Un mouse ergonomic încadrează toate aspectele care să satisfacă nevoile clienților și să acorde confortul maxim în utilizare.
 • Forma – dacă mouse-ul este achiziționat cu scopul de a fi utilizat în timpul muncii, atunci un mouse standard cu două butoane și rotița este alegerea perfectă. În cazul în care, alegi un mouse pentru gaming atunci acesta poate să dispună de 4 până la 8 butoane.
 • Culoarea – în prezent marile branduri bucură utilizatorii cu o varietate mare de culori a mouse-urilor. Astfel, pentru a avea o experiență mai interesantă și nu îți dorești un mouse clasic, optează pentru unul colorat.

Accesorii

Mouse-ul nu este o excepție și deține anumite accesorii care-ți pot îmbunătăți experiența folosirii acestuia. Astfel, cele mai importante accesorii de care ai putea avea nevoie sunt:

 • Mouse Pad – acesta este de ajutor mai ales atunci când îți dai seama că mouse-ul pe care l-ai achiziționat nu funcționează pe suprafața de lucru, motivul constă în faptul că senzorii nu funcționează pe orice suprafață. Astfel, s-a produs un accesoriu pentru mouse, mouse pad-ul trebuie să fie ergonomic, comod și dimensiuni potrivite pentru fiecare utilizator. Cele mai bune mouse pad-uri sunt realizate de țesături, pe o astfel de suprafață nu vei întâmpina dificultăți.
 • Husă – aceasta îți va proteja dispozitivul de zgârieturi și posibile deformări atunci când îl puneți în rucsac.

Brand

Mărcile producătoare de mouse-uri sunt indicatori importanți care vă pot ajuta și ușura alegerea dispozitivului. Cele mai populare și bune branduri sunt cele care au fost atenți la nevoile clienților atunci când concepeau modelul de mouse. Astfel, printre cele mai celebre branduri producătoare de cele mai bune mouse-uri avem:

Microsoft

Probabil tot mapamondul cunoaște compania Microsoft, deoarece este cea mai mare producătoare de software-uri din întreaga lume. Este recunoscută pentru faptul că dezvoltă și produce o gamă largă de servicii pentru calculatoare. Astfel, Microsoft produce și unele dintre cele mai bune mouse-uri de pe piață, cu un raport calitate-preț extraordinar.

Razer

Fiecare persoană pasionată de gaming știe despre brandul Razer, deoarece aceștia se specializează în producerea mouse-urilor corespunzătoare. Pe lângă mouse-uri, compania produce și tastaturi excepționale.

Logitech

Brandul este un furnizor de accesorii pentru calculatoarele personale, cu sediul în Elveția. Pe lângă faptul că produce mouse-uri, marca Logitech este producătoare de căști fără fir, boxe, tastaturi, microfoane.

Intrebari frecvente

Ce înseamnă DPI mouse?

DPI se descifrează ca Dots per Inch (puncte per inch), adică numărul de pixeli pe care îl va deplasa cursorul, dacă mouse-ul se deplasează cu un centimetru și se referă la rezoluția mouse-ului. De asemenea, DPI se referă la viteza senzorului.

Ce este mouse-ul?

Mouse sau mausul este unul dintre cele mai importante dispozitive periferice ale computerului. Este un dispozitiv mic, echipat cu mai multe butoane și o rotiță, construit astfel încât să fie ușor manevrat cu mâna. Cuvântul ,,maus” provine de la cuvântul englez ,,mouse”, care înseamnă șoarece. În prezent, pentru o muncă eficientă la computer sau tabletă, mouse-ul este accesoriul de nelipsit, chiar dacă există dispozitive cu mouse-uri încorporate, cel extern este mult mai eficient.

Cum schimbi sensibilitatea la mouse?

Pentru a modifica sensibilitatea mouse-ului, puteți alege una din cele două căi explicate mai jos, în dependență de modelul mouse-ului tău:

 • În cazul în care este încorporat pe partea superioară a mouse-ului butonul ,,DPI”, apăsă pe acesta, astfel vei crea noi setări pentru fiecare buton, iar ecranul LCD va afișa noua setare DPI.
 • În cazul în care nu are butonul DPI, accesează centrul Microsoft pentru mouse-uri și tastaturi, alege mouse-ul tău, fă click pe setările de bază și modifică sensibilitatea.

Cum folosești un mouse fără fir?

Majoritatea mouse-urilor wireless necesită baterii pentru a funcționa, care trebuie schimbate după o anumită perioadă de timp. Acestea pot fi de două tipuri: mouse cu Bluetooth sau mouse cu RF.

Pentru a conecta mouse-ul wireless cu ajutorul USB-ului, urmărește pașii de mai jos:

 • Introdu bateria în interiorul mouse-ului;
 • Conectează dispozitivul de transmisie a undelor radio, iar dacă mouse-ul are un buton de pornire, activează-l;
 • După ce s-a stabilit legătura, introdu CD-ul de instalare a mouse-ului și instalează driver-ul pe site-ul oficial al brandului;
 • Dacă nu se conectează, caută un buton de pornire și activează-l.

Pentru a conecta mouse-ul wireless cu tehnologia Bluetooth trebuie să:

 • Introduci bateriile în interiorul mouse-ului și apasă butonul de activare;
 • Pune CD-ul de instalare și urmează pașii de instalare;
 • Mergi în meniul Start, dă clic pe ,,Devices and Printers”;
 • În fereastra deschisă, selectează ,,Add a Device”, dă clic pe noua iconiță și Enter a salva.

Cum aflu ce DPI are mouse-ul?

Pentru a afla ce DPI are mouse-ul, introduceți în motorul de căutare ,,mouse dpi test”, iar acesta va afișa câteva site-uri care pot verifica ce viteza și dpi are mouse-ul.

Cum funcționează mouse-ul optic?

Mouse-ul optic pot fi recunoscute ușor după lumina roșie pe care o emit. Acesta folosește o diodă emițătoare de lumină și o fotodiodă pentru a detecta mișcarea pe suprafață. Aceste modele sunt rapide și precise, au un raport preț-calitate extrem de bun și funcționează aproape pe orice suprafață, fără a fi nevoie să utilizezi mouse pad-ul.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply