Skip to main content
PC si Periferice

Top 3 Cele mai bune print servere

15 februarie 2023No Comments

Un print server este util in momentul in care vrei sa faci o retea de imprimare in orice casa sau birou. Orice persoana are posibilitatea de a trimite documentele pentur printat de pe diferite calculatoare catre acelasi aparat. Acest dispozitiv mic te scuteste de o mare bataie de cap si de aceea iti aratam care sunt cele mai bune 3 print servere si care sunt caracteristicile lor care ne-au determinat sa le nominalizam.

Cum am ales cel mai bun print server

Tip

Un print server extern este un dispozitiv care leaga calculatoarele si reteaua de internet. El se conecteaza initila la imprimanta existenta in incapere, si, ulterior, cu ajutorul unui cablu se leaga la router. Se poate conecta inclusiv prin portul paralel. Printarea se face din orice calculator client in care se afla driverele imprimantei. Ai nevoie de un astfel de print server atunci cand vrei o metoda simpla prin care sa realizezi reteaua de printare. Nu toate print serverele din comert functioneaza cu imprimantele multifunctionale care au rol de fax sau scanner.

Un print server intern este de fapt o extensie a imprimantei si este instalat in ea. El functioneaza doar pentru respectivul aparat. Sunt si variante unde serverul se monteaza in router, si atunci cand imprimanta este conectata la portul USB dedicat, pe toate calculatoarele care sunt conectate in retea sunt trimise comenzi.

Compatibilitate

Un print server bun este compatibil cu modelul de imprimanta detinut dar si cu protocolul pentru retea utilizand in casa, birou sau sediu. De asemenea, print serverul trebuie sa fie compatibil si cu sistemul de operare care exista pe calculatoarele client.

Protocoale

Cel mai bun print server este cel care suporta o gama mare de protocoale si ofera posibilitati de conectare extinse cum sunt LPD, FTP, IPP sau telnet, acestea fiind protocoale de imprimare, IPX/SPX pentru retelele de tipul netware, TCP/IP – cel mai cunoscut protocol pentru internet, AppleTalk – utilizat pe dispozitivele MAC, NetBEUI – folosit pe Windows, etc.

Top 3 print servere

http://clovis.ro/wp-content/uploads/2017/05/5.-TP-LINK-TL-PS110U.jpg

Iata un model de print server bun si ieftin. Acesta iti ofera toate avantajele tipice produselor de la TP Link. Este confectionat din materiale de cea mai buna calitate, rezistente in timp, si iti permite conexiuni cu cele mai multe dintre imprimantele deja existente pe piata. In plus, beneficiezi si de suport pentru orice sistem de operare.

PRO:

 • Este un print server extern usor de folosit;
 • Este ideal pentru locuinte;
 • Permite atat conexiuni prin fir cat si wireless in cazul in care routerul personal are o functie de wi-fi;
 • Recunoaste cele mai multe sisteme de operare;
 • Suporta o varietate mare de protocoale de retea;
 • Se poate utiliza cu un numar de pana la 320 de modele de imprimante, inclusiv multifunctionale existente pe piata in prezent.

CONTRA:

 • In manualul de instructiuni informatiile nu sunt scrise in limba romana, ceea ce implica un disconfort pentru o anumita categorie de utilizatori care nu au experienta.

De ce am ales acest produs?

Acest print server este oferit de TP Link, un brand cu o intreaga istorie in continua ascensiune, in domeniul elementelor ce tin de retelistica. Produsele companiei sunt foarte performante, au preturi accesibile si rezista inclusiv la utilizari intense. Gama de articole comercializate de acest brand include print servere, camere IP, adaptoare pentru retea, convertoare, sisteme wireless si alte astfel de dispozitive utile. TP Link sunt lideri pe piata in momentul acesta pentru echipamentele CPE si WLAN si sunt in continua crestere fiind in permanenta intr-un proces de expansiune si cercetare.

Print Server TP-LINK TL-PS110P, 10/100, port paralel

Acest print server de la TP Link este alb, mic si compact si poate fi pus oriunde. In plus, este foarte usor de configurat si are o functie de alertare prin email atunci cand apar probleme in regimul sau de functionare. Este un dispozitiv compatibil cu un numar mare de modele de imprimante si are un report calitate pret excelent.

PRO:

 • Este un print server extern usor de configurat;
 • Permite conexiunea rapida cu ajutorul cablului;
 • Este compatibil cu pana la 230 de modele de imprimante, inclusiv cu dispozitivele GDL;
 • Permite o gama vasta de aplicatii pentru ca suporta toate protocoalele pentru retea si sisteme de operare;
 • Este compact si usor de pus in casa;

CONTRA:

 • Nu are wireless si poate cauza unele dificultati in momentul in care este amplasat routerul si imprimanta.

De ce am ales acest produs?

Acest produs a fost ales pentru raportul calitate pret deoarece acest dispozitiv se ridica foarte usor la nivelul celor mai bune print servere existente in prezent pe piata. Conexiunea pe care o realizeaz aintre calculator si imprimanta este foarte stabila. Dispozitivul este conectat la aparatul pentru printare cu ajutorul portului paralel pe care il are in interfata si prin RJ-45 la serverul pentru retea. Permite o viteza mare de transfer cu ajutorul microprocesorului integrat si printeaza foarte rapid si eficient. In plus, este un dispozitiv compatibil cu aproximativ 230 de modele de imprimante, deci cu greu vei gasi un model care sa nu se potriveasca.

Print Server MFP TP-LINK TL-PS310U, 10/100, USB 2.0

Un print server de cea mai buna calitate, cu o interfata moderna care ajuta chiar si utilizatorii incepatori sa il configureze si sa il administreze foarte usor. Are o functie pentru auto conectare si se va conecta simplu si usor la imprimanta. Acest print server administreaza fara sa fie nevoie de implicarea utilizatorilor toate comenzile de imprimare.

PRO:

 • Recunoaste aproape toate imprimantele existente pe piata, inclusiv pe cele multifunctionale’
 • Gestioneaza maxim 4 dispozitive prin USB – boxe, scannere, camera web, memorii flash, etc.
 • Permite conexiunea dispozitivelor wireless atunci cand este conectat la un router wireless;
 • Are componente de calitate si optiuni multiple de folosire;
 • Are dimensiuni mici si se incadreaza cu usurinta in spatiu.

CONTRA:

 • Implica un timp de asteptare scurt atunci cand imprimanta primeste un volum foarte mare de documente pe care trebuie sa le prioritizeze.

De ce am ales acest produs

Acesta este un print server care va satisface toate cerintele de imprimare pentru o casa si pentru un birou. Este un model cu utilizare externa si implica instalarea driverelor pe toate calculatoarele. Are capacitatea de a citi peste 200 de imprimante, inclusiv modelele multifunctionale. Faptul ca are aplicabilitate extinsa si ca permite atat conexiuni USB cat si conexiuni wireless atunci cand este conectat la un router wireless, il face usor de folosit chiar si in spatiile de birouri extinse, unde este nevoie de conexiuni prin WI-FI, cele prin cablu fiind ineficiente.

Cum sa alegi cel mai bun print server pentru nevoile tale

Tipul de imprimanta detinut

In cazul in care folosesti o imprimanta veche nu vei avea probleme, dar aceasta situatie se schimba pentru modelele noi, care abia au aparut pe piata, mai exact pentru cele din 2015 si pana in prezent. Apare riscul ca serverul sa nu poata citi imprimantele, de aceea toate modelele cumparate trebuie sa fie verificate astfel incat sa corespunda cu lista de compatibilitate pe care producatorul o ofera.

Conexiunea

Aparatele pot fi conectate prin fir sau Wi-FI. In cazul print serverelor care se conecteaza pe USB interfata lor cuprinde, in afara de portul RJ-45, pentru firul de conectare, si unul sau mai multe locuri pentru cablurile USB, acolo unde vor fi legate imprimantele. In sediile spatioase, care cuprind un numar mare de calculatoare, print serverele care au 2 USB-uri vor eficientiza foarte mult volumul de munca.

Print serverele care functioneaza wireless elimina nevoia de cabluri. Sunt mai practice si daca imprimanta este amplasata la distanta fata de router vor functiona foarte eficient in continuare. Acestea sunt insa mai greu de configurat, dar au instructiuni detaliate despre fiecare pas pe care utilizatorul trebuie sa il urmeze, si acesti pasi difera in functie de tipul print serverului.

Functii si accesorii

Functia de stocare este una dintre cele mai importante si functioneaza prin departajarea volumului de comenzi. Ajuta imprimanta sa functioneze optim si sa lucreze respectand ritmul propriu. Fisierele care sunt trimise se depoziteaza intr-un folder, de unde pleaca sub forma de comenzi pentru imprimanta, in calupuri. De asemenea, acest print server tine documentele in aseptare. Astfel, in momentul in care sunt trimise mai multe comenzi simultan catre imprimanta aceasta nu risca sa se mai blocheze. Sistemul functioneaza pe principiul primul venit, primul servit, si imprimanta incepe sa lucreze in ordinea in care a primit instructiunile.

Pretul

Pretul conteaza foarte mult, si un dispozitiv de cea mai buna calitate, va avea un pret mai mare. Avand in vedere faptul ca pretul reprezinta un factor important de decizie, este bine de mentionat ca pot fi gasite si dispozitive mai ieftine care sa functioneze decent, dupa cum poti vedea in topul realizat de noi. Atunci cand vrei un dispozitiv care sa iti fie alaturi mult timp, trebuie sa alegi unul cu un pret pe masura, realizat din materiale de calitate, si de la un brand cunoscut.

Brandul

Pentru dispozitivele print server cele mai cunoscute branduri sunt TP Link, D Link si Edimax. TP Link este in topul celor mai buni producatori de echipamente de retea din momentul acesta. Orice produs de la acesti trei producatori este unul bun, si va functiona perfect cu imprimanta ta. Ramane responsabilitatea fiecarui cumparator sa verifice lista de compatibilitate intre print server si imprimanta proprie.

Intrebari frecvente

Cum aleg print serverul pentru o imprimanta multifunctionala?

Pentru imprimantele multifunctionale trebuie s alegi un dispozitiv care suporta mai multe functii, nu doar pe cele de imprimare. Acest prin server ar trebui sa aiba si functii de scanare, fax sau cititor de carduri. De asemenea, poti alege un kit complet de livrare care va contine in afara de aparat si adaptorul de alimentare sua un cablu pentru el, si un cablu pentru conexiunile USB.

 

Cum instalez printserverul wireless?

Pasii pentru instalarea unui print server wireless pot fi gasiti in manualul fiecarui dispozitiv si difera in general in functie de model. Iti recomandam sa urmezi tutorialele producatorului. Mentionam faptul ca aparatul va avea si o antena care va ajuta la imbunatatirea semnalului. Aceste antene emit un semnal slab, dar suficient de bun pentru casele in care sunt trimise fisiere singulare la printat, si doar rareori se suprapun comenzile.

 

De ce e mai bine sa am un print server in casa, decat doar o imprimanta?

Iti poti imagina cum este sa scoti cablul de la imprimanta din calculatorul propriu si sa il muti in calculatorul copiilor sau in laptopul sotiei, atunci cand lucrati toti de acasa si vreti sa printati cateva foi. Sau sa muti mereu imprimanta de pe laptopul de serviciu pe cel personal. Poti sa trimiti si fisierele pe mail catre calculatorul care este conectat sau sa le pui pe stick insa aceste activitati consuma inutil timpul, cand poti folosi un print server care sa iti permita sa te conectezi la imprimanta de pe orice dispozitiv.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply