Skip to main content
PC si Periferice

Cele mai bune volane cu pedale si schimbator pentru PC, PS4 sau XBOX 1

15 februarie 2023No Comments

Volanul de jucărie a fost creat special pentru împătimiții de jocuri video, mai exact a jocurilor de racing. Acest volan pentru jocuri oferă o experiență aproape reală, dacă este de o calitate bună, tocmai de aceea a devenit tot mai căutat de gameri.

De-a lungul timpului acest tip de accesorii pentru gaming au evoluat tot mai mult. Astfel, pe lângă volanul care îți permite să manevrezi mașina, s-a mai adăugat și opțiunea de pedale sau schimbător. În cazul în care asta nu este de-ajuns pentru tine, poți achiziționa și un scaun gaming playseat care alături de kitul cu volan, schimbător și pedale îți oferă toate ingredientele pentru o experiență cât mai autentică.

Top 5 cele mai bune volane gaming

Volan Logitech Driving Force G29 cu 3 pedale

De ce am ales acest volan Logitech G29

Volanul Logitech G29 este considerat de mulți gameri ca fiind cel mai bun volan pentru pc, sau pentru PS4. Un mare avantaj al acestui model este faptul că sistemul de prindere este gândit în așa fel, încât să poată fi montat atât de masă, cât și de scaun de gaming playseat. Având această opțiune, șocurile și deteriorarea volanului în urma unor manevre mai agresive sunt reduse considerabil.

Acest tip de volan cu pedale poate fi utilizat pentru consolele PS3 și PS4, precum și pe un PC normal, folosind Logitech Gaming Software. Funcția de dual-motor force feedback este concepută pentru a oferi o experiență cât mai realistă cu mașina. Astfel, schimbarea de greutate, condițiile de drum, uzura pneurilor vor putea fi sesizate. Pe lângă asta, toate butoanele sunt așezate strategic pentru a fi cât mai accesibile. Un alt avantaj al acestui model de volan pc este faptul vă se rotește asemenea unui volan al unei mașini reale. Un dezavantaj ar fi faptul că acest model de volan nu este compatibil cu XBox.

Gama Logitech este destul de cunoscută în rândul volanelor cu pedale pentru PC, astfel, de la același brand puteți să achiziționați și modelele de volan Logitech G25, Logitech G27 sau Logitech Driving Force GT.

Volan de gaming Logitech Driving Force G920

De ce am ales acest volan Logitech Driving Force G920

Astfel de volan pentru PC Logitech poate fi conectat și la Xbox One, însă nu este compatibil cu PS3 sau PS4. Volanul Logitech poate fi utilizat doar pe anumite jocuri Xbox care sunt compatibile cu acest model. De asemenea, mai poate fi folosit pe Windows 8, Windows 8.1, Windows 7 cu slot USB. Un alt aspect important de care să ții cont atunci când decizi să cumperi un volan și pedale pc, este faptul că ai nevoie de internet ca să descarci un software suplimentar.

Pachetul conține un volan cu pedale pentru PC și pentru Xbox one, un cablu de alimentare, un manual de instrucțiuni și 2 ani garanție. Diferența dintre cele două modele de volane PC, anume g29 și g920, este faptul că primul volan este compatibil cu Play Station, iar cel de-al doilea volan cu Xbox One. Funcția de motor dual force feedback este prezentă și la acest model, de asemenea, volanul are o rotație la 900 de grade și posibilitatea de a fi fixat pe o masă sau un playseat.

Materialul din care este confecționat acest volan pentru Xbox One este o piele cusută manual, iar pedalele sunt din oțel inoxidabil, astfel ca utilizatorul să aibă un maxim confort, iar produsul să fie de o rezistență durabilă.

Volan gaming Thrustmaster T150 PRO

Cel mai bun volan de gaming pentru PC, PS3 si PS4.

De ce am ales acest volan Thrustmaster T150 PRO

Acest volan de gaming este compatibil atât cu PC-ul, cât și cu PS3 și PS4. Deși, nu are schimbătorul inclus, volanul Thrustmaster T150 PRO vine la pachet cu 3 pedale metalice. Interfața lui este USB 2.0 și este dotat cu funcția Vibration Feedback.

Acest model este prezentat de producători ca fiind rezultatul unei combinări de tehnologii avansate descoperite în urma multor ani de experiență. Produsul este unul licențiat pentru sistemele cu care este compatibil.

Volan de gaming Myria MG7400

Cel mai bun volan pentru PS4 si Xbox One.

De ce am ales acest volan gaming Myria MG7400

Din punctul de vedere al compatibilității acest volan Myria este printre primele recomandate. Myria MG7400 este cel mai bun volan compatibil cu toate versiunile de Windows, cu PS3, PS4 slim sau pro, dar și cu Xbox One și Xbox One S. Este important de menționat faptul că pentru PS3, PS4/Slim/Pro, Xbox One/S este necesară conectarea volanului la un controller original aferent consolei pe care o dețineți.

Acest volan pentru pc de la Myria are un indicator LED pentru modul de funcționare, un D-pad de precizie și 12 butoane așezate ergonomic pe volan. Dintre aceste 12 butoane, 8 sunt programabile și vin cu 3 setări ale nivelului de sensibilitate.

Deși rotația maximă a volanului este de doar 270 de grade, avantajul acestui volan de gaming este faptul că dispune de 2 pedale cu precizie destinate accelerației și frânei. Alte funcții de care dispune un volan compatibil cu Xbox One S, sunt funcția de vibrație feedback pentru a experimenta cursele de mașini la maxim.

Printre alte specificații tehnice, producătorii menționează și faptul că volanul de gaming are o alimentare prin USB CC de 5V, având un curent de lucru de 20mA. Lungimea cablului de la volan este de 2 metri, de la pedale de 1,60 metru, iar greutatea sa brută este de 3,2 kg, respectiv 3,5 kg netă.

Volan de gaming cu 2 pedale si schimbator RS700

Cel mai bun volan cu 2 pedale și schimbător.

De ce am ales acest volan RS700

Acest model de la Nanors funcționează pe PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Android, PC și pe orice laptop cu USB Type C. Acest model de volan include atât pedale cât și schimbător. Asemenea modelului anterior și în acest caz este nevoie de controlerul original în cazul PS4, XBOX ONE sau XBOX 360.

Nu putem garanta că Nano rs RS700 este cel mai bun volan de gaming, deoarece pe piață există multe variante de volan cu schimbător. Avantajul acestuia însă, este faptul că poate fi conectat la o varietate mare de dispozitive și este vândut la un preț destul de avantajos. Designul este unul intuitiv, diametrul volanului este de 35 de cm și este căptușit cu un strat de cauciuc. Nu este un volan pc de 360 de grade, având un unghi de pivotare de 270 de grade, însă, chiar și așa, oferă o libertate de mișcare suficientă. Un mare avantaj al acestui model de volan pc cu schimbător sunt tastele care facilitează controlul jocului fără a fi nevoie de un alt dispozitiv pentru a-l controla.

Câteva specificații tehnice importante de menționat constau în faptul că lungimea cablului volanului și a pedalelor este de 1,8 metri. Dispune de identificare automata (plug & play) cu PC, PS3, switch și Android.

De ce am tinut cont

Tip

Funcțiile pe care trebuie să le aibă un volan de gaming bun sunt: unghiul de rotație, prezența pedalelor și a schimbătorului. Printre cele mai căutate modele de volan pentru gaming, care includ aceste funcții se numără:

 • Volan PC 360 grade – varianta standard, după modelul cu 270 de grade rotație;
 • Volan PC 900 grade -avantajul acestor volane de 900 grade e faptul că oferă o experiență identică unei mașini reale în ceea ce privește mișcarea volanului;
 • Volan gaming 3 pedale – cele trei pedale includ accelerație, frână și ambreiaj, însă există și varianta cu două pedale care dispune doar de frână și accelerație;
 • Volan pedale schimbător PC – pe piață există modele de volane care se vând separat de aceste două accesorii, dar există și pachete complete. Acestea includ schimbător și pedale, însă deseori sunt mai scumpe.

Compatibilitate

Compatibilitatea volanelor de gaming poate da uneori bătăi de cap, deoarece nu toate volanele sunt compatibile universal, unele funcționează doar pe PS3 sau PS4, altele doar pe pentru Xbox One. Din acest motiv, este important ca înainte să achiziționezi un volan cu pedale și schimbător să verifici la ce console poate fi conectat.

Pe piață se găsesc:

 • Volane pentru PC – majoritatea modelelor de volan gaming sunt compatibile cu PC-ul;
  Volan Xbox – deși ai crede că se potrivește cu toată gama de variante XBox, există volane care nu îndeplinesc această condiție. Unele volane de gaming nu se potrivesc la xbox one, xbox 360 sau xbox one s;
 • Volan PS3 și PS4.

Accesorii

Pentru a avea parte de o experiență practic reală, dotează-te cu toate accesoriile importante, care-ți vor face fiecare joc o adevărată plăcere. Astfel, la categoria accesorii în acest caz intră următoarele instrumente:

 • Scaun playseat – acest playseat este de fapt un scaun special de gaming care dispune de suport pentru volan și pedale. Cele mai populare sunt playseat evolution sau playseat evolution alcantara.
 • Suport volan gaming – în acest caz, este vorba doar de suportul pentru volan, fiind nevoie de un scaun separat.

Branduri

Top 6 cele mai populare branduri care vând volane de gaming sunt următoarele:

 • Volan Logitech – cunoscut ca fiind unul dintre brandurile cu o listă lungă de premii pentru inventarea noilor tehnologii pentru echipamentele ce țin de jocuri;
 • Volan Fanatec – este un brand cu istorie, fondat în 1997 și se concentrează pe piețele de curse virtuale;
 • Volan Genius – un brand fondat în 1983 în Taiwan și care proiectează mouse-uri, tastaturi, pixuri tactile și accesorii pentru jocuri video printre care și modelul de volan Genius speed wheel 5;
 • Volan Tracer Zonda – fondat în 1999, brandul vinde produse destinate jucătorilor înrăiți, care caută calitate superioară a fiecărui element al PC-ului lor;
 • Volan Acme rs – se ocupă în mare parte de comerțul ce include repararea, producția și distribuția de gadgeturi. Un volan pc acme rs se poate găsi pe piață la prețuri mai accesibile;
 • Volan Serioux – este un brand românesc care combină noile tehnologii cu un design ergonomic și modern dorind să îndeplinească cele mai avansate funcționalități.

Intrebari frecvente

Cât costă un volan cu pedale și schimbător pc?

Prețurile pentru astfel de volane de jucărie pot varia între 120 de lei și 3.500 de lei. Cel mai important aspect de care să ții cont când alegi să achiziționezi un astfel de volan este dacă ai cu adevărat nevoie de el, deoarece este de cele mai multe ori considerat un moft.

Ce jocuri pentru volan și pedale pot să joc?

Există o mulțime de jocuri pentru volan pe piață. Depinde foarte mult la ce nivel de dificultate consideri că te încadrezi. Câteva jocuri pentru volan și pedale  de început ar fi NFS shift, Driving school 5, Ferrari virtual race, Test drive unlimited, Extrem trucker, Total Immersion, World racing și multe altele. Este foarte importantă și compatibilitatea jocurilor cu tipul de volan, precum și consola.

Cât de mult se poate roti volanul?

Cele mai multe modele au un nivel de rotație al volanului de 270 de grade, ceea ce poate reprezenta un impediment pentru gamerii împătimiți. Un alt dezavantaj al acestor tipuri de volane este faptul că sunt predispuse să se strice mai repede din cauza episoadelor de forțare a volanului.

În cazul în care consideri că ai nevoie de un grad de stimulare mai ridicat alege un volan PC de 360 de grade. Maximul de rotație pe care îl poate avea un volan PC este de 900 de grade.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply