Skip to main content
PC si Periferice

Stabilizator de tensiune pentru toata casa

15 februarie 2023No Comments

Fluctuațiile de tensiune pot să afecteze chiar și aparatele foarte performante din casă, de la modemuri și până la centrale electrice sau calculatoare. Indiferent dacă este vorba despre subtensiune sau supratensiune, electronicele și electrocasnicele din casă pot să fie foarte grav afectate. În cazul în care inițial nu mai merg la parametri optimi și nu dau randamentul potrivit, cu timpul se vor strica. Cea mai bună soluție este să folosești un stabilizator de tensiune.
Înainte să achiziționezi un anumit stabilizator de tensiune, analizează cam câte aparate urmează să conectezi la acesta. Dacă unul singur sau 2 dispozitive, poți alege un stabilizator mic, iar dacă urmează să conectezi mai multe aparate, cu puteri mai mari, atunci și stabilizatorul de tensiune trebuie să fie corespunzător. În lista de mai jos am ales cele mai bune stabilizatoare de tensiune dintre care poți alege, pentru a-ți proteja cu încredere electrocasnicele.

Top 5 stabilizatoare de tensiune

Stabilizator de tensiune Well

Cel mai bun stabilizator de tensiune cu servomotor constant 1000VA 600W, de la Well.

Stabilizator de tensiune Well -Păreri

Puterea maximă este de 1000VA și se va traduce prin puterea reală de 600W, suficient de mult pentru a alimenta aparatele casnice de nivel standard cum sunt frigiderele, mașinile de spălat, televizoarele și aerul conditionat.
La ieșire are o priză schuko. Display-ul digital și analog asigură citirea ușoară a modului de funcționare. Este un aparat ușor de reglat care poate fi amplasat oriunde având o greutate de doar 4 kg.
Aparatul este realizat pe baza standardului IP20 și are protecție la umiditate mică, la supraîncălzire, suprasarcină și scurtcircuit. Nu va rezista dacă este udat cu apa din abundență. Din acest motiv se recomandă depozitarea aparatului în locuri ferite de umezeală.

Stabilizator de tensiune pentru casă UPS 4 in 1

Cel mai bun ups stabilizator de tensiune pentru centrală termică.

Stabilizator de tensiune centrală termică -Păreri

Acest ups stabilizator de tensiune este potrivit pentru a proteja centralele termice de anumite fluctuații, subtensiuni și sarcini ce depășesc limita recomandată. Astfel, poți fi sigur că electrocasnicele conectate la această stabilizator vor fi intacte și nu se vor defecta.

Valorile de intrare și de ieșire pot fi urmărite, cu ușurință, pe ecranul LED al acestui stabilizator performant, astfel încât să fii mereu la curent problemele apărute. Puterea stabilizatorului de tensiune este mare, de 1000VA, aceștia se pot traduce în 700W. Astfel, acesta devine un stabilizator de tensiune pentru casă potrivit. Poate proteja centrala termică și alte electrocasnice ce nu depășesc pragul de 700W.

Acest stabilizator poate fi considerat ergonomic, datorită construcției robuste. Acesta are încorporat la bază un mâner, cu ajutorul căruia îl poți transporta dintr-un loc în altul. De asemenea, datorită faptului că este un stabilizator de tensiune compact, cu dimensiune de 14,5 x 17 x 34 cm, acesta poate fi poziționat într-un loc mic și ascuns de ochii copiilor.

Stabilizator automat de tensiune

Cel mai bun stabilizator automat de tensiune.

Stabilizator automat de tensiune -Păreri

Stabilizatorul automat de tensiune de la Kemot este un aparat precis, care oferă răspuns rapid, precizia fiind de aproximativ 3%. Este dotat cu un sistem de ventilație inteligent, care nu-i va permite aparatului să se încălzească. Acest protejează electrocasnicile de suprasarcină, scurtcircuit, oferă protecție în caz de tensiune prea mare sau prea mică.

Sarcina de intrare a tensiunii este de 130-270V, iar frecvența de 50/60 Hz, astfel electrocasnicile din casă vor primi o tensiune constantă de 220V. Acest detaliu se poate monitoriza cu ușurință pe afișajul LED, care-ți va permite vizualizare informației necesare.

Acest stabilizator automat de tensiune poate fi utilizat pentru: calculatoare, aparatură de birou, echipamente pentru iluminare și de sunet, TV ș.a. După cum poți observa, datorită puterii mari de 3000V, poți asigura cu o tensiune adecvată, fără pericol, mai multe echipamente din casă. Aparatul cântărește 8,85 kg, însă datorită celor două mânere încorporate poate fi transportat cu ușurință.

Acest stabilizator poate fi considerat ergonomic, datorită construcției robuste. Acesta are încorporat la bază un mâner, cu ajutorul căruia îl poți transporta dintr-un loc în altul. De asemenea, datorită faptului că este un stabilizator de tensiune compact, cu dimensiune de 14,5 x 17 x 34 cm, acesta poate fi poziționat într-un loc mic și ascuns de ochii copiilor.

Stabilizator de tensiune trifazic

Cel mai bun stabilizator de tensiune trifazic.

Stabilizator de tensiune trifazic -Păreri

Stabilizatorul de tensiune trifazic Well este potrivit pentru fabricile, industriile care desfășoară activități, iar fluctuațiile sau întreruperile de curent reprezintă o adevărată problemă. Aceste variații ale curentului de rețea pot afecta și chiar pot distruge în totalitate aparatele de producție, care s-ar solda cu cheltuieli prea mari.
Acest model oferă curenți de ieșire de 380 V cu o variație de +-3%, în condițiile în care tensiunea de intrare este cuprinsă între 304 și 456 de volți.
Vine cu protecție la suprasarcină, la supraîncălzire și la scurtcircuit, dar și cu un ventilator puternic ce va ține sub control încălzirea inerentă a transformatorului. Afișajul este de tip LED, pentru a fi citit cu ușurință și vizibil chiar și pe întuneric. Cu acest stabilizator de tensiune puternic, echipamentul vostru va fi mereu în siguranță.

Stabilizator de tensiune cu triac

Cel mai bun stabilizator de tensiune cu triac.

Stabilizator de tensiune triac -Păreri

Un stabilizator de tensiune este un dispozitiv electric care menține valori relativ constante ale tensiunii electrice pe un element de circuit. Stabilizatorul de tensiune Well 1000VA / 700W funcționează cu tehnologia triac, fără contact. Acesta are o putere de 1000VA / 700W și este ușor de folosit, atât datorită afișajului digital, precum și panoului de comandă intuitiv.

Majoritatea obiectelor dintr-o locuință sunt dependente de energia electrică. Dacă tensiunea electrică are variații, multe dintre electrocasnice nu vor funcționa la parametri normali sau se vor defecta în lipsa unui stabilizator de tensiune. De aceea, un astfel de aparat este recomandat pentru a le proteja.

Un stabilizator de tensiune ideal este cel care asigura la ieșire o tensiune independentă de cea de intrare, de curentul de sarcina sau de temperatura. Acest stabilizator are tensiune de intrare între 140V și 250V, iar tensiunea de ieșire este constantă de 230V.

De ce am tinut cont

Tipuri

Stabilizatoare cu transformator

Acesta permite reglarea tensiunii cu ajutorul releelor care declanșează doar valori fixe de tensiune. Acest tip de stabilizator este potrivit în special consumatorilor mici, cum sunt calculatoarele, radiatoarele, cuptorul cu microunde sau fierul de călcat. Este recomandat ca puterea acestuia sa fie cu aproximativ 2 VA mai mare decât puterea în W a aparatelor legate.

Stabilizatoare cu servomotor

Acesta detectează calorife diferite pe care le înregistrează tensiunea de intrare și atunci când apar erori va accesa valorile intermediare de pe circuitul de ieșire. Este recomandat pentru consumatori mai mari cum sunt mașinile de spalat și frigiderele.

Capacitate

Stabilizatorul trebuie să fie mai puternic comparativ cu electrocasnicele care se conectează la ieșirea lui și va trebui să aduni puterea consumată a echipamentelor. Puterea totală trebuie să nu fie mai mare decât cea a stabilizatorului, pentru că electrocasnicele se pot arde. Este o diferență majoră între puterea aparentă și cea reală pe care o calculezi în funcție de factorul PF, deoarece variază ținând cont de tehnologia existentă și în funcție de producător.

Protecții

Este necesar ca aparatul să aibă; protecție la supraîncărcării, protecție la tensiune mare sau mică, protecție la suprasarcină, scurtcircuit. Și, pentru ca valorile să poată fi urmărite în timp real atât la intrare, cât și la ieșire, ai nevoie de un stabilizator cu ecranul digital și cu indicator LED.
Pentru conectori ai nevoie pentru fiecare dispozitiv de un stecher schuko sau de tipul IEC 19. Pentru modelele de capacitate mare va fi nevoie de mai multe stechere. Numărul de stechere indică numărul de aparate ce se pot conecta la aparat.

Variație

Elementul face referire la fluctuația voltajului la ieșire, comparativ cu valoarea standard. În cazul în care modelul ales de tine are o variație de 10%, atunci tensiunea care va ajunge la electrocasnicele conectate la aparat este cuprinsă între 198 și 242 de Volți.
O regulă importantă este ca variația să fie foarte mică, pentru că aparatele să fie bine protejate și să se reducă riscurile de ardere. 10% este undeva între acceptabil și nerecomandat, iar produsele de bună calitate au o variație mai mică.

Preț

Atunci când alegi un stabilizator de tensiune mai scump sau cu preț mediu, vei beneficia de cea mai bună calitate. Dacă vrei să îți protejezi în mod corespunzător electrocasnicele, vei alege cu siguranță un stabilizator de tensiune de cea mai bună calitate, de la un brand cunoscut, iar investiția se va amortiza cu siguranță pe termen lung.

Intrebari frecvente

Cum aleg puterea corectă a stabilizatorului de tensiune?

O regulă importantă, atunci când îți cumperi stabilizatorul, este să alegi unul cu o putere mai mare sau chiar egală cu puterea cumulată a electronicelor pe care le alimentezi. Altfel, există riscul să suprasoliciți instalația și să strici piesa, dar și să afectezi integritatea tuturor dispozitivelor conectate.
În momentul în care calculezi puterea îți recomandăm să verifici valorile în W și nu pe cele în VA, care să indice puterea aparentă. Puterea reală este de 80% din cea aparentă și această informație te ajută pentru cele mai bune calcule.

Când am nevoie de un stabilizator de tensiune?

Sunt mai multe motive pentru care ar putea apărea fluctuații de tensiune și dacă zonele sunt dimensionate pentru proiecte rezidențiale, atunci vor fi folosite utilaje de dimensiuni mari. Sunt și incidente unde apar defecțiuni asupra cablurilor de energie.
Pot să apară fluctuații severe și atunci când sunt utilizate utilaje de consum mare. De asemenea, există și cauze meteo cum ar fi furtunile sau erupțiile de soare care pot genera variații de tensiune cu potențial distructiv pentru electrocasnice.

Cum determin prețul și eficiența unui stabilizator de tensiune?

În funcție de tipul de dispozitive existente și de numărul acestora, dar și de suma maximă pe care vrei să o investești, poți să alegi produse pentru un consumator sau produse de mare putere pentru toată casa.
Prețul în momentul cumpărării variază, iar un stabilizator pentru toată casa se va dovedi mai ieftin decât un stabilizator individual pentru fiecare echipament din casă.
Este important să ții cont și de parametri de funcționare. Piesele ieftine și simple nu sunt suficient de bune dacă locuiești în zone izolate cu o calitate slabă a curentului. În cazul în care solicitările la care este supus regulatorul sunt mari, atunci poți descoperi că electrocasnicele încă se pot deteriora.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply