Skip to main content
PC si Periferice

Top 5 cele mai bune tablete grafice

15 februarie 2023No Comments

Pentru a duce creativitatea și arta grafică la cele mai înalte niveluri, utilizarea unei tablete grafice ar putea fi cea mai bună opțiune, dar numai dacă este echipat cu un stylus performant.
Acestea vă permit să lucrați cu o viteză și o precizie, să pictați, desenați sau retușați ca cei mai buni profesioniști. Acestea sunt motivele pentru care majoritatea artiștilor și creatorilor digitali ajung să investească foarte mult într-un astfel de dispozitiv și din acest motiv, investiția trebuie să se merite.
Astfel, atunci când te gândești să achiziționezi o tabletă grafică scumpă, analizează foarte bine următoarele aspecte: tipul de alimentare, tipul stylus-ului, funcțiile, dotările, compatibilitatea.
Pentru a-ți ușura alegerea, pentru că pe piață se găsește o diversitate de tablete grafice, am inclus în lista de mai jos cinci dispozitive bune dintre care poți alege cu încredere, în dependență de preferințele tale.

Top 5 tablete grafice

Tabletă grafică pentru începători Trust Panora Widescreen

Cea mai bună tabletă grafică ieftină, pentru începători.

De ce am ales tableta grafică pentru începători Trust

Această tabletă este cea mai ieftină de pe piața, având în vedere raportul calitate pret. Este o tabletă specială pentru începători care îi ajută pe aceștia să se obișnuiască cu ideea de tabletă și cu modul de utilizare.
Tableta poate fi folosită atât cu mâna dreaptă, cât și cu mâna stângă și include o serie de opțiuni pentru control foarte ușor de accesat, cum ar fi: zoomul, derularea, activarea mai multor instrumente pentru scris sau a gumei de șters.
Pixul este special creat pentru a fi confortabil. Are două butoane integrate, care elimină nevoia de a folosi mouse-ul.

Tableta grafică pentru scris Wacom

Cea mai bună tabletă grafică pentru scris cu Bluetooth.

De ce am ales tableta grafică pentru scris Wacom

Aceasta tableta este produsă și comercializată de Wacom, unul dintre cele mai recomandate branduri de tablete grafice din lume, recunoscut pentru calitatea produselor oferite.
Pixul permite 2048 niveluri de presiune și are o formă specială care să-ți permită un control foarte bun din orice poziție, precum și o mișcare naturală.
Faptul că această tabletă funcționează wireless face ca ea să îți ofere independența. În plus este compatibilă cu MAC și Windows ceea ce înseamnă că te poți bucura de ea pe orice calculator.

Tabletă grafică cu display X-Pen

Cea mai bună tabletă grafică cu ecran profesională.

De ce am ales tableta grafică cu display

Profesioniștii în domeniul graficii vor aprecia cu siguranță această tabletă, datorită funcționalităților și a prețului accesibil. Tableta grafică este realizată de brandul X-Pen, care au creat compatibilitatea tabletei cu toate programele Adobe (Photoshop/Illustrator), pentru a încuraja arta grafică.
Are un ecran de 15.6 inci de dimensiuni generoase, 443 x 280 x 12.6, care permit realizarea tuturor ideilor cu precizie și comoditate. Deschizând ambalajul elegant, vei fi întâmpinat de un ecran plat subțire, dar solid, cu opt taste de comandă rapidă pe partea laterală. Poți roti orientarea afișajului pentru a poziționa tastele, astfel încât să se potrivească utilizării atât pentru dreptaci, cât și pentru stângaci.
Tableta nu ocupă foarte mult spațiu pe masă, atunci când este conectat la calculator. Aceasta poate fi utilizată și pentru activități de cartografiere (birou sau pe teren).

Tabletă grafică cu USB Huion

Cea mai bună tabletă cu conectare la calculator (Windows/Mac), cu USB.

De ce am ales tableta grafică Huion

Tableta grafică Kamvas Pro 22, produsă de brandul Huion, impresionează prin ecranul său frumos și prin dimensiunile perfecte. Pixul care vine cu acesta este practic, nu are nevoie de alimentare, astfel poate fi folosit oriunde și oricând. Acesta are mai multe nivele de presiune și vârfuri de rezervă, care vă asigură pentru o perioadă lungă de timp.
Tableta este dotată cu 20 de butoane programabile și 2 bare tactile, cu ajutorul cărora poți mări sau micșora imaginea. Acestea pot fi utilizate într-o mulțime de software, precum: Adobe Photoshop, Illustrator, Corel Painter, Manga Studio, Clip Studio etc. Astfel, arta și dezvoltarea ta creativă nu vor avea limite. În interiorul pachetului veți găsi o lavetă, mănuși și instrucțiuni pentru utilizare.
Tableta este potrivită atât pentru dreptaci, cât și pentru stângaci. Este o tabletă grafică cu conectare la calculatoare, fiind compatibilă cu Windows 7 și Mac 10.12. Are inclus un cablu 3 în 1, care poate fi utilizat ca USB, HDMI sau pentru alimentare, detaliu foarte important pentru cei care nu suportă dezordinea pe masa de lucru.

Tabletă grafică pentru copii

Cea mai bună tabletă grafică copii pentru desen.

De ce am ales tableta pentru copii

Cu această tabletă vă veți impresiona copilul, iar acesta va rămâne foarte recunoscător. Pentru că, cu ajutorul acestei tablete, aceștia se pot juca, desena, scrie. Copiii pot exersa interactiv scrisul, din perioada preșcolară, astfel nu va fi nevoie să-l rugați prea mult. În același timp, copiii își dezvoltă coordonarea ochi-mână și își antrenează funcțiile motorii. Produsul nu este toxic, astfel nu trebuie să vă faceți griji despre siguranța utilizării, iar copiii își pot dezvolta liniștiți creativitatea.
Tableta grafică poate fi utilizată atât de fete, cât și de băieți începând cu vârsta de 3 ani. Aceasta este potrivită chiar și pentru adolescenți sau maturi, pentru a-și face notițe sau pentru a scrie lista de cumpărături.
Dispozitivul are un preț care nu ajunge nici până la 100 de lei, însă oferă o mulțime de avantaje și funcționalități utile atât pentru tine, cât și pentru copilul tău.

De ce am tinut cont

Tip

Tablete grafice cu display

Tabletele care au ecran sunt recomandate în special începătorilor, pentru că sunt mult mai simplu de utilizat. În timpul folosirii nu trebuie să te uiți la tableta și la ecran simultan pentru a determina dacă desenezi bine. Poți să desenezi exact așa cum faci și cu un creion pe o hârtie. Unicul dezavantaj este faptul ca prețul este mai mare.

tablete grafice fără display

Acest model de tableta este găsit cel mai des pe piața și sunt mult mai ieftine. Funcționează conectând, prin USB, tableta la calculator și liniile apar pe ecranul acestuia direct din program.
Procedeul necesită adaptare și antrenament, astfel încât să o poți folosi corect. După ce te obișnuiești să urmărești liniile pe monitor te vei descurca mai repede.

Dimensiuni

Dimensiunea face referire la mărimea laturilor tabletei grafice, precum și la suprafața de lucru. Cel mai potrivit model este cel care corespunde cu nevoile specifice ale utilizatorului.
Diferențele dintre variantele de tablete de dimensiuni mari și cele mici țin în general de preț și foarte puțin de performanță. Un obiect mai mare va oferi un spațiu de lucru mai mare, în timp ce produsele mici sunt mai portabile și mai confortabile.

Sensibilitate

Sensibilitatea este cea care va dicta controlul deținut asupra liniilor și fiecare produs menționează nivelurile de presiune existente. În funcție de modul în care este apăsat stylus-ul se va determina intensitatea liniilor, cantitatea de culoare, amplitudinea instrumentului utilizat și se pot face editari fine ale pozelor.

Accesorii și facilități

Acestea pot varia în funcție de model și cele mai multe au un mouse, un ecran tactil, suportul care ține obiectul înclinat, cablul USB, o husă, ecranul LCD și programele de editare grafică și foto.
Ultimele modele de tablete au preluat și funcțiile creionului, însă există încă butonul pentru sensibilitatea tabletei la înclinare, astfel încât liniile să iasă rotunde.
De asemenea, contează să ai vârfuri de schimb, pentru că cele cu care vine tableta se vor toci mult mai repede la început, însă vor începe să țină mai mult în timpul utilizarii, deoarece suprafața se va nivela.

Tipul de stylus

Alimentat cu baterii

Aceste modele de stylus care sunt alimentate cu baterii au tendința de a fi mai robuste, pentru că trebuie să includă și bateriile. În cazul în care ai mâinile mici, este posibil să ai un disconfort în momentul în care utilizezi un astfel de dispozitiv. De asemenea, vei avea mereu nevoie de baterii.

Stylus cu acumulator

Acesta se va încărca la fel ca telefonul sau tableta. În cazul în care nu mai ai baterie este necesar să găsești o sursă de curent electric la care să conectezi dispozitivul înainte de a începe din nou să desenezi. Aceste stylusuri sunt mai suple și mult mai ușoare.

Stylus wireless

Acesta funcționează utilizând o tehnologie care se bazează pe undele electromagnetice și transfera energie direct din tabletă. Nu trebuie să încarci vreodată dispozitivul și beneficiezi de cea mai modernă tehnologie.

Butoane

O tabletă grafică bună îți permite să-ți setezi propriile butoane pentru anumite sarcini. Poți sa programezi exact funcțiile de care ai cea mai mare nevoie. Este foarte practic să ai o astfel de funcție la dispoziție în momentul în care lucrezi între aceleași acțiuni repetitive, pentru că poți să lucrezi mai rapid. Numărul butoanelor pe care poți să le programezi pe tabletă și stylus vor varia de la un model la altul.

Funcții și accesorii

  • Ecran multitouch – acesta te lasă să accesezi funcții precum zoom sau scroll cu ajutorul degetelor;
  • Sensibilitate la înclinare;
  • Suport – care să te ajute să ții tableta în poziție optimă;
  • Cablu USB pentru încărcare și conectare la calculator;
  • Husă – este ideala în special dacă tableta te însoțește în călătorii;
  • Vârfuri de schimb.

Intrebari frecvente

Ce dimensiune ar trebui sa aibă tableta mea?

Dimensiunea se referă la mărimea laturilor și a suprafeței de lucru. Cu cât dimensiunea suprafeței de lucru este mai mare, cu atât vei putea să o folosești mai ușor, însă dacă te deplasezi mult și folosești tableta în călătorii, ai nevoie de un model mai mic. Poți alege o tabletă cu dimensiunea A4 care va încăpea cu ușurință în geantă sau o tabletă A2 dacă vrei spațiu de lucru mare. În final totul depinde doar de aptitudinile tale la desenat.

Cât de importantă este sensibilitatea la presiune?

Cu cât ai mai multe niveluri de sensibilitate la presiune, cu atât vei avea o precizie mai mare în timpul desenului. În funcție de gradul de apăsare poți determina grosimea pe care o au liniile trasate, cantitatea de culoare și modul în care prelucrezi imaginea.

Care sunt cele mai bune branduri de tablete?

Găsești tablete foarte bune de la: Wacom, Genius, Huion sau Trust și în funcție de tot ce am prezentat mai sus, poți alege o tableta grafica care să se potrivească nevoilor tale.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply