Turism

Muntele Mic – Ghid turistic

By Actualizat in 6 august 2021 august 6th, 2021 No Comments

muntele mic weski

Masivul Muntele Mic este o grupare muntoasa a Munților Retezat-Godeanu, care la randul lor apartin de lanțul muntos al Carpaților Meridionali. Muntele Mic este localizat între Munții Țarcu, Munții Godeanu și Munții Retezat. Cel mai înalt pisc este Vârful Muntele Mic, având o inaltime de 1.802 m.

Muntele Mic si-a inceput activitatea turistica in anii 1930, cand locuitorii au inceput dezvoltarea zonei prin construirea mai multor cabane destinate turistilor. La finalul acestor ani, statiunea depasea 2.000 de locuri de cazare. Dezvoltarea statiunii a continuat si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. In 1962 aici a fost inaugurat primul teleschi, iar in 1976 a fost inaugurat telescaunul care face legatura cu Valea Craiu.

Webcam Live din Muntele Mic

Camere web live de la Muntele Mic

Vremea

Planuieste excursia conform vremii in Muntele Mic, Caraș-Severin, fii pregatit pentru a nu intampina probleme !

[astero id=’5259′]

Cazare

Alege un hotel bun la Muntele Mic, mai jos sunt hoteluri pe care noi le recomandam

 

Pârtii Muntele Mic – weSKi

Pârtiile apartin de Statiunea weSKi, pentru mai multe detalii viziteaza weSKi.ro

Intrebari frecvente

Unde se afla Muntele Mic ?

Muntele Mic este o stațiunea montană din sud-vestul României amplasată sub vârful muntelui cu același nume. Este considerată a fi „Perla Banatului”.

Cum se ajunge la Muntele Mic ?

Accesul pe Muntele Mic se face DJ 608 A, prin municipiul Caransebeș, pe ieșirea spre Muntele Mic de pe șoseaua de centură.Drumul de acces este deszăpezit pe timp de iarnă, existând parcări.

Bus-ul va avea 1 cursa de la telescaunul vechi. La 8:15 si  returul la 17 sau 18:30.
Din 30 in 30 minute (sau mai des daca sunt solicitari) skibus-ul va face naveta intre P1 ,P2, P3, …etc si curba de unde pe skiuri se poate ajunge la stația de jos a telescaunului Valsanu.

Recomandam aceasta modalitate de acces si celor care pe skiuri sau snowborad nu pot face prima urcare pe skilift. Lăsând masina in una din parcările WeSki care sunt dezapezite pentru dvs evitați stresul din parcarea de sus.

De asemenea se pot achiziționa cartele de la șoferul de pe microbuz.Si evident nu platiti nimic, parcarile curățate de noi fiind gratuite. Ajungeți pe cablu foarte repede si la retur coborati pe skiuri până în P1 folosind ruta 5.

Se pot achiziționa cartele de la stația de plecare a telescaunului Valsanu.
Brățara se achiziționează cu prețul de 30 RON de la sofer care se deduc din prețul cartelei ski pass.

Brățara va asigura și accesul in bus pentru retur.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply